reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

oooooo to Cię @Biedroneczka83 dopadło ;/
A mówili, że będzie tak mało jajeczek, a tu teraz jajek full plus do tego hiperka ..

Tak ale warto było się nacierpieć, chociaż połowa komórek była tylko dobra i te dobre co wzięli do laboratorium nie wszystkie dobrze się zapłodniły - w rezultacie mamy 4[emoji221][emoji221][emoji221][emoji221]małe biedroneczki w zamrażalce. ;) ciekawe co lekarz wymyśli i jak zarządzi przelotemBiedronków do mamy biedronkowej. [emoji4][emoji4]

reklama
Dziewczyny przyszły mi kolejne wyniki badań zleconych przez naszego cudotwórcę. Jesteście się coś w stanie wypowiedzieć w ich temacie... bo ja bladego pojęcia nie mam o co chodzi...;/
upload_2018-7-31_18-23-13.png

Załączniki

• upload_2018-7-31_18-23-13.png
    upload_2018-7-31_18-23-13.png
    56,7 KB · Wyświetleń: 377
Tak ale warto było się nacierpieć, chociaż połowa komórek była tylko dobra i te dobre co wzięli do laboratorium nie wszystkie dobrze się zapłodniły - w rezultacie mamy 4[emoji221][emoji221][emoji221][emoji221]małe biedroneczki w zamrażalce. ;) ciekawe co lekarz wymyśli i jak zarządzi przelotemBiedronków do mamy biedronkowej. [emoji4][emoji4]
@Biedroneczka83 nasze marzenia warte są każdego cierpienia! :)
Najważniejsze abyś teraz szybko doszła do siebie i wracała w kolejnym cyklu po małe bedroneczki :):):)

Kochana podziwiam Cię za dwój mega pokład pozytywizmu i mega dużo uśmiechu w całej tej sytuacji :):)
Myślę, że jesteś jedną z tych z których należałoby brać przykład :)

Ta co w nicku nie ma pozytywnej energii...[emoji4][emoji4]
A poważnie to każda z nas jest inna i każda przeżywa różne sprawy. Ja zawsze staram się szukać tych dobrych stron - cycki do przodu i ku przeznaczeniu!!!!
A płace tyle lat ZUS to sobie wreszcie na koszt Państwa poleżę, oszczędzę wodę w domu i do tego odpocznie mi organizm od hormonów więc może lepiej biedroneczkom będzie wylądować. [emoji4]

No cykl perski to 4 książki, a jest jeszcze parę :-) ja mam teraz "Jestem żoną szejka" i "Byłam służącą w arabskich pałacach". Oprócz tych polecam "Złodziejka książek" właśnie kończę :p coś zupełnie innego. Wypożyczyłam też "Duchy Jeremiego", ale do tego sięgnę jak się uporam z tą całą resztą heh
Ja od czasów studiów mam faze na czytanie książek o tematyce arabskiej więc od kilku lat nałogowo kupuję książki, bo niestety u nas w bibliotece takowych nie posiadają. Myślę, że jak synuś przyjdzie na świat to nie będzie czasu na czytanie :D

Ostatnia edycja:
Właśnie odebrałam wyniki morfologii. Leukocyty podwyższone, reszta chyba jest ok.
Wizytę u gina mam dopiero 20.08. Czy jest powód do niepokoju, czy jest ok? Zobacz załącznik 883379
Kochana nie stresuj się jest dobrze, ja od początku ciąży mam leukocyty podwyższone mój lekarz twierdzi, że to normalne w stanie błogosławionym:D

Szczerze powiem że nie wiem. Teraz sikłam znów żeby zobaczyć czy może ciemnieje. Ale biała biel jak nie wiem. Nawet cienia nie ma. Wiec to chyba jednak był zastrzyk.
I chyba przestanę zgrywać chojraka i poczekam do czwartku.
To trzymam kciuki żeby w czwartek była okrąglutka beta. Ja to tych sikaczy nienawidzę. Kusi to jak nie wiem. Dzisiaj też chciałam sprawdzić czy jest ładniejsza kreska i wyszła biała biel. W dwóch kolejnych też. Beta chyba by tak szybko nie wyparowała...Co się człowiek niepotrzebnie przez własną głupotę nastresuje to jego. :szok:

Ja od czasów studiów mam faze na czytanie książek o tematyce arabskiej więc od kilku lat nałogowo kupuję książki, bo niestety u nas w bibliotece takowych nie posiadają. Myślę, że jak synuś przyjdzie na świat to nie będzie czasu na czytanie :D
Ja chodziłam na spacery z audiobookami. [emoji4]

Kochane wytłumaczycie mi dlaczego się zostawia do 5 ? żeby zaobserwować wzrost? I ile komóreczek powinno być na każdym etapie.
U nas trójki wszczepiają, trójki zamrażają więc nie mam takiej wiedzy a chcę wiedzieć za co mam kciuki u naszej Dżoasi trzymać.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji255][emoji255][emoji255][emoji255][emoji255]

Jeszcze jakby ktoras miała czas napisała mi jak przebiega przygotowanie do krwiottansferu - dodam ze ja nie ewouluję - jaja [emoji505][emoji505][emoji505][emoji505][emoji505]mi nie dojrzewają i damę w kurki się nie zamieniają [emoji215][emoji215][emoji215][emoji215].
A co do krio,to u mnie to wyglądało tak,że od 2 dnia cyklu brałam estrofem,a od chyba 5 estrofem plus encorton. 10dc byłam na podglądzie endometrium,lekarz zdecydował,że jest ok grubość i włączył dodatkowo lutinusa na 3 dni przed transferem i neoparin.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej, dziewczyny
Rzadko się odzywam, ale śledzę was pilnie, gratuluję tym, które doczekały się pozytywnych bet :)
W czwartek podchodzę do transferu. Nie wiem, czy pamiętacie, ale u mnie jest problem z dostaniem się do macicy, w międzyczasie zrobili mi mały zabieg i jest lepiej, ale nie obędzie się bez narkozy. Czyli przytulę we śnie moje dwa śliczne skarby.
W każdym razie chciałam wam podziękować, bo dziś wyprosiłam u mojej pani doktor heparynę, encorton, atosiban, skopolan, a nawet była skłonna do intralipidu, mimo że nie przebadałam się immunologicznie. Wszystko dlatego, że naczytałam się waszych wpisów i wiedziałam, jak z nią rozmawiać, jakich argumentów użyć. Także wielkie dzięki, wasza wiedza jest imponująca :)
Muszę przegrzebać forum wstecz w takim razie i poszukać wskazówek jak rozmawiać z lekarzem, bo ja też chcę się obstawić najlepiej jak się da [emoji4] Chyba, że uchylisz rąbka tajemnicy jakimi argumentami wyprosiłaś [emoji4]

Do góry