reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurcze nie wiedziałam. Dzięki kochana za to info. Będę sprawdzać.
Buziaki
Dokladnie kochana, sprawdzaj to, nawet gdyby prywatnie trzeba bylo badanie zrobic to warto. Ja im to juz zglosilam,ze mialam przy pierwszej ciazy GBS i sobie zapisali i chyba tym razem sami beda sprawdzac, a jak nie to ja od 7 miesiaca jesli nam sie uda tak daleko zajsc bede sprawdzac bo to dziadostwo moze pojawiac sie i znikac.. Ja ogolnie tu wsrod znajomych w uk kampanie robie i wszystkim w ciazy mowie, wiec napewno tez bym Tobie wsponiala blizej terminu gdyby nie wyszedl temat na forum, bo nigdy nie zapomne mojej zlosci i rozczarowania tutejszym syetemem jak dzien po porodzie lekarze przyszli i zaciagneli zaslonki wokol lozka i z grobowa mina oznajmili mi o GBS i przedstawili wsyztskie fakty, po czym powiedzieli ze musza zbadac dziecko i przez kolejne 2 doby musimy zostac na obserwacji, wtedy ryzyko wystapienia choroby spada, ale obserwowac mam dziecko do 3, a nawet 6 miesiecy, wiec super poczatek...i te ich cholerne ulotki gdzie zalecaja sie prywatnie badac, pomyslalam, dlaczego moja polozna mi o tym nie powiedziala, nigdy o tym nie slyszalam, wiec by mi do glowy nie przyszlo jakies wymazy robic. Bedziemy sie kontrolowac sloneczko.

reklama
Oj tam oj tam❤️Ciesz sie , trzeba wierzyc ze bedzie dobrze❤️
Wiesz jest podobnie jak ostatnio... Jeszcze wczoraj miałam taki dzień że wolala bym go wymazać. Nie wiem co mnie pokusił byłam sama w domu pojechałam do kina na HORROR ZAKONNICA, w między czasie dowiedziałam się smutnej dla mnie wiadomości, w kinie siedziałam prawie sama a jak schodził po tych ciemnych schodach do ubikacji bo też ciągle sikam to spadam że stopnia i kolano obdarlam. Wracałam do domu to była taka wichura i ulewa że jechałam 30 na h i myślałam że nie dojadę. No masakra jakaś, A miałam iść na film z opery to nie horror lepszy !!!!

Kurcze to jest analogicznie jak slyszalam opowiesc Polki robiacej specjalizacje/staz z poloznictwa w UK. Mowila, ze wrocila do Polski, bo nie mogla patrzec jak babeczki tracily ciaze w pierwszym trymestrze, a ona jako lekarka nie mogla im podac nawet luteiny. Nie wiem na ile to prawda, ale w UK podobno jest takie podejscie "selekcji naturalnej", ktora ciaza silniejsza to przetrwa, a do 3 miesiaca to w ogole nie ciaza. Ale moze cos sie zmienilo i terqz jest inaczej. Nie chce tu siac jakiejs propagandy antyUK.
Bo sama nigdy nie korzystalam z ich sluzby zdrowia.
Tak jak @Sol napisala jest dokladnie tak jak piszesz bazujac na opowiesciach Twojej znajomej. Do 12 tygodnia bardzo ciezko jest usg tutaj zrobic, nikt nie traktuje ciazy powaznie do 12 tygodnia, tak jak piszesz ta ich oplakana selekcja naturalna. Suplementacji progesteronem nie uznaja jesli nie przeszlas jakiegos wczesniejszego leczenia. Jak ja mojej poloznej na pierwszej wizycie powiedzialam jakie leki przyjmuje to zrobila wielkie oczy i ja to specjalnie nie interesowalo. Z lekarzem przez cala ciaze sie nie zobaczysz, tylko jest kontakt z polozna, 2 usg w trakcie ciazy, 12 i 20 tydzien, w miedzyczasie sprawdzanie serca dopplerem i tyle.

Ale jajca:) 6 na pewno sie nadaje, reszte jeszcze sprawdzaja. Do zaplodnienia ida wszystkie :)
A tymczasem kulZobacz załącznik 901237 towa jajocha :D
łuhuuuuu!!!!!
A ja tej jajecznicy nigdy nie jadłam. Cholerka. tym razem nadrobię !!

Moja dzisiejsza Beta

633❤️❤️❤️❤️
TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK! O MOJ BOŻE ALE CUDOWNIE!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzisiejszy progesteron 7dpt to 36.28
A beta 0.98

JA NIE MOGĘ ZNOWU PORAŻKA
Oh. Tak mi przykro :( nie ma słów pocieszenia. ;(

Ale jajca:) 6 na pewno sie nadaje, reszte jeszcze sprawdzaja. Do zaplodnienia ida wszystkie :)
A tymczasem kulZobacz załącznik 901237 towa jajocha :D
Asiu z niecierpliwością czekalam na informacje o punkcji. Jestem strasznie szczesliwa i trzymam mocno✊✊✊
Daj potem na prova znac jakie zarodki, do kiedy trzymia bo wiesz ze js nie jestem w stanie teraz was śledzić

reklama
Widze dyskusje o szczepieniach.
Tak sie sklada ze pytalam Wujka Jarka w imieniu jednej z kolezanek o szczepienia na krztusca w przypadku wczesniejszej terapii immunologicznej (ona akurat miala szczepienia limfocytami).
Wujek Jarek odradzil i podal skomplikowana odpowiedz ktorej nie umiem powtorzyc. Powiedzial ze w tym przypadku 3 trymestr jest najgorszy i przez wczesniejsza terapie mozna sobie namieszac w immunologii.
Takze jezeli ktoras z Was cos miala "mieszane" w immunologii to koniecznie skonsultujcie z Wujkiem Jarkiem zanim sie zaszczepicie.
O mnie kurczaczek pytal:)

Do góry