reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jeśli chodzi o ilość to może być zaplodnionych tylko 6 a jeśli chodzi o transfer dwóch zarodków to tylko jeden przed ukończeniem 35 lat chyba że są do tego jakieś wskazania musiałam podpisać nawet jakiś dokument tak mi jeszcze profesor tlumaczyl
Mi w gamecie nie chcieli dać 2 zarodków. Gin powiedziała, że jak się nie uda to może za drugim lub 3 razem. A mam 36 lat. A zamrozonych zarodków miałam 7. Teraz jeszcze 6 czeka na mnie.

W cuda to ja wierzylam jakies 4 ciaże temu, teraz to ja juz znam zakonczenie, tylko niestety dla wprowadzenia jeszcze lepszego rozwoju akcji, jest ono rozciagniete w czasie. Najgorsze że znając fakty, bedac osoba w jakis tam sposob potrafiaca myslec, ktora sama sobie dodatkowo tlumaczy stan rzeczy, do czasu kiedy sie to wszystko nie skonczy na sali operacyjnej, musze sluchac przeblyskow mojego glupiego serca, ktore krzyczy: wez witaminy-jestes w ciazy, odpoczywaj-jestes w ciazy, jedz zdrowo-jestres w ciazy. A przeciez rozum zna stan rzeczy i zakonczenie, a serca nie potrafi uciszyc.
Ot takie wyznanie psychopatki...
Trzymaj się kochana. Brak słów przez co mu musimy przechodzić...
Ściskam mocno

Hej ja jestem w trakcie stymulacji i nikt mi nic nie mówił o przeciwwskazania ja sama wyczytałam żeby unikać słońca i nie używać perfumowanych kosmetyków więc ja się teraz myje mydelkiem do ciała i tworzy emulsje bezzapachowa emolium bardzo fajna :) staram się używać podkładów na twarz. Ja jakoś słabiej się czuje pije sporo wody do tego kupiłam suplement naturalnie wyciskanych borówka dużo Wit c, no i chyba nie pić alkoholu ja wcześniej lubiłam wypić trochę winka :),teraz pełna abstynencji, staram się też jeść więcej ryby. I nic więcej chyba :)
Na lampke czerwonego wytrawnego winka sobie pozwol, jest dobre na endonetrium. Ja pilam w trakcie stymulacji i po transferze tez

Kochana w Novum tak cyrkuja z tym ze oni chyba blastki tranaferuja. Pamietasz ze dziewczyny pisaly o jakiejsc akcjibz trojaczkami
W Novum standardowo transferuja 3dniowe zarodki, nie blastki.
I rozwazaja podanie dwoch zarodkow tylko przy konkretnych wskazaniach, po niepowodzeniach poprzednich prob

reklama
Co mnie trza - recept na heparyne i encorton - poczekam co wujcio odpisze , a jak nie to zaatakuje rodzinnego - może mnie na stosie nie spali za inv. Mam spiro czasu do końca miesiąca.
Jak cos to encortonu juz mi sie nazbieralo, ale wujo finalnie jednak zabronil ltkac wiec wiesz rozumiesz;) dajesz adres i wysylam golebia. Heparyny tez cos tam dyszy to jakbys byla pod sciana to dawaj znac.

Do góry