reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Forget-me-not... witaj! Jestem szczerze oburzona tym, co piszesz. Jeśli te zarodki były słabsze, ale rokowały, to naprawdę 3ci swiat! Narażają Cię na kolejną stymulację, podczas gdy transfer w zasadzie w porownaniu do stymulki nie jest żadnym obciązeniem!
Kochana, wiem, że masz tam refundację, ale jeśli pytasz o radę, to spróbowalabym w Polsce. Leczę się w No.vum, polecany dr W...dzki i.Z..ra, ale w sumie do kogo tam nie pójdziess to jest ok. Szef od beznadziejnych przypadków, droższy i dłużej się na niego czeka więc daj sobie szansę z kim innym. Powodzenia!
Dziekuje za odp[emoji6] Nosilam sie zamiarem podchodzenia do ivf w Pl juz jakis czas ale pomyslalam ze napisze jeszcze do Was zeby sie upewnic jak to jest z tymi zarodkami. Wiem ze czasem tak jest ze nie ma nic do mrozenia, ale to jak same nie przetrwaja. Tutaj jak sie dowiedzialam mozna niszczyc zarodki. Ja i transfer mialam bolesny bo szyjka chyba pod ostrym kontem. Poxniej histeroskopia i poszerzanie szyjki. I punkcje bez narkozy tylko w sedacji tez w bolu. A w lipcu zaczelam juz antyki przed dlugim protokolem i odwolali bo za malo ich zdaniem waze. Po prostu szkoda słów na ich leczenie....

reklama
No tak jak miałam betę ponad 100 to były bliźniaki ale se polazły w 8 tygodniu to teraz może ruszy i będzie dobrze. Może trochę się tych Waszych fluidów nawdycham i moZe się jeszcze trochę połudzę.
Miłego dnia dziewczynki, ale piekne słoneczko!!! [emoji274][emoji274][emoji274][emoji274][emoji274]
A dokładałam jakieś leki przy tym transferze?

Dziewczyny, mam dobre wiesci!!! [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] Dzwonili do mnie wlasnie z wynikami Nifty. Wszystko ok z dzieckiem, jest calkowicie zdrowe pod wzgledem genetycznym [emoji173][emoji173]
Ale jestem troche rozczarowana, bo lekarze nastawiali mnie przy wczesniejszych usg na dziewczynke (o ktorej cale zycie marzylam[emoji7]), a jednak z badan genetycznych wychodzi, ze nosze pod sercem chlopca[emoji87] Przynajmniej z imieniem nie bedzie problemu, pewnie nie pamietacie, ale z dziewczynka mielismy domowa kosc niezgody [emoji6] natomiast z imieniem dla chlopca zgadzamy sie przy kazdej propozycji [emoji4] obecnie stanelo, ze nasz syn to Igor lub Borys [emoji4] zobaczymy czy nam sie nie pozmienia za tych kilka miesiecy [emoji38]

Dziewczyny, mam dobre wiesci!!! [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] Dzwonili do mnie wlasnie z wynikami Nifty. Wszystko ok z dzieckiem, jest calkowicie zdrowe pod wzgledem genetycznym [emoji173][emoji173]
Ale jestem troche rozczarowana, bo lekarze nastawiali mnie przy wczesniejszych usg na dziewczynke (o ktorej cale zycie marzylam[emoji7]), a jednak z badan genetycznych wychodzi, ze nosze pod sercem chlopca[emoji87] Przynajmniej z imieniem nie bedzie problemu, pewnie nie pamietacie, ale z dziewczynka mielismy domowa kosc niezgody [emoji6] natomiast z imieniem dla chlopca zgadzamy sie przy kazdej propozycji [emoji4] obecnie stanelo, ze nasz syn to Igor lub Borys [emoji4] zobaczymy czy nam sie nie pozmienia za tych kilka miesiecy [emoji38]
No to super! Najważniejsze, ze dzidzius zdrowy. Dziewczynka bedzie nastepnym razem[emoji3]

Suuuper! Najwazniejsze ze zdrowy bejbik!!! ❤️ Bardzo się cieszę!

Kochana chłopaki też są fajne:) Ciesz się że zdrowy.

Kochana chłopaki też są fajne:) Ciesz się że zdrowy.
Kochana, wiem ze chlopcy sa rowniez cudowni [emoji173] i naprawde ciesze sie bardzo, szczegolnie ze nas jeden dr z Parensa w Krk kiedys straszyl, ze z nasza chromatyna plemnikowa jest duze ryzyko chorob genetycznych u dziecka itp.. A co do plci, bylo mi total obojetne dopoki lekarze nie zaczeli mowic, ze z usg wychodzi ze to dziewuszka [emoji4] hehe i sie po prostu nastawilam [emoji4] ale telefon z tymi wynikami to chyba najlepszy telefon jaki odebralam w swoim 33letnim zyciu [emoji7][emoji7] jestem tak oszolomiona, ze sama nie wiem co ze soba zrobic [emoji86]

reklama
Do góry