Dziewczyny jaka jest różnica między KD z świeżych komórek a mrożonych? Kwestia tylko tego czy się rozmrozą czy później są gorsze do zapłodnienia? Zastanawiam się nad kilkoma klinikami, jest spora różnica w cenie i sama nie wiem co o tym myśleć
reklama
Margit2018
Fanka BB :)
Sks dobrze że jest plan awaryjny ale i tak z całych sił trzymam kciuki.Ja tez trzymam kciuki[emoji847]
Margit2018
Serduszko napisze choć wierzę że u ciebie nie będzie potrzebne. Na kafeterii jest wątek in vitro z kd. Piękna historia o macierzyństwie z trudnymi decyzjami. Praktycznie skuteczność 99 proc. Na tym wątku dziewczyny polecają czechy i zdecydowanie świeże. W czechach nie ma limitu 6 komórek zapładnianych.Dziewczyny jaka jest różnica między KD z świeżych komórek a mrożonych? Kwestia tylko tego czy się rozmrozą czy później są gorsze do zapłodnienia? Zastanawiam się nad kilkoma klinikami, jest spora różnica w cenie i sama nie wiem co o tym myśleć
Biedroneczka83
Poszłam dzisiaj na usg bo czułam dziwny niepokój , wszystko jest ok ,prawdopodobnie dziewczynka (chyba że jej siusiak wyrośnie [emoji23][emoji23][emoji23] waży 180 g ,zdjęć brak bo moje dziecko niefotogeniczne (To akurat po mamie [emoji23][emoji23]
Tralalalalalal
Bombowo!!!!
Biedroneczka83
Jakie to wszystko niesprawiedliwe! Nie wiem co mądrego napisać Przytulam.
O rany sksk jakto stanęły? ;( mówią coś więcej?
Forget-me-not...
Przykro mi kochana, tak ladnie do tej pory szlo. Jednak kciuki zacisniete do jutra nich bedzie cudzik.No u mnie też czekają do jutra, jeden zrobił już psikusa, że się nie podzielił pierwszego dnia, ale później ruszył i dogonił resztę, ale jednak ze względu na moja translokacje mam małą nadzieję.
Już dzwoniłam o program z komórkami dawczyni, jak sobie planu nie ułożę to zwariuje, nawet jak tutaj jeden przeżyje to nie zdecyduje się na kolejną stymulację i tak w kółko, zdecyduje się na KD, nie chce w siebie ładować tyle hormonów, a nie mam usilniej potrzeby, żeby to było moje genetycznie dziecko.
Dobrze ze masz plan awaryjny, latwiej tak sobie z tym wszystkim radzic.
Trzymaj się
annemarie
Ja jestem po KD w Czechach i dla nas byla tylko opcja swiezych komorek . Przede wszystkim klinika szukala dawczyni pod nas a nie brala zamrozone ktore zostaly po stymulacji. Zalezalo mi zebysmy mogli monitorowac rozwoj calej sytuacji od pukcji , po rozwoj zarodka, wszystkie podejrzane komorki byly tez dzieki temu od razu odrzucone. Nie mowie ze to nie ma sensu bo na pewno ma, u nas to nie wchodzilo w gre.No u mnie też czekają do jutra, jeden zrobił już psikusa, że się nie podzielił pierwszego dnia, ale później ruszył i dogonił resztę, ale jednak ze względu na moja translokacje mam małą nadzieję.
Już dzwoniłam o program z komórkami dawczyni, jak sobie planu nie ułożę to zwariuje, nawet jak tutaj jeden przeżyje to nie zdecyduje się na kolejną stymulację i tak w kółko, zdecyduje się na KD, nie chce w siebie ładować tyle hormonów, a nie mam usilniej potrzeby, żeby to było moje genetycznie dziecko.
annemarie
Pieknie, cudne wiesci na swietaTralalalalalal
Bombowo!!!!
Obawiam się że jak zacznie kopać i nagle przestanie to matka chyba osiwieje [emoji23][emoji23][emoji23]Za chwile zacznie kopać i matkę uspokoi i odwiedzie od nieplanowanych usg
reklama
redferrari
Wystarczy wtedy słodki cukierek i już kopie znów poza tym łapie dzidzi rytm kopania - kopie o stałych porach więc czeba czekać na porę!Obawiam się że jak zacznie kopać i nagle przestanie to matka chyba osiwieje [emoji23][emoji23][emoji23]
Podziel się: