I to bylo 2 dni przed punkcja ten wynika jaki miałaś estradiol ostatnio badany?
reklama
mariakowalska89
Zaangażowana w BB
Ale się zdziwiłam! ja mam dwoje dzieci z kd i o niczym takim nie słyszałam, nigdzie tego nie przeczytałam, w żadnej umowie, nikt mi o niczym taki nie mówił.
Nawet do testu pappa nie podali mi daty urodzenia dawczyni, tłumacząc się pełną anonimowością.
W razie nagłej choroby lekarz może się ze mną skontaktować lub gdy dziecko skończy pełnoletność może uzyskać rok mojego urodzenia, miejsce urodzenia. Wygląd zewnętrzny czyli kolor oczu, kolor włosów i może uzyskać dostęp do badań, które wykonałam w dniu dawstwa tak mam w umowie.
A powiedz mi , jak dzieci dorosną powiesz im , że komórki były z banku? Ja bym nie mówiła.
redferrari
Fanka BB :)
Więc może to być torbiel - obym się myliła, ale ja tak miałam właśnie więc - idź skonsultuj to z lekarzemI to bylo 2 dni przed punkcja ten wynik
ilmenau
U mnie bez szału - jak to lekarz powiedział... Prawy jajnik: 16, 11, 10 a lewy: 15, 10,10 czyli większe tylko2 ładnie rosną a te mniejsze prawie wcale... czy coś urosną to jest pytanie...
A w którym dniu najpóźniej można mieć punkcję, bo biorę leki hamujące owulację by za szybko nie pękły. Normalnie owu miałabym między 12 a 14 dc. Możliwe by punkcja była później? Ile mm może mieć największy pęcherzyk a ile najmniejszy ale taki który będzie brany pod uwagę? Sorki że tyle pytam, ale może któraś miała podobnie?
Nie wszystkie pęcherzyki są widoczne na usg, mi na usg lekarz powiedział że powinno być ok 10-11 a pobrali mi 17 komórek, z czego 4 były niedojrzale. Ty już bierzesz orgaluten?
Więc może to być torbiel - obym się myliła, ale ja tak miałam właśnie więc - idź skonsultuj to z lekarzem[/QUOTE
Mialam transfer to zobaczyl na usg przez brzuch czy jak to sie mowi na jajniki i nic nie mowil mowil ze sa ok. Teraz to sie denerwuje.
Justyska13
Ooo dzieki nie wiedzialam :-*refundacja należy Ci się jeśli wynik AMH i wiek odpowiedni no i musisz być ubezpieczona... wtedy masz leki refundowane do trzech stymulacji...
jeśli to aktualne to jest tak
Link do: Lista leków refundowanych przy procedurze in vitro
Justyska13
DziękujęRefundacja to tylko zniżka na leki w aptece, z tego co ja wiem to warunki to wiek poniżej 35 lat, do trzech stymulacji i Amh powyzej 1 lub 0,7 coś koło tego. I wtedy na za gonal-f płacisz np. około 222 zł a nie ponad 1 tys zl- cena wg intrnetu
Justyska13
Dziękuję :-)To wszystko zależy od leków jakie będziesz mieć podczas stymulacji , nie pamiętam już jakie są wymogi przy refundacji ale wszytsko możesz na internecie sprawdzić , nawet jeśli leczysz się w prywatnej klinice tak jak większość nas to należy Ci się refundacja na leki na 3 stymulację , tylko nie pamiętam w jakiego wieku nie można przekroczyć
Także głowa do góry , to się są jeszcze takie duże koszty jak masz refundację
Forget-me-not...
Myślę ze bedzie ok i nie martw sie.U mnie bez szału - jak to lekarz powiedział... Prawy jajnik: 16, 11, 10 a lewy: 15, 10,10 czyli większe tylko2 ładnie rosną a te mniejsze prawie wcale... czy coś urosną to jest pytanie...
A w którym dniu najpóźniej można mieć punkcję, bo biorę leki hamujące owulację by za szybko nie pękły. Normalnie owu miałabym między 12 a 14 dc. Możliwe by punkcja była później? Ile mm może mieć największy pęcherzyk a ile najmniejszy ale taki który będzie brany pod uwagę? Sorki że tyle pytam, ale może któraś miała podobnie?
U mnie przy pierwszej stymulacji najmniejsze pecherzyki ktore byly dojrzale to 15mm na usg dwa dni przed punkcja. Przy drugiej stymulacji najwieksze 2 dni przed punkcja byly 22 tylko troche ich popekało przed punkcja. Ale jak widac moze byc spora rozpiętość miedzy wielkoscia pęcherzyków i mogą byc dojrzałe.
W Novum ustalaja punkcje jak pecherzyki maja między 17-20mm
Stymulacja może trwac 7-14 dni. A ktory to u ciebie dzien stymulacji?
Trzymam kciuki[emoji110]
reklama
A ty transfer mialas po punkcji zaraz czy odroczony??Więc może to być torbiel - obym się myliła, ale ja tak miałam właśnie więc - idź skonsultuj to z lekarzem
Podziel się: