reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Rozstepy sa uwarunkowane genetycznie, i jesli macie to w genach to mozecie je jedynie zminimalizować, i zaczelam bym od razu nie od 4 miesiaca bo np . piersi w ciazy nabieraja ciala juz od poczatku a nie od 2 trymestru , brzuch troche wolniej ale tez warto dbac. I odzywiac sie zdrowo❤️
No powiem Wam ze co do piersi to u mnie jest mega różnica! Są takie pełniejsze, mysle ze spokojnie mam teraz miskę D. Po domu to chodzę sobie na luzie bez biustonosza ale lada dzień muszę zakupić większy rozmiar.

reklama
Najlepiej nawilżać skórę olejkami z prawdziwego zdarzenia a nie parafiną. ;) Ale szczerze powiem, że smarowałam się uczciwie w pierwszej ciąży codziennie, cudowałam a i tak mam rozstępy. Pojawiły się w 9 miesiącu. Prawda jest taka, że rozstępy są kwestią burzy hormonalnej i jak mają się pojawić, to się pojawią i nic nie pomoże.
Właśnie u mojej siostry dokładnie ta sama sytuacja. I niestety nie uchroniła się przed rozstepami, czuje ze u mnie może być to samo, chociaż babcia nie ma, mama tez nie, ale znając moje zezowate szczęście mnie to nie ominie ale może obejdą się ze mną łagodniej jak będę się sumiennie olejowac.

Rozstepy sa uwarunkowane genetycznie, i jesli macie to w genach to mozecie je jedynie zminimalizować, i zaczelam bym od razu nie od 4 miesiaca bo np . piersi w ciazy nabieraja ciala juz od poczatku a nie od 2 trymestru , brzuch troche wolniej ale tez warto dbac. I odzywiac sie zdrowo❤️
Moje piersi jak były płaskie tak są i będą płaskie. Nic już im nie pomoże nawet ciąża. Wiem bo już przetestowałam. Za to brzuch to i bez ciąży mam nieco wystający, w ciąży szybko mi idzie do przodu. Każda ma inaczej.

No powiem Wam ze co do piersi to u mnie jest mega różnica! Są takie pełniejsze, mysle ze spokojnie mam teraz miskę D. Po domu to chodzę sobie na luzie bez biustonosza ale lada dzień muszę zakupić większy rozmiar.
Jasne, one jako pierwsze „zachodza w ciaze” potem ciaze przejmuje brzuch;););)
W kremach warto zwrocic uwage na skladnik TRETYNOINA jest najbardziej skuteczny przy rozstepach ktore pojawily sie w przeciagu ostatnich 6 miesiecy i takich ktore jeszcze nie zmienily sie w blizny.tak czy siak mozna to dziadostwo tylko minimalizowac. Niestety tendencje do pekania wlokien kolagenowych powoduja geny :(

reklama
Do góry