reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Kurcia a możesz coś więcej powiedzieć o tej histeroskopia w ciechocinku. Jak to wygladalo. Jak sie czulas. Czy sa jakies komplikacje po tym. Zastanawiam się czy nie zrobić, nie ma niby wskazań bo lekarze twierdzą że na 90% jest wszystko ok. Ale może warto zrobic.

Jestem w kropce i nie wiem co mam robić.
Może Wy mi doradzicie.

reklama
@JoannaRak mega gratuluję!!!!! Mocno zaciskam kciuki za przyrost❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Mam pytanko neupogen dostałaś id Paśnika ze względu na Kiry czy sam uznał że masz brać?

@Dgd ja też jestem szczupła i nigdy nie miałam problemu z wagą a tu taka niespodzianka. Przeszłam już na dietę biorę castagnus na podwyższoną prolaktynę i piję miovarian. W poniedziałek wizyta więc pewnie dostanę leki i ciekawe co jeszcze zaleci. Jeszcze raz gratuluję cudu Mikołajkowego❤️❤️❤️❤️❤️❤️

@Agniecha1508 a jak sytuacja u Ciebie?

Neupogen dostalam najpierw od kliniki, potem rozmawialam z Pasnikiem i sie zgodzil i przejal kierowanie jak dozowac, przy ostatniej probie mialam brac przy pozytywnej becie ale to chyba dlatego ze nikt sie nie spodziewal ze moze nie zalapac, dlatego teraz zmienil aby zaczac trzy dni po transferze i co trzy dni teraz i za kazdym razem wysylam mu wyniki morfologii zanim wezme kolejna dawke. Oryginalnie mowil ze max 5 razy ale zobaczymy bo jestem w kontakcie z nim na bierzaco.

Doktor Chęciński. Zrobiłam sobie sama krzywą insulinowo-glukozową i żaden lekarz z klinik nie widział problemu w wynikach. Patrzyli na mnie jak osobę, która sobie coś wymyśla. Bo przecież jestem szczupła... Trochę to uśpiło moją czujność. Ale jak po 4 stymulacji znowu był dramat z komórkami i zarodkami, to nie miałam nic do stracenia. Gin nie chciał mnie już stymulować, twierdząc, że zostają tylko KD. Poszłam do dra Chęcińskiego. Złapał się za głowę. Twierdził, że nie było szans... Przepisał mi metforminę 750 mg xr i 500 zwykłą i bromergon/dostinex na wysoką prolaktynę. Do tego dieta bez owoców, niektórych warzyw i cukru - mocno białkowa. i duże dawki wit. D, a+e oraz kwadu foliowego. Mówił, że powinno się coś zadziać w przeciągu 3 miesięcy. Nie wierzyłam. Od dłuższego czasu brałam też castagnus i ćwiczyłam trochę na orbitreku. Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu. Dzisiaj będę sprawdzać czy jest przyrost bety. Ale bez względu na to, co się dalej stanie... dla mnie to już cud. Wczoraj byłam na wizycie u dra i zmienił mi dawkowanie. Zostaje metformina xr ale 500 mg i mam pomału schodzić z dostinexu. Mam też już nie brać witamin. Dieta zostaje. Może komuś te informacje się przydadzą. Po długiej walce i braku ustalonych przyczyn, przy teoretycznie dobrych wynikach hormonów, czyli przy bezpłodności tzw. idiopatycznej, myślę, że to może być dobry trop i warto sprawdzić. Miłej soboty wszystkim życzę:)
@Dgd bardzo Ci dziękuję za te informacje. Czy mogłabyś wysłać mi na priv jakieś zalecenia dietetyczne ( przepisy itp), będę wdzięczna
Trzymam mocno kciuki za Twoją betę i wierzę że to CUD!!!!

Doktor Chęciński. Zrobiłam sobie sama krzywą insulinowo-glukozową i żaden lekarz z klinik nie widział problemu w wynikach. Patrzyli na mnie jak osobę, która sobie coś wymyśla. Bo przecież jestem szczupła... Trochę to uśpiło moją czujność. Ale jak po 4 stymulacji znowu był dramat z komórkami i zarodkami, to nie miałam nic do stracenia. Gin nie chciał mnie już stymulować, twierdząc, że zostają tylko KD. Poszłam do dra Chęcińskiego. Złapał się za głowę. Twierdził, że nie było szans... Przepisał mi metforminę 750 mg xr i 500 zwykłą i bromergon/dostinex na wysoką prolaktynę. Do tego dieta bez owoców, niektórych warzyw i cukru - mocno białkowa. i duże dawki wit. D, a+e oraz kwadu foliowego. Mówił, że powinno się coś zadziać w przeciągu 3 miesięcy. Nie wierzyłam. Od dłuższego czasu brałam też castagnus i ćwiczyłam trochę na orbitreku. Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu. Dzisiaj będę sprawdzać czy jest przyrost bety. Ale bez względu na to, co się dalej stanie... dla mnie to już cud. Wczoraj byłam na wizycie u dra i zmienił mi dawkowanie. Zostaje metformina xr ale 500 mg i mam pomału schodzić z dostinexu. Mam też już nie brać witamin. Dieta zostaje. Może komuś te informacje się przydadzą. Po długiej walce i braku ustalonych przyczyn, przy teoretycznie dobrych wynikach hormonów, czyli przy bezpłodności tzw. idiopatycznej, myślę, że to może być dobry trop i warto sprawdzić. Miłej soboty wszystkim życzę:)
@Dgd napisz jeszcze proszę jakie miałaś wyniki krzywych cukr i insul i progesteron . Tsh miałaś w normie przy wysokim progesteronie?

Witam Panie w sobotni poranek.
Panią z pozytywnymi betami gratuluję i mega ✊za przyrost do nieba. Tym co się nie udało przesyłam wirtualnie tulasy - quwa kiedyś sie uda !!!
Panią podgladajacym maluszki w brzuszkach za piękne widoki. @tamiza - cudny Księciuniu. Za wszystkie stymulujące , transferujące , czekające na betę lub transfer - mega ✊całym serduchem @Never give up - cudny dzidziak lub dzidziaczka -tylko już bez siniaków. @annemarie - gratuluję @Agonia777 powrotu do zdrówka @Kurcia - tule wirtualni @dżoasia - a Ty kiedy ? @Biedroneczka83 - quwa zazdraszzcam Ci tego stoickiego spokoju. @Dgd - mega ✊ za cud @JoannaRak - Asik ✊✊✊✊. Kogo pominęłam przepraszam i za pamieci gratuluję.
Agniecha nie zaczynaj jak ciekawskie ciotki "a ty kiedy"? Hahaha :p czeeeeekam na wizyte (ale nie dzisiaj) i decyzje czy w koncu w tym cyklu bedzie transfer. Juz mam serdecznie dosc tego czekania (od kwietnia ciagle cos sie sra!!!). Jak cos bede wiedziec to na pewno dam znac;)

reklama
@Kurcia a możesz coś więcej powiedzieć o tej histeroskopia w ciechocinku. Jak to wygladalo. Jak sie czulas. Czy sa jakies komplikacje po tym. Zastanawiam się czy nie zrobić, nie ma niby wskazań bo lekarze twierdzą że na 90% jest wszystko ok. Ale może warto zrobic.

Jestem w kropce i nie wiem co mam robić.
Może Wy mi doradzicie.
Przychodzisz na zabieg na czczo. Kladziesz sie na tym stole jak do punkcji. Narkoza. I budzisz sie jak po punkcji.
oni w czasie zabiegu wkladaja kamerke i ogladaja wszystko, a jak znajda jakies polipy to je wycinaja i wysylaja do badania histopatologicznego.
Po zabiegu nic nie czulam. Lekko mnie brzuch cmil. Na drugi dzien w pracy bylam.

Do góry