reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie !

Jestem nowa tutaj u Was. Mam 36 lat i po 13 latach chcielibyśmy z mężem podejść do in vitro. Powód? Niedrożność jajowodów.
Jakie kliniki polecacie? - ze względu na podejście lekarza, cenę i skuteczność?
Pozdrawiam i gratuluje wszystkim którym się udało ;)
Cześć! Ja polecam Novum w Warszawie. Ogólnie maja kilka minusów, taka trochę fabryka, ale warunki dobre, dokształcają się, i laboratorium rzetelne. Jak masz jakieś pytania to dawaj na priv ;)
Dziewczyny jak wygląda poronienie? Czy coś je zapowiada? Zawsze jest plamienie/krwawienie? Czy nie ma jednak reguły i może się okazać dopiero na USG bez wcześniejszych objawów?
Kochana, niestety może nie być objawów. Ale mąż ma rację, że nie ma co się schizować, chociaż szczerze powiem, nie mam pojęcia jak to zrobić... Ja też mam wizytę na 02.01. Trzymam kciuki teraz ja za Ciebie!!!
Witajcie dziewczyny :)
Chciałam zaktualizować moje wyniki:
9dpt- 36.6
11dpt- 94.2
21dpt-3911
Progesteron w 21dpt 54.22
Według kalkulatora przyrost bety prawidłowy. Progesteron powyżej normy, ale jak tak czytam to lepiej jak jest wyższy niż za mały. Miała któraś z Was też podwyższony w tym stadium? W sumie biore 3x 2 Lutinusu więc może to on tak działa
Gratulacje! Progesteron wysoki, pewnie bedą Ci schodzić z niego. Na usg powinnaś się szykować :)
Dziad na wykończeniu. Teraz trochę się martwię ta różnica tygodni, ciekawe czym się potem będę martwić... [emoji4][emoji4]
Bierdroooona kochanie, zaufaj cioci surykatce, powód do schizy zawsze się znajdzie, nie bój nic :) Ściskam Cię robaku!

Powiedzcie mi dziewczyny czy to dobry wynik progesteronu bo wydaje mi się za niski? Cykl naturalny wynik z wczoraj w 13dc. Coś mi się wydaje że w tym cyklu nie będzie transferu. Jak byłam u lekarza w sobotę w 8 dc to miałam 2 pęcherzyki po 19 i 20 mm więc dość spore jak na ten dzień cyklu a endometrium 5mm.

Załączniki

• IMG_20181228_080627976.jpg
    IMG_20181228_080627976.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 111
Powiedzcie mi dziewczyny czy to dobry wynik progesteronu bo wydaje mi się za niski? Cykl naturalny wynik z wczoraj w 13dc. Coś mi się wydaje że w tym cyklu nie będzie transferu. Jak byłam u lekarza w sobotę w 8 dc to miałam 2 pęcherzyki po 19 i 20 mm więc dość spore jak na ten dzień cyklu a endometrium 5mm.
Wynik niski, wskazuje na to ze nie bylo jeszcze owulacji. Sporo czasu juz minelo od soboty, moze przejdz sie na monitoring spr o co chodzi, ze jajka nie pekly jeszcze. Mialas ovitrelle podawany?

Dziad na wykończeniu. Teraz trochę się martwię ta różnica tygodni, ciekawe czym się potem będę martwić... [emoji4][emoji4]
Super że dziad na wykończeniu:tak::tak:
Na pewno coś znajdziesz do martwienia,ja uspakajam się tylko po wizycie ostatnio w Święta zrobiłam burze mózgów co do imienia dla dziewczynki,w końcu wybraliśmy,a ja na drugi dzień zapomniałam jakie to imię :-Dtakże może przyjdzie czas że zapomnimy czym mamy się martwić:biggrin2:

Wynik niski, wskazuje na to ze nie bylo jeszcze owulacji. Sporo czasu juz minelo od soboty, moze przejdz sie na monitoring spr o co chodzi, ze jajka nie pekly jeszcze. Mialas ovitrelle podawany?
Dzisiaj mam wizytę. Ovitrelle nie miałam podany. A dziś 14 dc. Robiłam przez święta testy owulacyjne i cały czas negatywne, wczorajszy też, ta druga kreska ciągle słabo widoczna.

Cześć! Ja polecam Novum w Warszawie. Ogólnie maja kilka minusów, taka trochę fabryka, ale warunki dobre, dokształcają się, i laboratorium rzetelne. Jak masz jakieś pytania to dawaj na priv ;)

Dziękuję za info na pewno napiszę. Zastanawiamy sie nad Novum, Invictą, ew kriobank lub bocian w Białymstoku, Provita w Katowicach no chyba że do Czech, ma ktoś doświadczenia z tymi klinikami?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry