reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A czy podczas stymulacji mogę pic czerwone wino ?
Ja od poczatku roku nie pije alkoholu,mam nadzieję,ze to sprzyja moim komoreczkom;) jak nigdy nie mialam problemu z endo tak przed crio miałam bardzo cienkie-wypilam moze ze 3 lampki czerwonego wina przez pierwsze 14dc przed transferem.
Za to przed stymulacją mialam piekne endo,tez popijalam winko weekendami.

Ciekawa jestem co mi powie na czwartkowej wizycie,jak komorki i jak endo.

Ciężko chyba powiedzieć jednoznacznie czy mozna czy nie, wszystko zależy jak organizm reaguje. Ja chce teraz sprawdzić czy brak alkoholu pomoze podnieść jakość i ilość komórek.

reklama
Ja od poczatku roku nie pije alkoholu,mam nadzieję,ze to sprzyja moim komoreczkom;) jak nigdy nie mialam problemu z endo tak przed crio miałam bardzo cienkie-wypilam moze ze 3 lampki czerwonego wina przez pierwsze 14dc przed transferem.
Za to przed stymulacją mialam piekne endo,tez popijalam winko weekendami.

Ciekawa jestem co mi powie na czwartkowej wizycie,jak komorki i jak endo.

Ciężko chyba powiedzieć jednoznacznie czy mozna czy nie, wszystko zależy jak organizm reaguje. Ja chce teraz sprawdzić czy brak alkoholu pomoze podnieść jakość i ilość komórek.

Ja ogolnie mam cienkie endo choć lekarz powiedział skupmy się na komoreczkach a endo podniesiemy lekami [emoji6]

Kochana,ja przed crio miałam @ 5 dni po terminie,a to wszystko przez to że juz tydzień wcześniej jej wypatrywałam i sie stresowałam żeby przyszła jak najwczesniej, także spróbuj się odprężyć,mysle że pomoże:)
Dzieki kochana tydzien temu juz byłam po owulacji wiec najpóźniej za tydzien przyjdzie oj trudno bede czekac

Tak wogole sobie mysle ze chyba zdecyduje sie na naturalny cykl, dr zdecydował sie na sztuczny bo mam kawał drogi zeby dojeżdżać ale wczoraj gadaliśmy z mężem ze skoro ja normalnie mam owulacje i wszystko u mnie jest ok to czemu nie spróbować naturalnie wezme sobie hotel w Szczecinie na tydzien i tyle co o tym myślicie?

Czesc dziewczyny. Zrobilam krzywa.

Mam wyniki samej glukozy. Insulina jutro.
Na razie wyglada to tak:
Na czczo 92
Po 1h 98
Po 2h 114

Czemu nie spada po 2h?

Czy Wy na stymulacji tez tak biegalyscie do toalety ?
Mam wrażenie ze wypije pół kubka a pęcherz wytrzymuje pół godziny i muszę isc do łazienki [emoji5]

Tak wogole sobie mysle ze chyba zdecyduje sie na naturalny cykl, dr zdecydował sie na sztuczny bo mam kawał drogi zeby dojeżdżać ale wczoraj gadaliśmy z mężem ze skoro ja normalnie mam owulacje i wszystko u mnie jest ok to czemu nie spróbować naturalnie wezme sobie hotel w Szczecinie na tydzien i tyle co o tym myślicie?
Ja podchodziłam zawsze na naturalnym, monitoring robiłam zawsze u siebie w mieście, usg co kilka dni, później codziennie i dzwoniłam do kliniki jak pęcherzyk pękł. Może też u Ciebie tak można?
Czesc dziewczyny. Zrobilam krzywa.

Mam wyniki samej glukozy. Insulina jutro.
Na razie wyglada to tak:
Na czczo 92
Po 1h 98
Po 2h 114

Czemu nie spada po 2h?
Kurciu, na moje oko to dobry wynik. Widocznie nie masz dużego wyrzutu insuliny, tylko taki w sam raz, ktory utrzymuje w ryzach Twoją glikemię. Tak bym to interpretowała, ale poczekajmy do.wyników insuliny.

reklama
Kurde dziewczyny
Albo glowa mnie zaczyna nawalac poprostu z pogody
Albo mam podswiadomego stresa i tak sie czuje dziwnie... chyba sie denerwuje tym co nadchodzi jutro - nawet nie sadzilam ze bede az tak bardzo przezywac.
Troche ciezko mi nad tym zapanowac..
Pomaga mi jedynie myslenie: zeby komoreczki sie nie stresowaly[emoji1][emoji1][emoji1]
I tego sie trzymam:)
Ale tez pewnie brzuch jest maksymalnie napiety dzis i moze to wywoluje jakies napiecie... jak sie czulyscie po punkcji? Ile dni dochodzilyscie do siebie?
Miala ktoras z Was hiperke i moze sie podzielic doswiadczeniem?
Witaj Dzoannna, trzymam kciuki za Ciebie, wiem że łatwo mówić ale nie stresuj się.. Pytałaś o hiperstymulację, niestety ja ją doświadczyłam, tłumaczyli mi że będzie boleć tak i tak, a że ja mam dość spory próg bólu to tłumaczyłam sobie że tak musi być. Dopiero na drugi dzień z bólem i kiedy już miałam problem z oddychaniem, Luby zapakował mnie do samochodu i do szpitala, tam dostałam leki i poleżałam pare dni (mieszkam za granicą, więc procedury są inne). i na kolejne 4 tygodnie przeciwzakrzepowe zastrzyki. Ponoć i tak nie było ze mną tak źle. Moje embrionki 2 zostały zamrożone w 3 dniu. Nie martw się na zapas, jeśli nie miałaś wcześniej PCOS lub problemy z miesiączkowaniem, nie powinno Ci się to przytrafić.

Do góry