reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Z tą pracą to faktycznie. Chyba wezmę urlop do konca tyg. Byłam u lekarza i mnie uspokoił. Kazał odpoczywac. Na usg powiedział że widać zarys zarodka
Jak się czujesz?
Dzięki za pamięć :)
Ja już otarłam łzy i działam dalej - w piątek jadę do diabetologa z wynikami glukozy i insuliny. A może nuż coś pomoże... Mamy jeszcze ostatnie dwa słabsze zarodki - chcę po nie wrócić w marcu.
A ty kiedy planujesz podejście?
Leki na cukier mają istotny wpływ na ciążę czego byłam przypadkiem czy @Dgd jest jeszcze lepszym.Na pewno diabetolog pomoże i szanse będą jeszcze większe.Super,że są jeszcze zarodki !A to ,że słabe to z tego co czytam to właśnie z tych słabeuszy są dzieciaczki.
Informuj co lekarz powie jutro.
Ja jestem w trakcie długie prootokołu-pierwszy cykl także jeszcze miesiąc do jakichś konkretów.

Kurcze. Dziś była 15 tabletka. A gdy przejdę na stymulacje wtedy mogę zrobić krzywa? Czy wtedy to już w ogóle nieee..
Dzięki za odpowiedź
Milka moja znajoma ma cukrzycę i mega zorientowana w tych badaniach-powiedziała,że leki anty czy stymulanty mają wpływ na wynik.Możesz zrobić ale nie wiem czy to będzie miało sens.tym bardziej,ze już bierzesz 15 ta tabletkę.

Dziewczyny,
Mam zaslabniecia przy kazdym wstaniu i np pojsciu do toalety nie widze najpierw i slabne .. generalnie slaba jestem
Czy to mozliwe ze to po Dostinex? Dawka 0,5 mg
Mam 8 tabletek, 1 x dziennie po 1 tabletce
Do tego ten estrofem mite 2 x 1
Mdlosci to wiadomo ale te zaslabniecia martwia mnie. Lekarz mowi ze trzeba przetrwac...
Mialyscie jakies sensacje?
Ja nigdy hiperki nie miałam i to mi nie grozi ;) Sama biore dostinex ale połówkę tabletki na tydzień i na początku bardzo źle się czułam więc całkiem możliwe ale dziewczyny na pewno się wypowiedzą które brały w takich dawkach.
Informuj jak się czujesz.

Mam info - 10 sie zaplodnilo
Kolejna doba pokaze co bedzie z tych 10
Idziemy na mrozenie w 5 dobie ze wzgledu na duza ilosc zarodkow
Ależ ilości!!!!:oWspaniale teraz czekamy na dalsze informacje!!!i trzymamy kciuki!!!

@dżoasia ja tez czekam ;)

Dziewczyny ponawiam pytanie-ma któraś do sprzedania INTRALIPYD 20%?????

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana, ja nie pytam dlaczego - zrobiłabym dokładnie tak samo :) :* Trzymam kciuki z całych sił!

To już chyba lepiej teraz iść. Tylko pamiętaj o co najmniej 12h przerwie od ostatniego posiłku do badania.

Z tych dodatkowych badan to ewentualnie kariotypy - jeśli macie zrobione, to nic innego się nie robi. Można się bawić w badanie genetyczne zarodków ale to już droga, kilku-kilkunastotysięczna imprezka. W kwestii polipów to myślę, że te plamienia po okresie są od nich właśnie i warto by je usunąć przed transferem, ewentualnie możesz podejść jeśli chcesz, a jeśli nie wyjdzie to przed kolejnym już koniecznie.
Polipy wcale nie musza być groźne ale mogą też nawet prowadzić do poronienia. Poczytaj trochę i wtedy podejmij decyzję. Mnie moja dr nie dopuściła nawet do stymulacji do IUI z polipem, musiałam usunąć, co muszę przyznać, bardzo wpłynęło na mój komfort, skończyły się wreszcie dziwne poplamiania w trakcie cyklu i przynajmniej wiem, kiedy okres się zaczyna i kończy.
Asia wlasnie jesli chodzi o polipy to na slostatniej wizycie lekarz wykluczyl ich obecnosc tzn ze ich nie ma juz od listopada a takie miesiaczki mam od kilku lat i nikt nie jest w stanie mi powiedzieć dlaczego tak sie dzieje. Na poczatky jak polipy byly to lekarz to twierdził że to przez nie no ale teraz ich nie ma i nie wiedza cz mu tak jest ze krew sie blokuje a pozniej dalej sie leje.

