reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wiecie co? Właśnie sobie przypomniałam, jak przy pierwszej stymulacji miałam zagwozdkę, czy zapładniać wszystkie 6 komórek - myślałam, a co, jeśli zapłodnią się wszystkie? I będę miała 6 zarodków? Przecież 6 dzieci to obłęd, nie dam rady... ;) Serio tak myślałam. Obecnie 5 zarodków i 2 stymulacje później...

reklama
Niech to będzie dobry dzień z wysokimi Betami i pięknymi jajeczkami, które zapoczatkują nowe życie, dla wszystkich tych, dla których ten dzień jest wazny✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
Transfery dzisiejsze bądźcie spełnieniem marzeń ✊

I dziecięlcie się wspaniałymi wieściami kobitki:-) :)

Kochane mam pytanie na temat schodzenia z luteiny. Miałam od początku transferu 3 x 2 tabl po 100mg luteiny, wczoraj lekarz mi zapisał 2x1 tabl i to w sumie było dla mnie Ok, ale dopiero w aptece zauważyłam ze recepta jest tylko na 1 opakowanie 30 tabl czyli na 15 dni... czy to normalne? Wczoraj wg usg 7tc +6. Martwię się trochę, bo kolejna wizytę mam już poza klinika i to dopiero 12 listopada...
Zazwyczaj schodzi się z luteiny tak, żeby w 13 tygodniu już nie brać więc by Ci się przydało jeszcze jedno opakowanie moim zdaniem, wiadomo, lekarzem nie jestem, Kochana jak trzeba to Ci opakowanie odsprzedam i wyślę, będzie po problemie, chyba, że masz gdzie iść po receptę?

reklama
Wiecie co? Właśnie sobie przypomniałam, jak przy pierwszej stymulacji miałam zagwozdkę, czy zapładniać wszystkie 6 komórek - myślałam, a co, jeśli zapłodnią się wszystkie? I będę miała 6 zarodków? Przecież 6 dzieci to obłęd, nie dam rady... ;) Serio tak myślałam. Obecnie 5 zarodków i 2 stymulacje później...
Twoje myślenie było uzasadnione. Ja po stymulacji miałam teoretycznie 16 komórek i pytanie ile zapłodnić? Pamiętam jak napisałam na forum że zdecydowałam się na zapłodnienie 9 to było pytanie dlaczego nie wszystkich. Właśnie uwzględniając mój wiek i chęci posiadania dzieci oraz statystyki postanowiłam zminimalizować liczbę zarodków. W tej chwili mam jeszcze jeden zamrożony i myślę o nim co ja biedna zrobię. Po prostu muszę podejść do transferu i już. Gdyby było więcej zarodków zamrożonych to dla mnie byłaby to męka psychiczna. jeśli ktoś podchodzi do pierwszej stymulacji i nie ma powyżej 35 lat to 6 komórek jest wystarczająca i tych wytycznych należy się trzymać. Szkoda że kliniki nie potrafią jeszcze dobrze mrozić komórek jajowych, idealne rozwiązanie dla wszystkich.

Do góry