reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A to dziwne, bo myslalam ze ta psycholog skupi sie na rozmowie na temat Twojego samopoczucia, uczuc, przemyslen itd, na Twoim wnetrzu, a nie na wspolnym planowaniu szczegolow Twojego leczenia. Pamietam, ze jak ja mialam terapie, to moja terapeutka nawet unikala odpowiedzi, gdy ja pytalam o rade i powtarzala, ze ona nie moze wystawiac swoich prywatnych opinii ani dawac mi rekomendacji..
Jakaś masakra. Ja chodziłam do psycholog parę miesięcy. Uważam że bardzo mi pomogły wizyty i dowiedziałam się więcej o sobie, co jest w mojej podświadomości. Mniej się teraz denerwuję. Niestety nie mogę polecić, gdyż właśnie skończylysmy terapię, bo poszła na zwolnienie, w między czasie była w szpitalu. Ale ostatnia wizyta w tym tygodniu dała mi siłę, że dam sobie radę teraz już sama. Polecam zmianę psycholog.

Miało być która mnie ochrzani ? Tak jak @Sol wczoraj :) pomogło :)
Ty wariacie. Znowu nasikalas czy to ten poranny?
Kreska jest. Na pewno beta jest pozytywna. Tak jak Ci wczoraj pisałam jesteś w ciąży. A na to co będzie dalej to nie masz wpływu. Zobaczysz, że pewnie za kilka, kilkanaście godzin znowu piersi Cię zaczną boleć ale jak ci annemarie napisała to wszystko są tabletki i to, czym się faszerujesz.
Życzę Ci kochana żebys wytrwala do tego poniedziałku do przyrostu bety ale wiem, że łatwiej się mówi...

Powiedzcie dziewczyny robilyscie testy sikane w 9dpt ? Jak wam wychodzily ?
Ja zrobiłam sikanca dopiero po drugiej becie. Tak na pamiątkę ;) stwierdziłam ze nie będę się stresować! Betę zrobiłam tez dopiero 14dpt. Tak sobie myslam ze jeśli znowu nic z tego to chociaż przez te dwa tygodnie chce się czuć jakbym była w ciazy.. a z drugiej strony to trzeba mieć odwagę robić te sikane testy! Jak tu ktoś wcześniej świetnie to ujął sikance-oszukance!! Czasem więcej stresu niż to warte. Pozatym dziewczyny pisały ze już przy pozytywnej becie sikaniec pokazywał jedna krechę! Także ja bym się nie spieszyła ale to tylko moje zdanie. Wiadomo ze każda zrobi to co czuje.

Powiedzcie dziewczyny robilyscie testy sikane w 9dpt ? Jak wam wychodzily ?
Hej Karolina. Ja Ci powiem, ze u mnie w 9dpt blastocysty już testy pokazywały albo w jedną albo w drugą strone ale tak jak dziewczyny pisały często testy nie pokazują nic a potem piękne ciąże są z tego. Postaraj się iść na betę jak najszybciej i będziesz miała wszystko jasne. Chociaż z tego co pamiętam jesteś w Stanach a tam pewnie nie ma laboratoriów pod ręką...?
A jakiej firmy robisz te testy? Jaka maja czułość? Kiedy klinika Ci kazała testować?

No zesz cholewcia obsikalam teraz wieczorny :) jeszcze nie skończony. Dziewczynki a może któraś chce takie wianki następny będzie z odrobiną jarzebiny sztucznej oczywiście za darmo tylko żebym kosztów przesyłki nie musiała ponosić. Robię też kompozycje świąteczne kiedyś pokaże :)

Załączniki

• 15382461578461069585123441964922.jpg
    15382461578461069585123441964922.jpg
    957,8 KB · Wyświetleń: 106
reklama
Wiem że się zachowuje jak bym miała schizofremie :) hehehehe ale jeszcze się was podpytam i proszę nie oceniacie mnie :) czy spadek bólu piersi to spadek bety? Kreska na teście jeszcze jest ale już skurczy nawet nie mam :( która mnie ochrania tak porządnie? Wtedy się ogarnę. No i ta kreska też nic nie rośnie :( straszna panikara że mnie ale takie na forum też muszą być ;) jak bym wam powiedziała kim jestem z zawodu to hyscie pękły że śmiechu czego nigdy nie powiem.
Strzelam, ze jesteś prawnikiem :D ogarnij się @Ozis bardzo Cię proszę! Bol piersi większy mniejszy czy tez brak NIE są symptomem ani rosnącej ani spadającej bety! Wyszła ci beta w 7dpt powyżej 5 wiec nie ma co schizowac zreszta żadna z nas Ci nie wywróży z fusów czy akurat taki a nie inny bol to ciaza/brak ciazy. Te 9dpt jest b stresujące i chyba każda dzień przed beta myśli ze ma objawy nadchodzącej @ wiec niestety nie wiadomo czy jesteś czy nie w ciazy, ale spoko stan niewiedzy niebawem minie - pn niedaleko:) nie wiem skąd jesteś i czy masz u siebie diagnostykę przy szpitalu, ale jeśli tak to idź tam i dopłać 10 zł to bedziesz miała wynik po godzinie:)

Do góry