reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Właśnie ja tak miałam za 1wszym razem ciąża do 12 tyg i bąbelki nie zostały ze mną pöżniej 2 razy nic i teraz 4 raz ale nie wiem co będzie bo mam już 40 lat a co teraz bieżesz na io bo ja glucophage 2000 tys wieczorem po kolacji i nie wiem jak sie ma glukophage do gonapeptylu i innych leków wspomagających jak coś wiesz to proszę podpowiedz dziekuję

Biore glucophage 1500 na noc, w czasie symulacji nie brałam gonaleptylu, ale inne hormony, lekarz kazał cały czas brać glucophage.

Oooo kurczaki! Justynko a co to oznacza te "zatrucie ciążowe "? Jakie mogą być skutki i leczenie? :(
Generalnie nic dobrego ale mam nadzieję, że mnie to właśnie nie spotyka. Z tego co wyczytałam, to może nawet prowadzić do śmierci matki i dziecka/dzieci. No nic, jutro pójdę na badania i będę wiedzieć więcej. Liczę na to, że po prostu mój organizm tak ma, że jak już spuchnie, to do końca ciąży tak będzie.

@Justin87 współczuję Ci Kochana bardzo ale dobrze że lekarz od razu interweniuje. Oby okazało się że to nic groźnego i szybko minie.

Udało mi się załatwić na 3.10 histeroskopię. Ale mam do Was mądrych głów pytanie czy jak pobiorę leki do soboty to uda mi się przesunąć okres na przyszły tydzień? I cały czas się zastanawiam co jeszcze może być powodem że nie dochodzi do zagnieżdżania.

Generalnie nic dobrego ale mam nadzieję, że mnie to właśnie nie spotyka. Z tego co wyczytałam, to może nawet prowadzić do śmierci matki i dziecka/dzieci. No nic, jutro pójdę na badania i będę wiedzieć więcej. Liczę na to, że po prostu mój organizm tak ma, że jak już spuchnie, to do końca ciąży tak będzie.
Zakaz internetowania!

reklama
Ja na razie robie badania przed ivf. Na poczatku pazdziernika dopiero bede miala wizyte i sie może dowiem kiedy będę mogla zaczac i jakie leki beda mi potrzebne. Jeśli bede potrzebowala to bardzo chetnie bym odkupila bo ja nie mam ubezpieczenia w Polsce i wszystkie leki na 100%. A Ty ile placilas za lek?
Dziewczyny w ogóle to ja mam do oddania w dobre ręce za koszty przesyłki:
Piroxicam jelfa 20 mg ważny do 2.2019 brakuje jednej tabletki
unidox solutab 100 mg ważny do 5.2022 6 tabletek
estrofem 1 mg ważny do 5.2020 brakuje 4 tabletek
estrofem 2 mg ważny do 6.2021 brakuje 9 tabletek
Szkoda, żeby się zmarnowały więc jak coś priv

Do góry