reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Urozmaicaj sobie ten omlet jajkiem na twardo na miekko czy jajecznica bo po 4 dniach bddziesz miala dosc [emoji21]
Ja pilam 1 kawe czasami 2 przez cala stymulacje zreszta teraz w ciazy tez pije 1 dziennie z 1 lyzeczki smakuje mi wiec sobie nie odmawiam [emoji16][emoji16]
@gosia321 - dzieki - fakt masz rację, ponad dwa tygonie żreć omlet hymmm będę miszczuniem omletow na 101 sposobów. Muszę tylko przepisy zapamiętać. Ooo super, ze kawusie można - ja spijam tylko jedną rano.

reklama
NIK ten sam;) miałam trochę zawirowań w pracy niestety zmiany zmiany zmiany .... jak ja tego nie lubię :laugh2:
Ale wracam w poniedziałek idę do lekarza i dowiem się co robimy , bardzo bym chciała podejść w tym cyklu ale mój M jest nieugięty :szok: a te jego pytania czy dobrze się czuje kilka razy dziennie wyprowadzają mnie z równowagi :baffled:wiem ze się martwi ale ile mozna:o
Więc mój czas to wrzesień :tak:a Twój Kochana?
@Megi1985@ cieszę się że wracasz ❤❤ tamten etap trzeba zamknąć i zaczynać nowy :)

Nikt tu nie chciał straszyć Pauli, raczej przygotować ją, że może to się skończyć inaczej. Jej posty były tak optymistyczne, że aż trudno było uwierzyć. Niestety invitro to ciężka droga i wiele dziewczyn ma tu złe doświadczenia ze słabo rosnącymi betami. Wiadomo, trzeba wierzyć w swoje Bąbelki do końca, ale dobrze się też przygotować na najgorsze (zwłaszcza jak fakty na to wskazują). Upadek wtedy mniej boli.
Masz rację z tym przygotowaniem na najgorsze , ale moim zdaniem teksty typu : kontaktowalaś się z dobrym lekarzem ? Podchodzilas do in vitro? Co ten lekarz mógł tam zobaczyć ? To chyba jakiś koniwal ! Nie byly po prostu na miejscu , każda z nas ma prawo mieć optymizm i nadzieję na to że będzie wszystko dobrze i każda z nas wie ile nas kosztuje ta walka...

Paulinka nikt nie chce Ci podcinać skrzydeł, ale przepraszam pęcherzyk nic nie znaczy na tym etapie jeszcze zarodek, serduszko, Twoja beta nie przyrasta prawidłowo. Jestem na forum już długo i już pierwszy przyrost był średni bo niby min66% ale na początku wszystkim się podwaja nawet z nawiązką. Beta galopuje. Według mnie coś jest nie tak dziwie się że lekarze mydlą Ci oczy. Wiem, że bardzo chcesz wierzyć w kropka tylko myśl realistycznie. Kontrolowałabym bete bo czekac do 20 to troche długo.

Żaden lekarz na tym etapie nie zadecyduje o odstawieniu leków, bo to jeszcze nie czas na zarodek, a i cuda rzadko bo rzadko, ale się zdarzają. Więc i tak trzeba czekać. Jednak postawa lekarzy faktycznie dziwna, chyba że coś sugerują tylko Paula tego nie słyszy, albo nie chce słyszeć.

a może warto by było jeszcze raz immunologie zrobić? Kiedy robilas? jakie mialas allo mrl?
Robilam w maju. W czerwcu bylam u Pasnika. Allo mam 54%
trzeba być na czczo pobieraj ci krew na cukier a później każą wypić glukozę i czekasz w diagnostyce 2 h w spoczynku. Po godzinie pobierają krew i po kolejnej znowu. Dla mnie to najgorsze badanie które miałam już wole punkcje. Bo ci później jest mega niedobrze bo ten ulip jest mega slodki.

Gretko nie kazal Ci tego wcześniej robic?
Nie kazal. Wlasnie nikt nie kazal. Zrobie teraz.

reklama
Do góry