reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
organizm pobiera tylko tyle progesteronu ile w danej sytuacji potrzebuje,resztę bedzie wydalac.
Mysle ze Felia ma juz takie wysokie dawki ze dokladanie tu czegokolwiek niczego nie zmieni. Spokoj i lezenie . Ewentualnie szybki pomiar estradiolu i sprawdzenie czy spada.
Pytanie czy wchlania się daną drogą. Sensowne jest więc dołozenie progesteronu inna drogą, podskórną, a nie zwiększanie doustną.

Felia,
jesli to dobrze rozumiem... mialas 2 blastki z czego na usg , zobaczylas pecherzyk z dwoma cialkami zoltymi. Czyli tylko jedna sie zaimplantowala i dodatkowo podzielila. Na drugim usg widzialas juz tylko jedno cialko zolte w pecherzyku?
Zgadza sie bo sie poglubilam ?
Wedlug mojego laickiego oka tak. Spojrz na oba usg, tak to jakby wygladalo :/

Załączniki

• IMG_20180915_174714.jpg
    IMG_20180915_174714.jpg
    88,8 KB · Wyświetleń: 146
  • IMG_20180915_174307.jpg
    IMG_20180915_174307.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 131
Tez tak myslalam i dokladalam z kazdej strony, uslyszalam od lekarza to samo.
Bo z punktu widzenia farmakokinetyki jest to słuszne myślenie :)
Edit: @Felia kiedy betę dasz radę zrobić? Myślę, że z powodu poronienia jednego zarodka może nie rosnąć jakoś super... Taką sytuacje jak Twoja opisywała mi moja dr jak przedstawiała argumenty przeciw dwóm zarodkom u mnie: że czesto bywa tak, że jeden się podzieli (w sensie że grożą trojaczki) Trzymamy kciuki za ten drugi. Niech walczy! A drugie ciałko mogło być niewidoczne, może jeszcze to wszystko skonczy się bliźniorami identycznymi. Czego bardzo Ci życzę.

Ostatnia edycja:
Felia , nie wiem ... mozna zobaczyc tam dwa a mozna i jedno, kwestia interpretacji , to co mi sie bardziej nie podoba to zmieniajacy ksztalt pecherzyk.
Wolalabym zeby tam bylo tylko jedno cialko zolte, inaczej organizm obiera to jako animalia i moze dlatego odrzuca.
Krwawisz dalej?

Monia na tym dzisiejszym usg mógł się jeden schować za drugiego albo gdzieś w kąt. Myślę, ze tu nie ma nad czym myśleć. Ważne, żeby całość została na swoim miejscu. Równie dobrze mogłaś poronić drugiego, ale nie tego podwójnego, tylko tego z drugiego zarodka. Bo nawet twoja beta była gigantyczna na początku. 9dpt przy bliźniakach zdarzało się po ok 300, ale twoje prawie 500 to chyba było rekordem rekordów.

No widzę w środku dwie kuleczki na pierwszym zdjęciu. Na drugim jedną. Co to oznacza kompletnie nie wiem.
Jeszcze dodam od siebie że w poniedziałek nigdzie bym nie szła tylko w łóżku leżała. Nic nie możesz zrobić tylko brać leki i leżeć. Wiadomo w przypadku krwotoku czy nadal silnego krwawienia to szpital.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry