reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja to kochana mam zawsze tyle pytań... pewnie pierwsze co to bym zapytała o co mu chodzi. [emoji85]
Badanie jak robil widziałam ale kompletnie sie na tym nie znam Moze jesli cjodzi o struktury zarodkowe to wlasnie o ten pęcherzyk i ciałko zolte?Nie pozostaje mi nic jak zrobic jutro ete i pokutrze i bete i czekac ma dalszy rozwoj syruacji

reklama
Dziewczyny a jakie macie zdanie na temat kawy w ciąży? Lekarze dopuszczają 1-2 filiżanki słabej kawy dziennie, ale mam mieszane uczucia i walczę z nałogiem. Szczególnie ciężko jest, bo ciągle spać się chce a w pracy trzeba przeżyć te 8 godzin.

To ciekawe to co piszesz. Juz na etapie blastocysty da sie wywnioskowac jakosc lozyska?
Ja mam endometrioze. I mimo dobrych wynikow immuno doc Pasnik dal mi 15mg sterydu bo wlasnie wycisza stan zapalny
Blastocysta jest opisywana dwoma literkami np. 4CB pierwsza opisuje komórki z których powstanie człowiek. Druga literka to grupa komórek (trofoblast) która to odpowiada za implantację. Potem z niej powstanie łożysko. A teraz najistotniejsze!!! To ze zarodek jest C nie oznacza ze już tak będzie zawsze. Bo zarodek składa się z komórek macierzystych, te komórki maja zdolności samo naprawcze. I tak mój syn w 3 dobie był 8B a w 5 - 5AA. I to działa tez w druga stronę. Liczy się potencjał życiowy embrionu! Jego chęć walki itp...

Dziewczyny a jakie macie zdanie na temat kawy w ciąży? Lekarze dopuszczają 1-2 filiżanki słabej kawy dziennie, ale mam mieszane uczucia i walczę z nałogiem. Szczególnie ciężko jest, bo ciągle spać się chce a w pracy trzeba przeżyć te 8 godzin.
Dopuszczają jedna nie pamietam ile mg kofeiny. Ale mi to wychodziło kawa 2 łyżeczki płaskie rozpuszczalnej. Ale jak ty taki kawosz to bierz Magnez:-) BTW ja tez pije duzo kawy...

Kochana ja już po... Malutki urodzil się 32+6 ważył nie całe 1900g. Wszystko jest ok. Po 2 tyg w szpitalu jesteśmy w domu x

Pozdrawiamb
Dziewczyny czy w pierwszym trymestrze farbowałyście włosy ?(oczywiscie bez amoniaku)
I czy któraś robiła hybrydy na paznokciach?

Wywołuje ciężarówki :) @dżoasia @annemarie @Dgd @lafantynka @Mieciu85 @Biedroneczka83 @sssurykatka @ilmenau @Vinszka @Never give up @Majaaa jak się czujesz?Który to już tydzień? @Sol

reklama
Ja piję 1 latte rano. Lekarz powiedział, że limit to właśnie 2 filiżanki dziennie. Uwielbiam kawę, do niedawna wypijałam 8 codziennie, ale wiadomo, że teraz muszę dbać o drugą osobę i nawet boję się wypić wiecej niz jedną :)

Do góry