reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Annemarie a jakie sa wskazania do brania tego estrofemu i w jakich ilosciach?
Na cyklu sztucznym?
Bo ja go nie dostalam:/

Ja go na cyklu sztucznym bralam od drugiego dnia w celu a) zablokowania owulacji( bo ci do niczego nie potrzebna) b) po to zeby endometrium dalej roslo. Jesli o dawki chodzi to roznie 3x2 , albo i 3x 1 bo mi endo zawsze jak szalone roslo.Na cyklu naturalnym bralam go od transferu, zeby lepiej ukrwic endometrium i odzywic zarodek. Taki wspomagacz[emoji106]

Jeszcze was pomecze ;-) jutro jestem zapisana na manicure, nie będę kłaść lakieru, tylko wycięcie skórek itd. Myślicie, że nie zaszkodzi kropkom?

Ja do kolejnego crio bez encortonu będę podchodzila bo wujek powiedzial ze nie ma potrzeby a przy wczesniejszym bralam profilaktycznie. Chcialybysmy sie obstawic czym tylko sie da zeby podnieść szanse ale nie zawsze to nam służy.
Z tym progesteronem to nie wiem jak to jest przed transferem bo u nas się go w ogóle nie bada.
Jeśli chodzi o endo to u siebie widzę ze czy na naturalnym czy na sztucznym ono jest u mnie po prostu słabe. I to chyba od ostatniej stymulacji coś się popsuło bardziej...
A jak u Ciebie okres po naturalnych i sztucznych cyklach? Bo po tym tez chyba można trochę stwierdzić. U mnie właśnie raczej skąpo, co by świadczyło o nie za grubym endo.
Kurcze....od łyżeczkowania po tych trzech czy czterech okresach zalewaczach wszystkiego jest słabo, okres mam krótszy i bardziej skąpy, a od punkcji chyba jeszcze gorzej.....uffff czuję się beznadziejna (szczerze to cały czas się tak czuję tylko maskuje to robiąc cały czas co innego i zapychając myśli wszystkim innym)

reklama
Do góry