Justynka z polipem właśnie miałam tak jak ty. Okres a później plamienia do dni płodnych. Po histeroskopii i usunięciu w drugim miesiącu zaszłam naturalnie w ciążę. Lewy z novum powiedział że nie miałam szans wcześniej bo taki rozwleczony okres i krew zmieniają ph.
Kurcze tylko tak mam od kilku lat a polipy stwierdzono w styczniu i sierpniu 2018 na wizycie a w listopadzie i styczniu 2019 juz ich nie bylo i lekarz sam sie dziwil. Wiec juz nie wiem czy na pewno ich nie ma. Ale teraz na wizyte mam zamiar pojsc calkorm po miesiczce ok 12/14 dnia cyklu wiec zobaczymy czy sa te polipy czy nie. Może one zaczynaja sie pojawiac po miesiczce, po ostatnio przrz te 2 razy bylam w 6 i 2 dniu cyklu

Mozesz lekarzowi o tym powiedziec, ale szczerze mowiac nie zawralacala bym sibie tym glowy dlatego ze Zespol Downa jest tylko w okolo 2 procentach dziedziczony i wcale nie tak prosto to sprawdzic, zeby to ustalic trzeba zrobic u chorego dziecka( czyli musisz miec dziecko z ZD) badanie kariotypy zeby ustalic jaka na forme.Jesli ma forme translokacyjna trisomii 21 wtedy bada sie rodzicow.Czesc z rodzicow moze byc nosicielami i wtedy jest szansa na to ze kolejne dziecko tez bedzie mialo ZD. Wtedy mozemy mowic o dziedziczeniu.Potem wystepuja jeszcze inne formy przegrupowan , ze np. Kobieta ma ZD moze przekazywac ZD ale nie w kazdym przypadku ciazy. Tzn moze miec i zdrowe dzieci.Reszta czyli jakies 98% jest wynikiem zdarzen losowych, zwiazanych np z wiekiem matki.
Krotko mowiac, dalabym sobie spokoj z genetyka , jesli nie masz 40 lat, za soba paru nieudanych transferow i poronien,dzieci z ZD, twoja mama tego nie ma itp.
Dzięki za podpowiedź. Za chwilke skoncze 30 lat bez poronien, bez ciazy bez transferow jeszcze

Hej dziewczyna czy ktoras miala crio na sztucznym cyklu? Bo ja bede miala zebym nie musiala dojezdzac na kontrole. Wiem ze do transferu bede musiala brac leki ale jak dlugo trzeba bedzie je brac po transferze? Czy to dobre dla dziecka? Czy lepiej na naturalnym?
Ja właśnie jestem sztucznym, mam estrofem i encotron, ale to już inny powód chyba.

W jakiej klinice jesteś? Bo mnie interesuje taka co mi zaplodni więcej niż 6, nie mam jeszcze skończonych 29 lat i nie chcą się tego podjąć, bez jeszcze jednej stymulacji
Kochane powiedzcie mi pracuje fizycznie jak to jest z dźwiganiem po operacyjnym usunięciu mięśniaków??? Zastanawiam się kiedy wrócić do pracy

reklama
Hej dziewczyna czy ktoras miala crio na sztucznym cyklu? Bo ja bede miala zebym nie musiala dojezdzac na kontrole. Wiem ze do transferu bede musiala brac leki ale jak dlugo trzeba bedzie je brac po transferze? Czy to dobre dla dziecka? Czy lepiej na naturalnym?

Ja miałam crio na sztucznym cyklu, brałam estrofem i progesteron (duphaston i luteina). Estrofem odstawiłam szybciej, a progesteron stopniowo (jakoś ok 15 tyg) zanim łożysko w pełni nie przejeło swojej funkcji. Wszystkie leki odstawiałam po badaniach poziomu hormonów we krwi, żeby mieć pewność ze faktycznie wszystko jest ok.

Kurde mam traumę. Moja ulubiona pozycja do panią to brzuch oczywiście starań się nie kłaść na brzuchu teraz ale jak się budzę to oczywiście kaldun podemna. ;(((( nie uduszę dzieciaka?

Ja też tak się przewracałam w nocy przez jakiś czas, jak zaczał pojawiać się brzuszek to po prostu było na tyle niewygodnie, że nawet w nocy przez sen nie udało mi się przekręcić na brzuszek. Żeby ułatwić sobie spanie na boku możesz kupić poduszkę ciążową do spania, ja przez jakiś czas się nad tym zastanawiałam i pytałam o nią dziewczyny na ciężarówkach (bardzo sobie chwaliły), ale na razie śpię ładnie na boku bez niej, wiec już chyba nie ma potrzeby. Podkładam tylko zwykłego jaśka pod brzuszek i mi wystarcza.

Do góry