reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
IMG_20181112_082403.jpg

Załączniki

• IMG_20181112_082403.jpg
    IMG_20181112_082403.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 73
Dzien dobry, musze Wam powiedziec ze jest mi przykro... Trzykrotnie prosilam o pomoc, co jeszcze zbadac przed przyjeciem mrozaka... zadna nie odpisala...no nic, szukam pomocy gdzie indziej...
Trzymam kciuki za wszystkie betujace dzis.

Anetko, przepraszam że tak to odebrałas. Napisałam ci jeszcze o kortyzolu, bo lista badań która miałaś (cukier, IO itp.) wydaje mi się wystarczająca.
Teraz jeszcze sobie przypomniałam, że @annemarie pisała kiedyś o badaniu receptywnosci endometrium, ale nic więcej nie wiem w tym temacie...

Jak mi się w ogóle ten transfer uda to będzie najśmieszniejsza historia :p ujowa dieta, obrzydzenie do witamin, na wqrwie na klinikę itp :p
Justynko a jak Twoje samopoczucie? Te wszystkie zawroty przeszły?
Śpię jak księżna na poduchach od tamtego czasu i jest ok ale jak się zapomnę i położę na płasko, czy na jednej poduszce, to zaraz mam kręcioły i duszności. Tak więc trzymam się w ryzach. Chociaż wczoraj poszliśmy na spacer i po drodze się naojojojkałam i namarudziłam, bo kręgosłup mnie bolał z lewej strony (coś jakby kolka na plecach) a z przodu mięśnie brzucha ciągnęły, myślałam, że się nie doczołgam do domu a daleko nie poszliśmy. Ostatni tydzień był super, więc coś musiało być w końcu nie tak. ;)

Asiula, co do Twojego podejścia, może to jest rozwiązanie? Dojść do ściany i podejść na luzie. Sama już nie wiem, co jest najlepsze, co zrobić, żeby było dobrze.
Do ostatniego transferu podeszłam bez wiary w powodzenie, wszystko było załatwiane na ostatnią chwilę i była niezła nerwówka, klinikę chciałam wysadzić w kosmos a mimo to dwa bąble postanowiły zostać. Tak więc może Twoje podejście jest jak najbardziej prawidłowe. :D

Dzien dobry, musze Wam powiedziec ze jest mi przykro... Trzykrotnie prosilam o pomoc, co jeszcze zbadac przed przyjeciem mrozaka... zadna nie odpisala...no nic, szukam pomocy gdzie indziej...
Trzymam kciuki za wszystkie betujace dzis.
Trudno napisać cokolwiek mądrego bo ja nic wielkiego nie badałam tylko morfologia, Wit. D, glukoza i tsh. Pomimo niedoczynności leczonej i nierozpoznanej cukrzycy w ciąży jestem. Zatem nie ma reguły i jak widać pewne odchylenia od normy nie przekreślają ciąży.
Kompletnie nie znam się na immunologii ale zakładam że te badania dawno masz zrobione.

reklama
@anett96 nie pamiętam dokładnie jak u Ciebie z endometriozą. Ja mam słabe stymulacje i prawie żadnych zarodków. Czytałam ostatnio, że endometrioza może mieć wpływ na jakość jajeczek i tym samym słabe zarodki. Z wszystkich badań, które już mam, nie do końca wiadomo co endometriozą. Każdy lekarz machał na to ręką. U mnie właściwie tylko ten temat został, może u Ciebie też...

Do góry