reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mi przepisal 2 opakowania czyli na 7 dni, bo 2 razy dziennie i powiedzial ze mam probix zastrzyki do dnia testu, Akurat ostatni zastrzyk z paczki wychodzi na wieczór w piatek a w sobotę rano mam badac krew, wiec widac ze to dobrze wyliczyl ale troche mnie martwi ze w dniu testu juz nie wezme a jak wyjdzie pozytywny to co? [emoji12] Chyba do niego napisze po recepte w razie czego, ale pewnie przy takim progesteronie powie ze nie trzeba
Mi tez przepisal 2op ale po jednym zastrzyku dziennie tylko w dniu transferu mialam wziasc 2 zastrzyki, test tez mialam robic w piatek a tu taka niespodzianka

reklama
Mi tez przepisal 2op ale po jednym zastrzyku dziennie tylko w dniu transferu mialam wziasc 2 zastrzyki, test tez mialam robic w piatek a tu taka niespodzianka
A mi kazl brac od kolejnego dnia po transferze, bo w dniu transferu mialam progesteron 148 :)

Gratuluję [emoji3590][emoji3590][emoji3590] cudownie, zazdroszcze i ciesze sie z Toba [emoji8][emoji8][emoji8] o ktorej wyniki bety? :)

Ja u zwykłego ginekologa dostalam encorton niby zeby sie przyjal zarodek w razie ciazy biochemicznej, ale tu w Białymstoku od razu powiedzieli ze juz sie tego nie podaje, nie wiem dlaczego
A nie wiesz dlaczego odchodzą od encorton? Myślisz że to pomaga przy zagnieżdżeniu zarodka rzeczywiście?

A mi kazl brac od kolejnego dnia po transferze, bo w dniu transferu mialam progesteron 148 :)

Gratuluję [emoji3590][emoji3590][emoji3590] cudownie, zazdroszcze i ciesze sie z Toba [emoji8][emoji8][emoji8] o ktorej wyniki bety? :)
Ja mialam tylko 16 dlatego odrazu szybko zastrzyk i drugi wieczorem :-) bete robie dopiero jutro s wyniki to chyba beda popoludniu

A nie wiesz dlaczego odchodzą od encorton? Myślisz że to pomaga przy zagnieżdżeniu zarodka rzeczywiście?
Myślę że w niektórych przypadkach pomaga a w niektorych jak nie ma problemów immunologicznych to nie ma znaczenia. Tylko te problemy najczesciej nie są badane wiec dawali tak na wszelki wypadek.
Nie wiem dlaczego odchodza od tego pewnie nie mają potwierdzenia w udanych transferach i nie ma na to dowodów ze pomaga. W novum podobno nie bardzo wierzą w immunologie.

Dobra, dziewczyny, powiedzcie mi z tym progesteronem...na chwilę obecną w 8 dniu stymulacji m 1.4 nmol/l. Czy to znowu ta dziwna jednostka która trzeba przeliczyć? Jaki powinien być prawidłowy poziom podczas stymulacji i po transferze? I co jesli lekarz nie zleci mi badania po transferze do bety? Powinnam sama badać? Napiszcie mi proszę o normach i jak tego pilnować.

Dziewczyny trzymajcie jeszcze kciuki za moja betę [emoji120][emoji120][emoji120] Wynik wczoraj miał być jak na złość w laboratorium aparat sie im zepsuł i dopiero wynik bedzie koło południa .Nie mogłam spać w nocy rano zrobiłam test ta niepewność mnie dobija jeszcze mam isc do pracy na 2zm co powiecie na ten cien 2 kreski Swiruje już... czy co
20190305_100438.jpeg
20190305_101304.jpeg

reklama
Do góry