reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Nie szkoda Ci kasy na te testy? Jeszcze jeden dzień i wszystko będzie jasne. Po co się tak niepotrzebnie nakrecasz?
Podziwiam cię za ten spokój. Jaka masz historie który transfer ?miałaś jeden czy dwa zarodki? 3 dniowy czy blastocysty? Tacy opanowania ludzie mają lepiej w życiu :) jak się czujesz?

reklama
Podziwiam cię za ten spokój. Jaka masz historie który transfer ?miałaś jeden czy dwa zarodki? 3 dniowy czy blastocysty? Tacy opanowania ludzie mają lepiej w życiu :) jak się czujesz?
Wolę zaczekać niż żyć w stresie Tak jak Ty teraz. To mój 3 transfer. Tak jak Ty miałam podana blastocyste. Czuję się inaczej niż po poprzednich transferach, więc liczę że wynik tez będzie inny :) Pobolewa mnie podbrzusze od dnia transferu i w sumie tyko to. Spać mi się chce ale to od leków. Odpuść sobie do poniedziałku ;-) ;) miałaś mieć zajęcie na te 2 dni i co? :D

Wolę zaczekać niż żyć w stresie Tak jak Ty teraz. To mój 3 transfer. Tak jak Ty miałam podana blastocyste. Czuję się inaczej niż po poprzednich transferach, więc liczę że wynik tez będzie inny :) Pobolewa mnie podbrzusze od dnia transferu i w sumie tyko to. Spać mi się chce ale to od leków. Odpuść sobie do poniedziałku ;-) ;) miałaś mieć zajęcie na te 2 dni i co? :D
I zaraz ci pokaże wianek który zrobiłam z kasztanow i rząledzi najpierw musiałam je nabierać a później polecić ;) martwię się bo jak piersi przestają boleć to chyba znaczy że progesteron też spadl

Wstepnie powiedzieli, ze nie mozna, ale w czasie cc z jednej strony glowy mialam anastezjologa, ktory mi krok po kroku opowiadal co sie dzieje, a z drugiej mijego M. I jak anastezjolog juz po wyjeciu malej wyjal komorke to moj m tez. I mamy fote z sali porodowej, jakies 5min po porodzie, cala nasza trojka, bo corcie mialam na klatce piersiowej gdy mnie zszywali [emoji4]
A maz nie widzial co tam sie dzieje, ciecie, krew...? Ja dopiero na poczatku ciazy ale juz mysle jak to bedzie, i chyba klinike prywatna wybiore, a tam tez mozna meza miec przy cc. Boje sie ze sie przerazi i bedzie panikowal ;)

I zaraz ci pokaże wianek który zrobiłam z kasztanow i rząledzi najpierw musiałam je nabierać a później polecić ;) martwię się bo jak piersi przestają boleć to chyba znaczy że progesteron też spadl
A jeśli mnie w ogóle nie bolą to mam myśleć że nic z tego. Przecież dziewczyny pisały ci że każda na inne objawy, a czasami w ogóle ich nie ma.

@Ozis to naprawdę nic nie znaczy.
Ja jestem dziś 5 dpt, wczoraj mnie bolały piersi, dziś nie, jutro pewnie znów będą. Wszystkie objawy które masz są od leków a nie od bety, tak mała beta jaka jest pierwsze 2 tyg po transferze bardzo rzadko daje jakiekolwiek objawy. Żeby nie napisać, że nigdy.
Na leki też są rózne reakcje.
Pierwsze 3 transfery nie reagowałam na progesteron, a teraz od drugiego dnia przyjmowania śpię na stojąco, jestem megazmęczona, mąż mnie wkrwia jak nigdy...

Zrobisz betę z krwi w poniedziałek i będziesz wiedziała.

Wiem że się zachowuje jak bym miała schizofremie :) hehehehe ale jeszcze się was podpytam i proszę nie oceniacie mnie :) czy spadek bólu piersi to spadek bety? Kreska na teście jeszcze jest ale już skurczy nawet nie mam :( która mnie ochrania tak porządnie? Wtedy się ogarnę. No i ta kreska też nic nie rośnie :( straszna panikara że mnie ale takie na forum też muszą być ;) jak bym wam powiedziała kim jestem z zawodu to hyscie pękły że śmiechu czego nigdy nie powiem.
Ja mam wysoka bete jak na ten tydzien, lekarz mowi ze poczatek 6go (jak robilam ostatnia), a z bety jakby tydzien pozniej, i ani bolu piersi nie mam i mdlosci tez nie, jedynie brzuch mnie pobolewa i nie moge na mieso patrzec. Wiec nie ma sie co wkrecac ;)

Jak robiłaś koło 15 to raczej nie z pierwszego porannego moczu, tylko z dziennego który jest rozrzedzony. Nie ma co robić testów sikanych na tak wczesnym etapie. Ja zrobiłam 8 dpt i śladu drugiej kreski nie było, a beta była 37. A jeśli już musisz to tylko z pierwszego porannego moczu. Idź w poniedziałek na betę z krwi i będziesz wiedziała.
Dzieki za odpowiedz bardzo sie zestresowalam bo jednak mysle ze te testy maja taka prawdopodobnosc

reklama
Wiem że się zachowuje jak bym miała schizofremie :) hehehehe ale jeszcze się was podpytam i proszę nie oceniacie mnie :) czy spadek bólu piersi to spadek bety? Kreska na teście jeszcze jest ale już skurczy nawet nie mam :( która mnie ochrania tak porządnie? Wtedy się ogarnę. No i ta kreska też nic nie rośnie :( straszna panikara że mnie ale takie na forum też muszą być ;) jak bym wam powiedziała kim jestem z zawodu to hyscie pękły że śmiechu czego nigdy nie powiem.
Kreskę widac ewidentne. Mysle ze to ze piersi nie bola o niczym nie świadczy. Mnie na przemian bola i nie bola. Albo bola tylko w nocy. Z tymi cycuchami to różnie bywa. Nie traktuj tego jako wyrocznie! Głowa do gory! :)

Do góry