reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

@dżoasia daj znać kiedy ten transfer. Muszę potrzymać kciuki :)
U mnie trochę kicha, odstawiłam metforminę, bo i tak średnio ją lykałam przez mdłości (kazali do posiłķów, a ja nic nie jadłam, a jak jadłam to rzygałam, więc tabletkanteż szła out). Jak odstawiłam i minęły mdłości, to zaczęły się wilcze napady głodu. Więc pożyczyłam glukometr i badam cukier no i głód jest przy hipoglikemii - 2 godziny po posiłku mam spadki do 60 :/.
Mój endokrynolog będzie w poniedziałek, na razie wróciķam do.metforminy i zgłębiam dietę z niskim indeksen glikemicznym...
Boję się, że te spadki zaszkodzą maluchowi. Boję się, że od 4 dni nie rzygałam, pewnie beta spada.
Niby ma prawo spaść, bo chyba fizjologicznie tak się dzieje w 10 tygodniu, a do tego jeden bliźniak już jej nie dostarcza... ale we łbie i tak sajgon.

Jakby któraś miała jakieś złote przepisy przy tej diecie to się nie krępujcie. @dżoasia - sałatka z kalafiorem i koperkiem meeeega!

A tak w ogóle, czy któraś używa thermomixa? Zastanawiam się czy nie wziąć na raty, 3 kolezanki mają i zachwycone...

reklama
Dziewczyny czy korzystacie z pomocy psychologa przy tej całej procedurze? Ja się cały czas zastanawiam czy nie powinnam się wybrać na wizytę
Jeżeli tylko taka myśl Ci przeszła przez głowę to idź, konsultacje z psychologiem podczas procedur powinny być obowiązkowe - a przynajmniej zalecane przez lekarzy ginekologów. Ja dziś natomiast pól dnia sobie poplakuje, bez powodu zupełnie, no chyba ze powodem był wyrzucony owoc bo się zepsuł. Takze myślę, że jeżeli tego potrzebujesz to idz. Ja póki co nie jestem gotowa na psychologa, zbyt duzo innych rzeczy musialabym powiedzieć, a krystaliczna nie jestem i się boję

Jeżeli tylko taka myśl Ci przeszła przez głowę to idź, konsultacje z psychologiem podczas procedur powinny być obowiązkowe - a przynajmniej zalecane przez lekarzy ginekologów. Ja dziś natomiast pól dnia sobie poplakuje, bez powodu zupełnie, no chyba ze powodem był wyrzucony owoc bo się zepsuł. Takze myślę, że jeżeli tego potrzebujesz to idz. Ja póki co nie jestem gotowa na psychologa, zbyt duzo innych rzeczy musialabym powiedzieć, a krystaliczna nie jestem i się boję
Kochana nikt idealny nie jest. Ja ostatnio też się tak poklocilam z mężem że prawie o rozwodzie rozmawialiśmy a problem oczywiście wyszedł z niczego. On się bardzo denerwuje jak ja płaczę więc staram się być twarda.

Czy któraś może wie, czy zabiegi kwasami u kosmetyczki mogą być robione jak jest beta pozytywna, kurcze jestem dzisiaj umówiona do kosmetyczki i nie wiem czy nie odwołać

jak ostatnio bylam u kosmetyczki i bylam po transferze i jej powiedzialam po mojej sytuacji to mi powiedziala ze jedynie masaz twarzy moze mi zrobic, zadnych kwasow.

Kochana, nie przejmuj sie brakiem objawow, ja tez nie mialam, zero. 7dpt wyjdzie Ci w krwi juz cos, ja mialam 6dpt 23. Znacie moja historie, nie wiem czy do Was doszlo bo mialam mega zajety dzien w pracy ale dzisiaj 13dpt i beta 899, a w poniedzialek bylo 107 w 10dpt. Progesteron wskoczyl z 53,1 do 179 dzisiaj, tylko to w jednostkach nmol/l.
Byly to najslabsze zarodki jakie mialam 2x1BC, ale tego juz nie bede przypominac. Poki co ja bardzo spokojnie do tego podchodze bo u mnie nawet wysoka beta nie oznacza dzieciatka, a wiec prosze Was o kciuki przez nastepny tydzien, usg mam w srode.
Gratuluję:) Beta poszybowała wspaniale. To wygląda na to, będzie nerwowa środa. Ale oby była szczęśliwa.

Kochana, nie przejmuj sie brakiem objawow, ja tez nie mialam, zero. 7dpt wyjdzie Ci w krwi juz cos, ja mialam 6dpt 23. Znacie moja historie, nie wiem czy do Was doszlo bo mialam mega zajety dzien w pracy ale dzisiaj 13dpt i beta 899, a w poniedzialek bylo 107 w 10dpt. Progesteron wskoczyl z 53,1 do 179 dzisiaj, tylko to w jednostkach nmol/l.
Byly to najslabsze zarodki jakie mialam 2x1BC, ale tego juz nie bede przypominac. Poki co ja bardzo spokojnie do tego podchodze bo u mnie nawet wysoka beta nie oznacza dzieciatka, a wiec prosze Was o kciuki przez nastepny tydzien, usg mam w srode.
Się wie, że będziemy trzymać. Niech już minie ten niebezpieczny czas i wtedy będę mogła.Ci w nos powiedzieć: A NIE MÓWIŁAM?! :) :) :)

Dziewczyny a jak to jest po punkcji? Jest jakieś krwawienie? Powinan coś zabrac ze sobą z domu? Albo czy na punkcję powinnam się jakos sprcjalnie przygotować?

reklama
@dżoasia daj znać kiedy ten transfer. Muszę potrzymać kciuki :)
U mnie trochę kicha, odstawiłam metforminę, bo i tak średnio ją lykałam przez mdłości (kazali do posiłķów, a ja nic nie jadłam, a jak jadłam to rzygałam, więc tabletkanteż szła out). Jak odstawiłam i minęły mdłości, to zaczęły się wilcze napady głodu. Więc pożyczyłam glukometr i badam cukier no i głód jest przy hipoglikemii - 2 godziny po posiłku mam spadki do 60 :/.
Mój endokrynolog będzie w poniedziałek, na razie wróciķam do.metforminy i zgłębiam dietę z niskim indeksen glikemicznym...
Boję się, że te spadki zaszkodzą maluchowi. Boję się, że od 4 dni nie rzygałam, pewnie beta spada.
Niby ma prawo spaść, bo chyba fizjologicznie tak się dzieje w 10 tygodniu, a do tego jeden bliźniak już jej nie dostarcza... ale we łbie i tak sajgon.

Jakby któraś miała jakieś złote przepisy przy tej diecie to się nie krępujcie. @dżoasia - sałatka z kalafiorem i koperkiem meeeega!

A tak w ogóle, czy któraś używa thermomixa? Zastanawiam się czy nie wziąć na raty, 3 kolezanki mają i zachwycone...
Sssurykaciu będzie dobrze. Choć rozumiem, ja też mam co chwilę schizę. Ale Ty już tyle przeszłaś, że teraz będzie tylko lepiej. Co do Thermomixa, to go używałam wcześniej dosyć często. Ale teraz na tej diecie IO, to jakoś mi ciężko dopasować jadłospis. Pewnie trzeba by było przysiąść do tego i poszukać. Urządzenie fajne, solidne, choć uważam, że i tak przedrożone.

Do góry