reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lawendowy_sen dzięki, u mnie tak sobie, wczoraj wieczorem i w nocy cyce tak mnie bolaly, że ruszać się nie mogłam, z ledwoscią się przewracałam z boku na bok:baffled: teraz jest troche lepiej, zobaczymy jak bedzie wieczorem. A skurcze są dalej, biorę ta nospe ale nie bardzo pomaga, w dzień jest ich mniej i pojawiają się rzadziej niż wieczorem, narazie mialam może ze dwa razy te skurcze:sorry2: nie wiem, nie zastanawiam się nad tym, co ma być to będzie. Ale doszlam do wniosku że jak teraz sie nie uda to pogadam z lekarzem i powiem o tych skurczach, bo mam je po każdym transferze, nie wiem moze mój organizm traktuje zarodek jako ciało obce i je odrzuca, moze trzeba porobic jakies badania:confused: Zobaczymy, narazie czekam do 13:tak:
A Ty jak tam kochana??? nie korci Cię zeby zrobić sikanca?? bo mnie juz zaczyna nosić:-D niepotrzebnie tak szybko je kupiłam, bo leżą i mnie korcą:-p

Roxii, ​może spróbuj wziąć magnez, bo też pomaga na skurcze.
Na razie nie wysnuwaj żadnych wniosków o odrzucaniu zarodka, bo nie wiesz jak jest naprawdę.
A może, to że Cię boli, to akurat dobry objaw. Wiem, że łatwo się daje dobre rady, a gorzej zastosować je u siebie samej. Ale musimy wierzyć, że się udało. Przecież prezent musi wypalić :-D
Oczywiście, że korci mnie, żeby zrobić test (zresztą nabyłam go droga kupna ze dwa tygodnie przed planowana punkcją), ale jest jeszcze za wcześnie. A sama świadomość, że go mam daje mi poczucie, że w każdej chwili mogę go "odpalić".
Także musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać do bety.
Nie jest łatwo, bo ja już wariuję, a co to będzie w oczekiwaniu na wynik.
A teraz Roxii, tylko spokój nas ratuje, pozytywne myślenie i medytacja (haaammmm):-):-D:-)
Trzymaj się i nie daj. Ściskam.

Lawendowy_sen dokładnie teraz musimy myślec pozytywnie i grzecznie czekać:tak: A to z tym odrzuceniem zarodka to tylko taka moja teza , tak sobie gdybam nie mówie że tak jest, ale jeśli teraz sie nie uda to myślę, że jest to prawdopodobne. Zobaczymy, wezmę jeszcze ten magnez chociaż tez nie wiem czy powinnam, bo biorę takie ogólne witaminki tam jest magnez, nie chce przesadzić...

Sylwia wytrzymaj. Wiem co czujesz bo ja włosy z głowy wyrywałam w swoim czasie.

Roxii koniecznie bierz Magne B6 - to przeciwdziała wszelakim skurczom a jak nie pomoże to do lekarza dzwoń.

Marcysiowa dzięki, mam Magnez B6 zaraz wezmę, a do lekarza nie mam po co dzwonić, bo nic mi nie zarazdzi, trzeba czekać i tyle. Zobaczymy...

Dziewczyny, dzisiaj w [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif] Rozmowach w toku o 15:55 [/FONT][FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]będą[/FONT][FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif] mówić o in vitro.[/FONT]

Trzymam kciuki za wasze bety dziewczyny, ja tez przez dosc dlugi czas po transferze mialam bole jak przed @ i niektore testy tez nie wychodzily, dopiero wyniki z krwi potwierdzily ze jestem w ciazy, napiszcie prosze jaki leki bralyscie przy transferze z mrozaczkow? Pozdrawiam

Kate, ja podchodzilam na cyklu naturalnym i do 12 dnia cyklu nie bralam nic. Po usg i badaniu krwi mialam tego samego dnia wieczorem podany ovitrelle a dwa dni pozniej zaczelam barc progesteron,zastzryki przeciwzakrzepowe i aspiryne.

reklama
Lawendowy, dzięki za wiadomość - na pewno obejrzę!
a dla Ciebie i Roxii przykaz na zachowanie spokoju i relaksu żeby się nie denerwować!!! ;-) i kto to mówi...heh...;-) ale też postaram się do tego zastosować! ;)

Sylwia-kciuki zaciśnięte i czekamy na wynik!!! &&&&

Do góry