reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Trzeba wybrać doświadczonego lekarza który pracuje w szpitalu. Jest wtedy duża szansa na skierowanie CC i że to właśnie ten lekarz przeprowadzi zabieg.
W niektorych szpitalach (podobno wlasnie w uniwersyteckim w Krk) ludzie tak przeginali z takimi sytuacjami, ze wprowadzono zakaz odbierania porodow sn/przeprowadzania cc przez lekarzy prowadzacych dana ciaze pacjentki [emoji52] tak samo nie mozna wprowadzac np swojej wynajetej poloznej na porod. Zgodnie z zasada, ze porody odbierane sa przez personel bedacy w danym momencie w pracy/majacy dyzur [emoji52]

reklama
W niektorych szpitalach (podobno wlasnie w uniwersyteckim w Krk) ludzie tak przeginali z takimi sytuacjami, ze wprowadzono zakaz odbierania porodow sn/przeprowadzania cc przez lekarzy prowadzacych dana ciaze pacjentki [emoji52] tak samo nie mozna wprowadzac np swojej wynajetej poloznej na porod. Zgodnie z zasada, ze porody odbierane sa przez personel bedacy w danym momencie w pracy/majacy dyzur [emoji52]
Be sensu. Moja lekarka nie pracowala w szpitalu, w ktorym rodzilam, miala tylko pozwolenie na prace tam. Przyjechala ok 15h jak juz kilka h rodzilam, zeby sprawdzic sytuacje, a potem o 19h00 zrobila cc. Dla mnie to super sprawa, ze rodzisz z lekarzem, ktorego znasz i do ktorego masz zaufanie.

Dokladnie z tego powodu, pomimo roznych opinii dotyczacych opieki nad sama kobieta, jednak wybralam szpital o najwyzszym stopniu referencyjnosci (Uniwersytecki w Krk), w moim odczuciu najwazniejsza jest dobra neonatologia. Znajoma ostatnio tam rodzila 3 tyg przed terminem, wczesniej nic nie zapowiadalo ze bedzie miec wczesniaka. Mowi ze byla w szoku widzac jak swietnie sie zajeli od razu dzieckiem..
Czyli Kopernika? To może się spotkamy. Mam termin na 6marca ale cesarka to trochę wcześniej.

Be sensu. Moja lekarka nie pracowala w szpitalu, w ktorym rodzilam, miala tylko pozwolenie na prace tam. Przyjechala ok 15h jak juz kilka h rodzilam, zeby sprawdzic sytuacje, a potem o 19h00 zrobila cc. Dla mnie to super sprawa, ze rodzisz z lekarzem, ktorego znasz i do ktorego masz zaufanie.
No dla mnie tez te zakazy sa bez sensu. A Twoja lekarka to chyba prawdziwy lekarz z powolania [emoji173] ehh zeby kazda rodzaca miala taka opieke jak Ty, to byloby super

Jeszcze bede sie pytac jak to z tym jest na wizytach tam. Ja chce cc. W tym szpitalu maja dobry sprzet i przyjmuja ciaze zagrozone, wiec to chyba zalezy czy szpital faktycznie posiada sprzet i dobrych lekarzy. W niektorych prywatnych klinikach nie maja sprzetu i nie przyjmuja ciaz zagrozonych.
A co to za szpital?

reklama
Do góry