reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie!!!
Podczytuje Was z krzaków juz od kilku miesięcy i tak czaję się żeby napisać, ale widzę ze przyjmujecie nowe dziewczyny z otwartymi ramionami, wiec mam nadzieje ze i mnie przygarniecie?!
Ja lecze sie w medycznym trzecim swiecie (tak to ktoras z Was ostatnio okreslila) czyli w UK i juz szlag mnie trafia... 1.5 roku temu mialam pierwsza nieudana procedurę ivf i od tego czasu ciagle na cos czekam... Mam tu refundowane 3 pelne podejscia. Teraz zastanawiam sie czy nie olac tego wszystkiego tutaj i podejść do kolejnej stymulacji w Polsce.
I tu mam pytanko do Was dziewczyny. Prosze napiszcie mi czy w Polsce mrozi sie slabsze zarodki? Mam na mysli klase BC, CC
Mi z pierwszej stymulacji zadnych zarodkow nie mrozili. Mialam podany 4AA. Ostatnio pielegniarka mi pokazywala rozpiske embriologa i w 3 dobie mialam 7zarodkow 8komorkowych i 1 7komorkowy a w 5 dobie wlasnie tylko 1 4AA a reszta BC itp Powiedzieli ze mroza tylko te najlepszej jakosci. I to mnie troche dreczy bo widzialam ze jedna z dziewczyn ostatnio pisala ze ma bliźniaki ze slabszych zarodkow. Dodam ze u nas problemem jest przede wszystkim slabe nasienie.
Prosze napiszcie co o tym myslicie.

reklama
Dziewczyny czy utrogeston biorą dziewczyny również przy staraniu naturalnym czy to lek tylko do przygotowania np do transferu ? Pytam się bo ostatnio znalazłam u koleżanki te same tabletki co ja biorę i ona jest w ciazy 16t gdzie przez 9 lat starali się i niby mówi ,ze miała zrosty i jak poddała się zabiegowi zaszła w ciaze ??

Witajcie!!!
Podczytuje Was z krzaków juz od kilku miesięcy i tak czaję się żeby napisać, ale widzę ze przyjmujecie nowe dziewczyny z otwartymi ramionami, wiec mam nadzieje ze i mnie przygarniecie?!
Ja lecze sie w medycznym trzecim swiecie (tak to ktoras z Was ostatnio okreslila) czyli w UK i juz szlag mnie trafia... 1.5 roku temu mialam pierwsza nieudana procedurę ivf i od tego czasu ciagle na cos czekam... Mam tu refundowane 3 pelne podejscia. Teraz zastanawiam sie czy nie olac tego wszystkiego tutaj i podejść do kolejnej stymulacji w Polsce.
I tu mam pytanko do Was dziewczyny. Prosze napiszcie mi czy w Polsce mrozi sie slabsze zarodki? Mam na mysli klase BC, CC
Mi z pierwszej stymulacji zadnych zarodkow nie mrozili. Mialam podany 4AA. Ostatnio pielegniarka mi pokazywala rozpiske embriologa i w 3 dobie mialam 7zarodkow 8komorkowych i 1 7komorkowy a w 5 dobie wlasnie tylko 1 4AA a reszta BC itp Powiedzieli ze mroza tylko te najlepszej jakosci. I to mnie troche dreczy bo widzialam ze jedna z dziewczyn ostatnio pisala ze ma bliźniaki ze slabszych zarodkow. Dodam ze u nas problemem jest przede wszystkim slabe nasienie.
Prosze napiszcie co o tym myslicie.
Witaj Kochana [emoji173]
Wychodzi na to, ze malo wiem o ivf, skoro jestem w szoku po Twoim poscie [emoji54]
U mnie uzyskano 7 zarodkow, jeden dobry podany na swiezo (puste jajo) oraz zamrozono 6 kolejnych: 1 dobrej klasy i 5 slabych. Poki co transfer tego jednego mrozonego dobrego dal ciaze (aktualnie 14tc), ale zaden lekarz nie wspominal, ze z pozostalych zarodkow nic nie bedzie. Zreszta nasze forum pokazuje, ze nieraz niezbyt dobrze rokujace zarodki daja zdrowe dzieci.. ale mowie, mialam szczescie, jestem w ciazy z drugiego tramsferu, tak naprawde nie mam wiedzy jakie sa standardy, szczegolnie w innych krajach. Moze inne dziewczyny sie wypowiedza..

Mam wyniki bety. 7 dpt - 154,50.
Estradiolu i Progu jeszcze nie ma.
super teraz za piekny przyrosty
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png

reklama
Dziewczyny, tak spojrzalam na transfer w grudniu... w tym samym dniu po transferze mialam 97,5. Razem z M stwierdzilismy, ze fajnie, ze cos pozytywnie sie stalo, ale nie bedziemy sie cieszyli. Zycie nas nauczylo poprzednio, ze nie warto. Postaramy sie zyc od wizyty do wizyty majac nadzieje na kolejna pozytywe, a etarz poki co zyjemy tak jak poprzednio. Po prostu sie staramy i tyle. Wiec wybaczcie, ale nie chce tez nikomu dziekowac itd, choc powiem wam, ze ciesze sie, ze jestescie i ze tak nas wszystkie wspieracie :)

Do góry