reklama
annemarie
Fanka BB :)
Dziewczyny mam na rozpisce 0.5 ampułki Pregnylu po transferze w dniu transferu, dziwne prawda ?? Stosowałyscie? ?
Malgos, hcg po transferze podaje sie w celu stymulowania cialka zoltego w jajnikach po pobraniu pecherzykow oraz do produkcji progesteronu ktory ma ulatwic zagniezdzenie zarodka. Czesta praktyka chociaz nie wszystkie kliniki to robia. Po tym zastrzyku musisz odczekac okolo 10 dni bo bedzie falszowac wynik.
Malgos, hcg po transferze podaje sie w celu stymulowania cialka zoltego w jajnikach po pobraniu pecherzykow oraz do produkcji progesteronu ktory ma ulatwic zagniezdzenie zarodka. Czesta praktyka chociaz nie wszystkie kliniki to robia. Po tym zastrzyku musisz odczekac okolo 10 dni bo bedzie falszowac wynik.
Dziękuję Tobie za odpowiedz - z wynikiem tak wiem ze będzie zafalszowany ale niestety invicta robi weryfikacje 3, 6 i 10 dpt jakos tak. Dziwi mnie to bo poprzednio nie było takich praktyk z Pregnylem
Cytrynka122
Dziękuję Tobie za odpowiedz - z wynikiem tak wiem ze będzie zafalszowany ale niestety invicta robi weryfikacje 3, 6 i 10 dpt jakos tak. Dziwi mnie to bo poprzednio nie było takich praktyk z Pregnylem
@Małgoś86 Ja tym razem też dostałam pół dawki pregnylu beta z 30 spadła na 4,87. Jutro trzecia weryfikacja, zobaczymy co wyjdzie i czy ten zastrzyk coś pomógł
Laurka2019
Ja miałam pregnyl podawany 3 razy na 36godz przed każdą inseminacją,pregnyl wywoluje pęknięcie Graffa,jaki cel by mial przed transferem a po puncji?Dziewczyny mam na rozpisce 0.5 ampułki Pregnylu po transferze w dniu transferu, dziwne prawda ?? Stosowałyscie? ?
Edit @annemarie ivf przed Tobą nie ma absolutnie żadnych tajemnic! Dobrze wiedzieć ze to normana rzecz,to nie będę posądzać mojego prowadzącego o głupotę
Ostatnia edycja:
Ja robiłam sobie chyba z 3 razy sama i siniaki mega były , a jak mąż miał na 6 do roboty a od 6 zastrzyk to został zrobiony wcześniej o 30 min.I bardzo dobrze mowcie codziennie i nawet po kilkanaście razy będzie dobrze :*Pierwszy zrobi mąż pójdzie ja sama sobie poradzę bo niestety nie zawsze będziemy razem o 6 w domu
Ale zrobię wszystko by dzidzia zagościła w moim brzuszku
Śmiejemy się z mężem ze codziennie będzie słyszała ze ja kochamy nad zycie [emoji7]
Justyska13
Dziewczyny tak mi sie przypomnialo z ostatniej wizyty w klinice odnosnie polipow ze lekarz pytal o to ile trwa moja miesiaczka. Ja mu powiedziałam ze z tym jest problem bo... i wtedy zaczelo mnie krwia zalewac bo bylam w 2 dniu cyklu i juz jie zdazylwm mu odpowiedzieć a on drugi raz nie zapytal. I teraz nie wiem do czego mu to bylo. Czy chcial rozkminiac jeszcze te polipy czy ma to jakies znaczenie co do procedury tzn jak mnie stymulowac?
Problem jest taki ze moja miesiaczka trwa 5dni póżniej jeat 2-3 dni przerwy i pozniej 1-2 dni krwawinia i po tym juz tylko plqmienia do pojawienia sie pierwszych sluzow przed dniami plodnymi czyli kolo 11/12 dnia.
