reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Bo ja już sama nie wiem co i mnie było nie tak :( kurde siedzę tylko i wałkuje sama cały czas to wszytsko , a pytam ponieważ na 11 pobranych komórek , 10 nadawało się do zapłodnienia , zapłodnionych zostało 6 ,a przetrwało 5... A teraz zauważyłam że estradiol na te 11 komórek wynosił tylko 500... Gdzie na jedną dojrzała komórkę jest 300... I sama się zastanawiam w czym tak naprawdę tkwi problem...
Za niski ten estradiol był faktycznie, ale skoro komórki były dojrzałe i miałaś tyle blastek to nie wiem co mogło pójść nie tak. Zmieniłabym teraz leki/dawki/protokół? Z ten estradil to był wynik z dnia punkcji?
Dziewczynki, ja już po usg.
GIRLS POWER! - będzie Córeczka ❤️❤️❤️
Maleństwo waży 267 gram, wg usg to 18t6d, wg daty transferu dzisiaj jest 19t0d.
Maleństwo było ułożone poprzecznie, więc nie było widać buźki, pani doktor miała też problem ze sprawdzenie serduszka (raz się pojawiała biała plamka raz jej nie było) więc dostałam zalecenie echa serca. Może to być od złego ułożenia dziecka lub coś faktycznie jest, więc trzeba sprawdzić. Ja oczywiście już się martwię...
Będzie dobrze, martwić my się będziemy za Ciebie a Ty weź głęboki oddech raz dwa i odpoczywaj :*

Bardzo mi przykro.....
Jakto musisz się Zglosic po lek? Musisz zostać przyjęta na oddział i pod kontrola lekarza przyjmować lek... w Polsce nie można dostać tych leków poza szpitalem.

Biedroneczka ma racje. Mi gin mowil, ze Cytotec podaja tylko w szpitalu, nie mozna w domu. W razie mocnego krwawienia moga szybko zrobic zabieg
Mi dawali artrothec do domu... Fakt, że nie zadziałał na mnie w ogóle, ale nie musiałam zostawać w szpitalu.

@annemarie @Megi1985@ piękne bobasy!

@agapl13 to maleństwo to sam pęcherzyk czy zarodek? Bo jak pęcherzyk taki mały to raczej oznacza puste jajo a jak z zarodkiem to nie ma co odstawiać leków.

Kochane Ciocie!
Na razie jest nas dwoje. Tzn są dwa pecherzyki, w jednym ciałko zółte z zarodkiem 3mm i serduszkiem :) To jednak dopiero zalążek, tętna nie mierzyliśmy. Drugi, mniejszy pecherzyk ma tylko ciałko zóltkowe, bez zarodka. Ale jest dość mały, prawdopodobnie później się zaimplantował (w zeszłym tygodniu był tylko jeden pęcherzyk 6 mm).
Mama jest w szoku i jeszcze do niej nie dotarło.
Pięknie, gratulacje niech maluszki rosną i już nie stresują mamusi, ale cudowne wieści i bez krwiaka, super Kochana teraz trzeba uwierzyć i się oszczędzać

http://
Mój bejbik ❤
Lekarz się nameczył żeby zbadać wszystkie narządy, maluch siedział na pupie i nawet nie chciał się obrócić dopiero usg dopochwowe sprawiło że zaczął współpracować.Wszystko jest w porządku :tak: ja to chyba zaczynam mieć bzika... chciałabym non stop patrzeć na maleństwo:D usg pomaga mi tylko na chwilę bo zaraz myślę czy wszystko jest ok,teraz rozumiem @Mieciu85 :D
Cudowne maleństwo, proszę nie stresować dzieciaczka

reklama
Do góry