reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

J

Ja tam żadnej różnicy nie czuję... :p
Nie pamiętam (wiem, dziwne:p ) co u Ciebie jest nie tak. Ale jak mi gonapeptyl wycisza przysadkę i pcos-owate jajniki to od razu waga leci w dół, skóra się poprawia, włosy te na gębie i w niepotrzebnych miejscach od razu mniej rosną (teraz w ogóle zrezygnowałam z tego depilatora domowego, więc znowu rosną jak ile i gdzie chcą), za to te na głowie przestają wypadać. Cycki jakies takie ładniejsze się robią i w ogóle lepiej się czuję :)

reklama
Dołóż progesteronu, magnezu, weź no-spę lub spasmolinę. Leż. Jak najszybciej zrób betę i progesteron.
Miałaś podany jeden zarodek, przypomnij?

Monia tak, leżeć plackiem. Dopochwowy progesteron nie działa przy krwawieniu. Aplikuj albo doodbytniczo albo tylko doustnie i prolutex. Masz prolutex? Jak nie to u mnie wiesz, że całodobowo apteka czynna ;) Mi przy krwotoku kazał brać dupka 3x2 i 1x prolutex, więc myślę, że taka dawka będzie ok.. Dziewczynom sie tu lało po nogach a z dziećmi było ok. Teraz to do ciebie nie dotrze, wiem. Ale i u mnie jak beta poleciała o polowę to pęcherzyki zostały na swoim miejscu, mimo, że były niewidoczne na usg w dniu krwotoku. Jak leci krew to równie dobrze mogło go nie być widać w ogóle. Więc póki jeszcze jest to musisz o niego walczyć. Trzymaj się!

Dwie blastki 5 dniowe. Spasmoliny nie mam, biore nospe forte 3 x1 i relanium 2mg raz dziennie. Mam mega duzo duphastonu. Prolutexu mam 2 ampulki. Wiec jak to rozegrac? Mimo wszystko pakowac lutinus 2-0-2 ( czy go lykac? Odbytniczo da rade????), Progesteron Besins 200 mg 1-1-1, Estrofem 1-1-1 mam na razie. Wiec dzis jeszcze prolutex? Jutro tez, w poniedzialek i tak mam wizyte, wiec dokupilabym wrazie czego, gdyby bylo trzeba jeszcze cokolwiek brac. Do tego wszystkiego jeszcze duphaston?

Nie pamiętam (wiem, dziwne:p ) co u Ciebie jest nie tak. Ale jak mi gonapeptyl wycisza przysadkę i pcos-owate jajniki to od razu waga leci w dół, skóra się poprawia, włosy te na gębie i w niepotrzebnych miejscach od razu mniej rosną (teraz w ogóle zrezygnowałam z tego depilatora domowego, więc znowu rosną jak ile i gdzie chcą), za to te na głowie przestają wypadać. Cycki jakies takie ładniejsze się robią i w ogóle lepiej się czuję :)
Asia Ty nie pamiętasz??? no na prawdę ostatnio mnie zadziwiasz :p :D
U nas nie ma problemu innego niż niepłodność idiopatyczna... i teraz Pasikonik stwierdził ze mam zbyt silny organizm aby przyjąć zarodek - może w tym coś być bo chorowałam może ze dwa razy w życiu....
Asia co Ty piszesz o tym owłosieniu.... ja też tak chce... mi rosną włosy na nogach jak szalone i wszędzie, a ze łba wypadają garściami....
I gdzie te kilogramy?... chociaż może jest jedyny plus... opróżniam się częściej przy gonapeptylu, ale żeby waga leciała w dół...hmmm... niestety tych skutków ubocznych nie zauważyłam :p

Dwie blastki 5 dniowe. Spasmoliny nie mam, biore nospe forte 3 x1 i relanium 2mg raz dziennie. Mam mega duzo duphastonu. Prolutexu mam 2 ampulki. Wiec jak to rozegrac? Mimo wszystko pakowac lutinus 2-0-2 ( czy go lykac? Odbytniczo da rade????), Progesteron Besins 200 mg 1-1-1, Estrofem 1-1-1 mam na razie. Wiec dzis jeszcze prolutex? Jutro tez, w poniedzialek i tak mam wizyte, wiec dokupilabym wrazie czego, gdyby bylo trzeba jeszcze cokolwiek brac. Do tego wszystkiego jeszcze duphaston?
@Felia dużo masz tego progesteronu... może połóż się i odpoczywaj tylko... albo dołóż sobie tylko duphaston....
jestem całym serduchem z Tobą... 3maj sie dzielnie i walcz dla maluszków :*

Czasami mamy przeczucie, ze jednak cos jest nie tak. Wczoraj bylam na wizycie, plamienia rozowe. W badaniu usg gs bez cech odklejania z widocznymi wewnatrz dwoma roznej wielkosci ys. W rzutach przydatkow bez ech patologicznych. Plamienia mialy byc niby gdzies z obok. Jest tylkotjeden pecherzyk z dwoma cialkami. Dzis rano bol brzucha, plamienie przeszlo w krwawienie. O 15 wylecial mi pierwszy skrzep. Pojechalismy na kopernika, tam bezradna pani doktor, nie mamy jak pomoc, ani nie zatrzymali mnie, nic. Lekow dodatkowych tez nie dali. Zrobila usg, pecherzyk jakby sie osunal i zmienil ksztalt. Zanim weszlam do gabinetu myslalam ze juz i tak koniec, bo bylam na toalecie a tam galareta ze mnie leciala na kilka cm. Diagnoza po usg, poczatkujace poronienie i skwitowanje, ze raczej nic z tego nie bedzie. Porownalam oba usg po wyjsciu, faktycznie na tym nowym pecherzyk nie jest juz tak okraglx a raczej owalny podluzny. Nie widze tez drugiego cialka zoltego, tylko jedno. Endometrium wczoraj ok 12-13 mm, dzis wedlug jej urzadzenia 12 mm.
Co teraz robic? Bezczynie lezec i czekac az wszystko wyleci lacznie z pecherzykiem? Dodac progesteronu w formie duphastonu? Dodac estrofemu aby utrzymac endometrium? Ona nie wie nic, a w klinice juz nikogo nie ma. Jutro zrobie bete i prog, jak poleciala to wiadomo bedzie ze to koniec, z drugiej strony, czy mozliwa jest galareta i krwawienie jezeli jedno z cialek zoltych obumiera? Tu tez nie wiedziala, wogole dziwne to IP na Kopernika.
Możesz tylko zażyć Duphaston, w ulotce jest rozpisane coś o poronieniach zagrażających. Nospa i leżeć. Miałaś bardzo wysoką betę może jeden zarodek uległ poronieniu. Trzymaj się. Doczytałam że masz prolutex, może daj na noc. W ciągu dnia masz inne formy progesteronu.

Spasmolina mi leży w "aptece", jak coś to wiesz gdzie mieszkam możesz przysłać Wojtka :)
Lutinusa się nie łyka, możesz spróbować doodbytniczo, tylko sobie nawilż wodą, żeby wszedł.
Ten besins łykasz? Jeśli tak, to to spora dawka jest, dupek już raczej niepotrzebny, ale ten prolutex może warto dorzucić, hmmmm... Jak coś to tez mam. Spróbuj zadzwonić do Wyrobki, na pieczątce masz nr, może podpowie. Póki dzidzie są na swoim miejscu to jest nadzieja.

reklama
Do góry