reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie!!!
Podczytuje Was z krzaków juz od kilku miesięcy i tak czaję się żeby napisać, ale widzę ze przyjmujecie nowe dziewczyny z otwartymi ramionami, wiec mam nadzieje ze i mnie przygarniecie?!
Ja lecze sie w medycznym trzecim swiecie (tak to ktoras z Was ostatnio okreslila) czyli w UK i juz szlag mnie trafia... 1.5 roku temu mialam pierwsza nieudana procedurę ivf i od tego czasu ciagle na cos czekam... Mam tu refundowane 3 pelne podejscia. Teraz zastanawiam sie czy nie olac tego wszystkiego tutaj i podejść do kolejnej stymulacji w Polsce.
I tu mam pytanko do Was dziewczyny. Prosze napiszcie mi czy w Polsce mrozi sie slabsze zarodki? Mam na mysli klase BC, CC
Mi z pierwszej stymulacji zadnych zarodkow nie mrozili. Mialam podany 4AA. Ostatnio pielegniarka mi pokazywala rozpiske embriologa i w 3 dobie mialam 7zarodkow 8komorkowych i 1 7komorkowy a w 5 dobie wlasnie tylko 1 4AA a reszta BC itp Powiedzieli ze mroza tylko te najlepszej jakosci. I to mnie troche dreczy bo widzialam ze jedna z dziewczyn ostatnio pisala ze ma bliźniaki ze slabszych zarodkow. Dodam ze u nas problemem jest przede wszystkim slabe nasienie.
Prosze napiszcie co o tym myslicie.
Witaj! Ja miałam transfer
Dzięki dziewczyny za odpowiedz. Tak jak pisalam medyczny trzeci swiat tu w Anglii. Serce mi teraz pęka po Waszych odpowiedziach, chociaz przypuszczalam ze takie będą...
No cóż. Decycja podjęta. Kolejne ivf w Polsce bo przeciez nie dam zniszczyć kolejnych.
A ktorych lekarzy polecacie w Novum? Wiem ze Lewego, ale zalezy mi na czasie a do niego chyba dluzszy czas oczekiwania.
U mnie podobna sytuacja bo z lepszego zarodka beta 0,1 natomiast z „ gorszego” 7t7dc i mam jeszcze jednego mrozaczka. Invitro miałam w novum. Mnie prowadził dr Czerkwinski w konsultacji z Lewandowski a sama stymulację przeprowadzał już sam Lewandowski. Dr Zamory osobiście nie znam ale z wielu pozytywnych opinii polecam:) a jakbyś potrzebowała ginekologa-endokrynologa to polecam Dubrawskiego! Prowadzi moja ciąże, godny zaufania!

reklama
Podobno wszystko jedno ;)
Natomiast ja myślę że clexan chyba lepszy
Słyszałam,ze go ciężko dostać natomiast u mnie lekarz przepisał go bez problemu ,a ten Neoparin mam jeszcze zakupiony w Polsce tzw zamiennik;)Może jednak podejdę i kupię clexane ,a potem zużyje Neoparin jak oczywiście będzie ku temu powód

Dziewczyny dostałam okres i od jutra już estrofem. Tak czytam cały czas i mam dylemat jak myślicie jaki zarodek teraz powinnam zabrać ten 4AA czy 4CC ?Już zglupialam ... Czy ja mogę sama wybrać czy oni mi nakazują jaki ma być?

Słyszałam,ze go ciężko dostać natomiast u mnie lekarz przepisał go bez problemu ,a ten Neoparin mam jeszcze zakupiony w Polsce tzw zamiennik;)Może jednak podejdę i kupię clexane ,a potem zużyje Neoparin jak oczywiście będzie ku temu powód
No właśnie ja też mam to i to i ostatnio pytałam mojej pani doktor czy jest duża różnica jak będę mieszać powierzuala że w sumie nie ale jak mam tylko jeden clexan i i 3 neopariny to lepiej jak pierwszy zużyje ten clexan pierwszy i potem neoparin ;)

Kochana, ja z calego serca polecam dr Z. Dzieki niemu jestem w 14tc[emoji173]
z tym, ze dr Z tez jest oblegany. Pamietam, ze zeby sie do niego zapisac na pierwsza wizyte czekalam na dzien otwarcia nowego grafiku doktora, bo na nowych pacjentow mial przeznaczone tylko 4 dni w miesiacu. Ale to bylo prawie rok temu, moglo sie cos pozmieniac [emoji4]
U nas czynnik meski
Dziękuję Ci za odp. Wiem ze pospiech to zly doradca ale po tym 1.5 rocznym czekaniu tutaj to juz chce jak najszybciej ruszyc z miejsca. A poza tym to teraz jest dobry czas na wyjazd do Polski ze wzgledu na prace. Wiem ze tu na forum jest wiecej dziewczyn z Novum ktore sie lecza u innych lekarzy tez polecanych. W Anglii mozna niszczyc zarodki tylko szkoda ze tak pozno sie o tym dowiedzialam :-(

Witajcie!!!
Podczytuje Was z krzaków juz od kilku miesięcy i tak czaję się żeby napisać, ale widzę ze przyjmujecie nowe dziewczyny z otwartymi ramionami, wiec mam nadzieje ze i mnie przygarniecie?!
Ja lecze sie w medycznym trzecim swiecie (tak to ktoras z Was ostatnio okreslila) czyli w UK i juz szlag mnie trafia... 1.5 roku temu mialam pierwsza nieudana procedurę ivf i od tego czasu ciagle na cos czekam... Mam tu refundowane 3 pelne podejscia. Teraz zastanawiam sie czy nie olac tego wszystkiego tutaj i podejść do kolejnej stymulacji w Polsce.
I tu mam pytanko do Was dziewczyny. Prosze napiszcie mi czy w Polsce mrozi sie slabsze zarodki? Mam na mysli klase BC, CC
Mi z pierwszej stymulacji zadnych zarodkow nie mrozili. Mialam podany 4AA. Ostatnio pielegniarka mi pokazywala rozpiske embriologa i w 3 dobie mialam 7zarodkow 8komorkowych i 1 7komorkowy a w 5 dobie wlasnie tylko 1 4AA a reszta BC itp Powiedzieli ze mroza tylko te najlepszej jakosci. I to mnie troche dreczy bo widzialam ze jedna z dziewczyn ostatnio pisala ze ma bliźniaki ze slabszych zarodkow. Dodam ze u nas problemem jest przede wszystkim slabe nasienie.
Prosze napiszcie co o tym myslicie.
Witaj, chyba zdecydowała bym sie na in vitro w Polsce. U mnie transfer zarodka 4AA sie nie udal a transfer zarodków 4BC i 4CC okazał sie szczęśliwym i z tych "gorszych" zarodków mam 9 miesięczne bliźniaki [emoji173]

reklama
Do góry