I kolejne pytanie... zapomniałam jqkos powiedziec lekarzowi o tym ze mam wujka z zespolem downa ( brat jednego z rodzicow, babcia urodzila w wiku 43lat 7 dziecko ) poza tym jednym przypadkiem nie ma problemów z chorobami genetycznymi. Czy powinnam o tym powiedzieć lekarzowi i będziemy musieli zrobić dodatkowe badania?
Problem jest taki ze moja miesiaczka trwa 5dni póżniej jeat 2-3 dni przerwy i pozniej 1-2 dni krwawinia i po tym juz tylko plqmienia do pojawienia sie pierwszych sluzow przed dniami plodnymi czyli kolo 11/12 dnia.
I kolejne pytanie... zapomniałam jqkos powiedziec lekarzowi o tym ze mam wujka z zespolem downa ( brat jednego z rodzicow, babcia urodzila w wiku 43lat 7 dziecko ) poza tym jednym przypadkiem nie ma problemów z chorobami genetycznymi. Czy powinnam o tym powiedzieć lekarzowi i będziemy musieli zrobić dodatkowe badania?
Ostatnia edycja:
dżoasia
beta piękna a progesteron w jakiej jednostce?Dzisiaj beta 180,10 zrbilam tez progesteron bo trlche plamie i wyszedl 38. Nie za niski, jak myslicie?
annemarie
Podejrzewam ze chodzi wlasnie o te poprzednie , negatywne transfery. Chca troche dopomoc i ulatwic zagniezdzenie.W tych wertfikacjach chodzi najbardziej o progesteron i estradiol, na hcg nie masz co patrzec tak wczesnie.
reklama
dżoasia
Kochana, ja nie pytam dlaczego - zrobiłabym dokładnie tak samo :* Trzymam kciuki z całych sił!Bez badania, nie pytajcie dlaczego, bo nie umiem odpowiedzieć na to pytanie............
Też mi się tak coć wydawało, ale ja wole to teraz widzieć w czarnych barwach i wszędzie szukać prblemu ot cala ja, śledze forum i mam przeczucie, ze przypadkiem mozemy transferować razem z @Olk@24 - tak mi intuicja mówi, ale w sobote może się dowiem
To już chyba lepiej teraz iść. Tylko pamiętaj o co najmniej 12h przerwie od ostatniego posiłku do badania.Kurcze. Dziś była 15 tabletka. A gdy przejdę na stymulacje wtedy mogę zrobić krzywa? Czy wtedy to już w ogóle nieee..
Dzięki za odpowiedź
Z tych dodatkowych badan to ewentualnie kariotypy - jeśli macie zrobione, to nic innego się nie robi. Można się bawić w badanie genetyczne zarodków ale to już droga, kilku-kilkunastotysięczna imprezka. W kwestii polipów to myślę, że te plamienia po okresie są od nich właśnie i warto by je usunąć przed transferem, ewentualnie możesz podejść jeśli chcesz, a jeśli nie wyjdzie to przed kolejnym już koniecznie.Dziewczyny tak mi sie przypomnialo z ostatniej wizyty w klinice odnosnie polipow ze lekarz pytal o to ile trwa moja miesiaczka. Ja mu powiedziałam ze z tym jest problem bo... i wtedy zaczelo mnie krwia zalewac bo bylam w 2 dniu cyklu i juz jie zdazylwm mu odpowiedzieć a on drugi raz nie zapytal. I teraz nie wiem do czego mu to bylo. Czy chcial rozkminiac jeszcze te polipy czy ma to jakies znaczenie co do procedury tzn jak mnie stymulowac?
Polipy wcale nie musza być groźne ale mogą też nawet prowadzić do poronienia. Poczytaj trochę i wtedy podejmij decyzję. Mnie moja dr nie dopuściła nawet do stymulacji do IUI z polipem, musiałam usunąć, co muszę przyznać, bardzo wpłynęło na mój komfort, skończyły się wreszcie dziwne poplamiania w trakcie cyklu i przynajmniej wiem, kiedy okres się zaczyna i kończy.
Podziel się: