reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Wyszło mi tak, tabletek anty nie liczę, wizyty 3 w tym czasie płatne 100%:baffled:, potem stymulacja po każdej wizycie, po badaniu usg i hormonów dawał mi kolejne dawki stymulacyjne, na tyle dni by do następnej wizyty było i tu za wizyty nie płaciłam , ale za zastrzyki i za badania hormonów, łącznie stymulacja+badania hormonów dało kwotę ok. 3.5 tys. zł, dojazdów nie liczę, i do tego osobno 6.6 tys. dla nich za wizyty, ja, znieczulenie itp, nie wiem za co tam, gdyby doszedł do tego embrionotransfer to musiałabym dopłacić 1.4 tys zł, i za ewentualne mrożenie 500zł, ale u mnie nawet do embrionotransferu nie doszło, brak zarodk:-(ów, nawet oddali mi 1000 zł za to, że nie doszło do podziału zarodków i embriolog nie musiał ich obserwować, tak że bez żadnej nadziei, no nawet na transfer nie jechałam to 3.5 tys+5.5 tys to masz 9 tys. zł bez dojazdów i bez jakiejkolwiek szansy i wyczekiwania, prawdopodobieństwo zerowe i roczna pensja :-:)baffled:

reklama
Czyli że jak mam podane na stronce kliniki takie ceny:
IVF-ICSI4000zł
IMSI4800zł
PICSI500zł
Nacięcie osłonki zarodka500zł
Embriotransfer800zł
Transfer zarodków rozmrożonych1000zł
Punkcja jajników z monitorowaniem cyklu1000zł
Punkcja jajników w celu mrożenia oocytów800zł
Pobranie plemników z jądra/najądrzy900zł

To co musze zliczyć, oczywiście bez leków??

Mam taką nadzieję lawendowy, prędzej bliżej wiosny ale postaram się dołaczyć do ciebie i dziewczyn jako ciężarówki w końcu, hola, gotadora, madzielene, misia, pełna nadziei, roxi,sony marcysiowa już jest, różyczka też, alegra, ty lawendowy na dniach i wszystki dziewczyny, które pominęłam ale tylko ze względu na utrudnione nasze nazwy tutaj;-)

Ostatnia edycja:
To też nie tanio:baffled:, ja się dosyć szybko stymuluję, iui zawsze miałam w 9-11 dc, krótkie mam cykle z zasady, ale szczerze, wolałabym żeby mi tego 1000 zł nie oddawali, żebym prócz tego tysiaka żebym dopłaciła te 1400, a żeby dobrze było, nawet żeby "wczepili" choćby miało nic nie wyjść, ale nadzieja jakas by była i te 14 dni życia w nadziei, a tu euforia, bo masz stymulację, jakaś nadzieja, jeszcze po punkcji dobrze nie dochodzisz do siebie, a tu dzwonią że masz juz nie jechać, bo nie ma po co, nie ma zarodka i koniec zabawy

Lawendowy, Roxiii - czekamy na dalszy pozytywny rozwój wypadków :)
To samo dotyczy innych oczekujących!

Co do protokołów - ja miałam krótki i mimo, że pęcherzyków mnóstwo - mało było dojrzałych. Moja Dr powiedziała, że jak trzeba będzie w przyszłości (tfu, tfu...) to będziemy jechać na długim, bo podobno większe szanse na więcej dojrzałych pęcherzyków.

reklama
odn. naszej służby zdrowia to dla mnie przykre było to,że na fakturze jedna z pozyzji to jest osobo doba, tak jak na hotelowej fakturze, z tym że taka cena , a nawet niższa to jest w hotelu trzygwiazdkowym na Mazurach i to jest apartament z różnymi dodatkami (tzn z napojami itp), natomiast w naszym szpitalu nikt nawet mi nie zaproponował szklanki wody ... smutne to

dla porównania - w Anglii odwiedził nas mój teść i zachorował, spędził bez ubezpieczenia trzy dni w szpitalu, za nic nie płacił, miał leki, kroplówki, jedzenie ( menu z obrazkami)

Ostatnia edycja:
Do góry