reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Z powodu zbyt niskiego progesteronu? A jaki miałaś wtedy wynik?

U mnie było dość nisko, bo coś kolo 7-8
Lekarz tłumaczył mi, że wtedy jest duże ryzyko braku implantacji, bo endometrium nie jest zsynchronizowane z progesteronem. Cały dzień przepłakałam, bo to było z mojej głupoty (źle sprawdziłam rozpiskę leków). Na pocieszenie dodam, ze kolejny transfer był udany :)
Ty miałaś spadający progesteron, więc tez było duże ryzyko, że zarodek się nie przyjmie

reklama
Help!! Uznacie mnie za roztrzepana ale nie wiem co zrobić...biorę dziennie 10 tabletek luteiny ( 50 mg jedna)pod język dziele na części. Rano 3, południe 2, po południu 3, wieczór 2. Miałam taki młyn w pracy, że nie pamiętam czy wzięłam te 3 po południu:( czy coś się stanie jeśli pominę te 3 sztuki dziś? Czy lepiej wziąć o 3 za dużo?

Dziewczyny, dziś po transferze dostałam zestaw leków, a wśród nich estrofem. Nie brałam go wcześniej, bo byłam na cyklu naturalnym. Myślicie, że to ok?

Ja mam duphaston zapas chyba do 3 miesiąca. Nie mieszkam w Polsce i dr dała mi na zapas. Ale jak się pytałam to mówiła, że do końca pierwszego trymestru będę brać, jeżeli kropek oczywiście postanowi ze mną zostać ;) od poniedziałku jesteśmy razem :yes: [emoji173]️[emoji173]️

I tak ma zostać [emoji110][emoji847][emoji7]

Dziewczyny, dziś po transferze dostałam zestaw leków, a wśród nich estrofem. Nie brałam go wcześniej, bo byłam na cyklu naturalnym. Myślicie, że to ok?

Ja zawsze mam estradiol po transferze, potrzebny do utrzymania endometrium i ukrwienia lepszego a co za tym idzie odzywienia zarodka.wszysytko oki[emoji106]

reklama
Do góry