reklama
gosia321
Fanka BB :)
Tak to prawda nie nalezy naduzywac. Moja tez ostatnio po calym brzuchu ganialam [emoji1][emoji1]Ja sie chyba nastawie, ze jest za wczesnie i ze nie uslysze nic. Bo niby pisza, ze od 16 tyg ale pamietam w pierwszej ciazy mi kolezanka jakis badziewny monitor pozyczyla i slychac bylo naprwno wczesniej niz 16tydzien. W sumie jak to w weekend przyjdzie to juz bedzie prawie 14 to cos powinno byc chyba slychac, ja w okolicy brzucha jestem w miare szczupla bo caly fet poszedl w inne okoloce tylnie wiec moze cos zdzialamy juz. Tylko nie mozna tych monitorow za czesto uzywac bo podobno dla maluszka jak sie uzywa doplera to tak jakby przylozyc ucho do gloskika z glosna muzyka. Nie wiem na ile w rym prawdy alenjuz pare razy to czytalam i faktycznie w pierwszej ciazy mala taknjakby uciekala od tego zawse sie zaczynala ruszac wiec czasami byl to kojnsposob jak dlugo ruchow nie czulam al chyba trzeba z umiarem tego uzywac.
gosia321
Tak to jest ze na poczatku ciagle sie poprawiasz bo wszystko zjezdzaJa już kupiłam jedne takie portasy luźniejsze w pasie i jak je ubieram to zjeżdżają mi z tylka
Ale strasznie już nie moge się doczekac!!!
Ok, a wiec cennik z Diagu:
Kariotyp 450 zl za osobe
P/c. p .transglutaminazie tkankowej (anty-tGT) w kl. IgA (Celiakia) - 80 zl
Panel celiakia IgA (DGP IgA, tTG IgA) met. BLOT - 127 zl
P/c. p. beta-2-glikoproteinie I w kl. IgG i IgM (łącznie) - 120 zl
P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) - 110 zl
Polimorfizm4g/5g w genie PAI-1 (Trombofilia) - 200 zl
Termolabilny wariant MTHFR - 300 zl
Mutacja 20210 G-A genu protrombiny - 200 zl
Niestety panie nie wiedzialy co to jest V R2 czynnik zwiekszajacy ryzyko zakrzepicy. Nie mogly znalesc tego badania. Moze ktoras z was bedzie wiedziala, jak to sie inaczej/dokladniej nazywa?
Juz teraz widze po cenniku z Diagu, ze jednak testDNA wyjdzie mnie taniej. Pakiet trombofilia, celiakia, kariotyp dla jednej osoby to koszt 997 zl. Czekam na wycene z kariotypem dla dwoch osob, na stronie badanie maja po 387 zl, wiec mam nadzieje, ze w pakiecie rozszerzonym troche taniej wyjdzie.
Jak sobie Diag zlicze, 900 zl za same kariotypy, kolejne tyle za trombofilie (przypuszczam ze V R2 bedzie tez ok 200 zl) i celiakia jeszcze ok 200 zl. To duzo wiecej niz przez testDNA.
Kurcze, zapomnialam sie zapytac po ile jest antykoagulant. No i tutaj mam tez dylemat. Na kartce od Pasnika jest Lupus Antykoagulant (LA). W Diag maja nastepujace warianty i nie wiem ktory wariant jest poprawny:
Antykoagulant toczniowy
Antykoagulant toczniowy (LA) – test przesiewowy/potwierdzający (aPTT)
Antykoagulant toczniowy (LA) – test przesiewowy/potwierdzający (dRVVT)
Antykoagulant toczniowy (LA) – testy przesiewowe (aPTT, dRVVt)
Pomocy
Kariotyp 450 zl za osobe
P/c. p .transglutaminazie tkankowej (anty-tGT) w kl. IgA (Celiakia) - 80 zl
Panel celiakia IgA (DGP IgA, tTG IgA) met. BLOT - 127 zl
P/c. p. beta-2-glikoproteinie I w kl. IgG i IgM (łącznie) - 120 zl
P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) - 110 zl
Polimorfizm4g/5g w genie PAI-1 (Trombofilia) - 200 zl
Termolabilny wariant MTHFR - 300 zl
Mutacja 20210 G-A genu protrombiny - 200 zl
Niestety panie nie wiedzialy co to jest V R2 czynnik zwiekszajacy ryzyko zakrzepicy. Nie mogly znalesc tego badania. Moze ktoras z was bedzie wiedziala, jak to sie inaczej/dokladniej nazywa?
Juz teraz widze po cenniku z Diagu, ze jednak testDNA wyjdzie mnie taniej. Pakiet trombofilia, celiakia, kariotyp dla jednej osoby to koszt 997 zl. Czekam na wycene z kariotypem dla dwoch osob, na stronie badanie maja po 387 zl, wiec mam nadzieje, ze w pakiecie rozszerzonym troche taniej wyjdzie.
Jak sobie Diag zlicze, 900 zl za same kariotypy, kolejne tyle za trombofilie (przypuszczam ze V R2 bedzie tez ok 200 zl) i celiakia jeszcze ok 200 zl. To duzo wiecej niz przez testDNA.
Kurcze, zapomnialam sie zapytac po ile jest antykoagulant. No i tutaj mam tez dylemat. Na kartce od Pasnika jest Lupus Antykoagulant (LA). W Diag maja nastepujace warianty i nie wiem ktory wariant jest poprawny:
Antykoagulant toczniowy
Antykoagulant toczniowy (LA) – test przesiewowy/potwierdzający (aPTT)
Antykoagulant toczniowy (LA) – test przesiewowy/potwierdzający (dRVVT)
Antykoagulant toczniowy (LA) – testy przesiewowe (aPTT, dRVVt)
Pomocy
gosia321
[emoji21][emoji21][emoji21][emoji22][emoji22][emoji22]Dziewczyny u mnie znowu beta ujemna...
Ja już nawet nie wiem co mam dalej badac co robic...
Mam ochotę się poddac...
To był mój ostatni zarodek...
Ja umieram....
gosia321
Mozna kariotypy zrobic na nfz przez poradnie genetyczna. Musisz miec pilne skierowanie ale niestety troche to trwaGosiu , potrzebuje namiary na tą twoja inge z Krakowa , chciała bym najpierw sprawdzić te moje jajowody czy da się je przepchnąć w jakis sposób .
Napisz mi prisze na priv
Dziewczyny i chciałam jeszcze zapytać o te cariotypy tego jeszcze nie robiłam...
Jest szansa uzyskać na to skierowanie od lekarza czy tylko prywatnie monza ?
Niezapominajka2018
Dziewczyny mam dobrą wiadomość. Jest zarodek w pęcherzyki i ciałko i nawet widziałam pulsujace serduszko
gosia321
Pisz do niego moze wystarczy modyfikacja dawek lekowJuż badałam immunologię , byłam u słynnego wujka Jarka , niestety nie pomogło...
Mamma!Mia!
CudnieDziewczyny mam dobrą wiadomość. Jest zarodek w pęcherzyki i ciałko i nawet widziałam pulsujace serduszko
reklama
Dziękuję Gosiu , już pisałam , mam wykonać kiry i się z nim skontaktować , jetsem również po konsultacji telefonicznej z moją panią Doktor która twierdzi że trzeba poszerzyć diagnostykę immunologi i tam się dopatrywać jakiś nie prawidłowości bo to że możliwe zeby przy tylu dobrych zarodkach się nie udawało , więc w poniedzialek jadę do Krakowa zrobić brakujące badania i zobaczymy co będzie dalej , z tego co zrozumialam moja panią doktor trzeba włączyć ostre leczenie immunologiczne ( mówia też coś o chemi ,ale nie jestem pewna czy dobrze zrozumialam ) i że wtedy może się udać , zoabczymyPisz do niego moze wystarczy modyfikacja dawek lekow
Podziel się: