reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@misis188 ile G karze czekac z nastepna stymulacja?
No wlasnie mnie zastrzelilas. Wiem ze w macierzynstwie mi.kazali pol roku odczekac, potem.w provicie mialam.tez po 6-ciu miesiacach ale w tedy na te immunofenotypy czekalam az bede robic, potem na wynik i potem w gyncentrum chyba po 2 miesiącach mialam. Zaraz jak.sie nie udalo to sie unawialam tylko troche na wizyte czekalam bo nowy pacjent wiec kozwa w sumie nie wiem:/

reklama
Nie mam objawów. Zrobiłam wymaz i wyszlo wzrost skąpy +. Nigdy nie miałam. Pierwszy raz coś takiego wyskoczyło. Myślisz że jest szansa przeleczyc do następnego cyklu ?
Jak skąpy to spokojnie, czasami jak nie ma objawów to nawet nie leczą tylko robią transfer. Jakbyś nie daj Boże miała objawy to trzeba leczyć. A teraz kup sobie invag i provag. Dziewczynki od nas polecały i super sprawa. No i te słodycze profilaktycznie odstaw. Mnie pomogło leczenie gynopevaryl czopki i flukonazol tabletka 3 x co drugi dzien no i dieta i probiotyki. Spokojnie wzrost skąpy to one mogą tsm naturalnie występować i organizm kontroluje ich ilość.

My do tej pory robimy wlasne pasztety, pieczemy szynki, chleb lub marynujemy wedliny i dajemy sasiadom moich rodzicow do uwedzenia bo my nie mamy wedzarni.

Wędzarnię można zrobić nawet przenośną. My korzystamy z takiej zrobionej ze starej duzej walcowej butli po elpidżi, którą zrobił znajomy. Wędlinka jak ta lala. Sama marynaty robię. Pasztety mamy od mojej mamy, bo robi chude. W domu za to robie suszone wędliny, pieczone i duszone mięsa na kanapki. Miałam zakwas na chleb w lodówce, ale potem dałam za wygraną i przestałam piec chleby. Nie jemy fast foodu, przetworzonej żywności. Obiad codziennie jest świeżo gotowany. Nigdy nie ma odgrzewanego nic.

Macie jakies wskazówki dietetyczne do procedury? Tam jakies białeczko widziałam? Ktoś mi wytłumaczy po co białko?

Wędzarnię można zrobić nawet przenośną. My korzystamy z takiej zrobionej ze starej duzej walcowej butli po elpidżi, którą zrobił znajomy. Wędlinka jak ta lala. Sama marynaty robię. Pasztety mamy od mojej mamy, bo robi chude. W domu za to robie suszone wędliny, pieczone i duszone mięsa na kanapki. Miałam zakwas na chleb w lodówce, ale potem dałam za wygraną i przestałam piec chleby. Nie jemy fast foodu, przetworzonej żywności. Obiad codziennie jest świeżo gotowany. Nigdy nie ma odgrzewanego nic.

Macie jakies wskazówki dietetyczne do procedury? Tam jakies białeczko widziałam? Ktoś mi wytłumaczy po co białko?
Ło jesssu ale to smacznie brzmi:wink:

Jak skąpy to spokojnie, czasami jak nie ma objawów to nawet nie leczą tylko robią transfer. Jakbyś nie daj Boże miała objawy to trzeba leczyć. A teraz kup sobie invag i provag. Dziewczynki od nas polecały i super sprawa. No i te słodycze profilaktycznie odstaw. Mnie pomogło leczenie gynopevaryl czopki i flukonazol tabletka 3 x co drugi dzien no i dieta i probiotyki. Spokojnie wzrost skąpy to one mogą tsm naturalnie występować i organizm kontroluje ich ilość.
Z tego provag jest jeszcze zel do higieny i potem taki tez żel po myciu. Jak.sie.myjesz to za kazdym razem nowy reczniczek uzywaj.

Jakie masz objawy? Miałaś wcześniej skłonność?
Dziewczyny najlepiej porozmawiać z lekarzem z kliniki o ewentualnym leczeniu. Infekcje to temat rzeka, zmagam się od laparoskopii i nic nie pomogło. Im więcej chemii tym gorzej. Nic na własną rękę nie róbcie jak chcecie podejść do stymulacji. Przy pobieraniu komórek i tak dostajemy antybiotyki, ja jeszcze betadine.

No wlasnie mnie zastrzelilas. Wiem ze w macierzynstwie mi.kazali pol roku odczekac, potem.w provicie mialam.tez po 6-ciu miesiacach ale w tedy na te immunofenotypy czekalam az bede robic, potem na wynik i potem w gyncentrum chyba po 2 miesiącach mialam. Zaraz jak.sie nie udalo to sie unawialam tylko troche na wizyte czekalam bo nowy pacjent wiec kozwa w sumie nie wiem:/
Wow. Jak pol roku to padne... 2 miesiace jakos zniese. Chociaz nie wiem co lepsze. Dac organizmowi odpoczac czy isc za ciosem...
Mam pustke w glowie.

reklama
Nie mam objawów. Zrobiłam wymaz i wyszlo wzrost skąpy +. Nigdy nie miałam. Pierwszy raz coś takiego wyskoczyło. Myślisz że jest szansa przeleczyc do następnego cyklu ?
Jak nie masz objawów to nie ruszaj tego, chemiczne leki mogą tylko zaszkodzić i infekcje rozszaleją się na dobre. Na YouTube są filmiki prof. Dębskiego o infekcjach intymnych, można pooglądać.

Do góry