reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U nas sex wrócił właśnie po wizycie gdzie zobaczyliśmy serduszko;-) zapytałam naszą doktor i nie widziała przeciwskazan. Pierwszy raz był stresujacy, czy wszystko będzie dobrze, na szczęście było. Trochę bolały mnie jeszcze jajniki. Teraz wszystko wróciło do normy.;-) Ja też w ciąży mam większą ochote;-) jeśli jest zgoda lekarza naprawdę warto;-)
Kurcze pamietam jak po pierwszym transferze raz sie zdecydowalismy na jakies delikatne pieszczoty. Bez stosunku jako takiego, bez penetracji. I nigdy nie zapomne tego bolu brzucha i skurczu macicy wlasnie przy okazji orgazmu [emoji853] dzisiaj rozmawialismy o tym z M i jednak boimy sie powtorki tamtej sytuacji. Mam wrazenie, ze M boi sie bardziej ode mnie. Choc wiadomo, ochota jest duza[emoji6]

reklama
Kurcze pamietam jak po pierwszym transferze raz sie zdecydowalismy na jakies delikatne pieszczoty. Bez stosunku jako takiego, bez penetracji. I nigdy nie zapomne tego bolu brzucha i skurczu macicy wlasnie przy okazji orgazmu [emoji853] dzisiaj rozmawialismy o tym z M i jednak boimy sie powtorki tamtej sytuacji. Mam wrazenie, ze M boi sie bardziej ode mnie. Choc wiadomo, ochota jest duza[emoji6]
Dokładnie miałam to samo. Chociaż miewalam tak przed każdą zbliżającą się miesiączka, tylko tu odczulam to 100razy bardziej. Teraz wszystko wróciło do normy widocznie wtedy jeszcze jajniki nie doszły do końca do siebie po punkcji. ;-)

Dziękuję kochane za odpowiedzi trochę się pocieszylam ale żądam glupiutkie pytanie czy jest możliwość że się nie obudzę? Głupie wiem. Może ktoś jeszcze opowie o swoich wrażeniach dotyczących znieczulenia :) ja się leczenie w gamę ie Rzgów u p. Radwan. Dziewczyny czy pierwsze podejście jest w ogóle możliwe zakończone sukcesem? Jakoś jestem dzisiaj zrezygnowano może to hormony bo wydaje mi się że 175 purogen to jednak duża dawka ale chyba lekarz wie co robi

Witamy! :-) :)
Rozumiem doskonale twoj stres, bo ja tez sie balam. To byla moja pierwsza narkoza w życiu i nawet pozegnalam się z mężem jakby co :-D przed narkoza mialam rozmowe z anestezjologiem i pani mnie bardzo uspokoila - to nie jest typowa narkoza jak przy operacji tylko sedacja - krótkotrwałe wprowadzenie w głęboki sen. Ryzyko przy tym jest minimalne (zawsze moze sie cos stac, nawet u dentysty), ona nie spotkała sie jeszcze z takim przypadkiem. Po to tez przed punkcja robimy rozne badania, zeby zminimalizować to ryzyko. Wyśpisz sie i tyle!

Dziękuję kochane za odpowiedzi trochę się pocieszylam ale żądam glupiutkie pytanie czy jest możliwość że się nie obudzę? Głupie wiem. Może ktoś jeszcze opowie o swoich wrażeniach dotyczących znieczulenia :) ja się leczenie w gamę ie Rzgów u p. Radwan. Dziewczyny czy pierwsze podejście jest w ogóle możliwe zakończone sukcesem? Jakoś jestem dzisiaj zrezygnowano może to hormony bo wydaje mi się że 175 purogen to jednak duża dawka ale chyba lekarz wie co robi
Witaj. Raczej nawet nie ma szans żebyś się nie obudziła, cały czas sama oddychasz tak jak Ci dziewczyny piszą to jest lekkie znieczulenie.
Ja lecze się u tego samego lekarza i pierwsze podejście zakończyło sie sukcesem.. A już latek ma 3 :)
Powodzenia i na prawdę nie ma się co bać :)

Kurciu pamietasz jak dzisiaj mowilam, ze nic nie moge jesc?
emoji4.png
otoz Kochana wciagnelam dzis cala pizze i wypilam w ciagu dnia 3 butelki 0.5l 7up lemon
emoji23.png
wiem ze to niezdrowe, normalnie nie pije zadnych kolorowych napoi, cole chyba z pol roku temu, ale normalnie mialam taka mega ochote na cos kwasnego chemicznego, taki wlasnie gazowany shit, ze wstyd
emoji44.png
M
To ja tak mam już 1,5 miesiąca. Ogólnie ciąża to dla mnie wielki kac gigant. Nawet nie mogę patrzeć w tv jak piją alkohol.. I ciągle leżę, pogrzebe trochę w tel. I tyle.. TV mnie nie interesuje, ksiazki też nie.. Gapie się tylko w sufit i czas się wlecze niemiłosiernie. A gdzie tu do stycznia ..
gotart u mnie dosłownie to samo. Kac gigant i zero energii. Jeszcze muszę chodzić do pracy bo oczywiście nie podejrzewałam że jestem w ciąży i podpisałam zastępstwo każdrmu kto chciał. No cóż trzeba wytrwać.

Witam mam na imię Monika i jestem tu nowa. Jestem w trzecim dniu stymulacji do icsi krótkim protokołem. Bardzo chciała bym skorzystać z waszego doświadczenia i wiedzy. Mam problem w postaci fobii do punkcie :) wstydzę się tego tematu bo sama nie potrafię zrozumieć mojego niewyjaśnione leku do znieczulenia ogólnego. Jestem wykształcona kobieta a jednocześnie chyba tak TEPA przepraszam za stwierdzenie że nie mogę sobie wbić do głowy że to nic takiego. Może dzięki waszym wypowiedziom z tego ciężkiego dnia jakoś poczuje się lepiej i lęk przejdzie. Moja sytuacja nie jest za wesoła mam niedrozne oba jajowody tak wyszło na hsg. Poza tym wszystko jest ok nasienie męża bardzo dobre ja nie mam endometriozy mam 34 lata amh na poziomie 7 więc lekarz był bardzo zadowolony z rezerwy jajników. Symulacje nie znoszę napoje zastrzyków się nie boję sama je sobie robię ale jednak odczuwam już bóle i lekkie napięcie. Dziewczyny proszę podzielcie się swoim doświadczeniem jak znioslyscie sama punkcie :)
Dziunia tak na serio narkoza jest najprzyjemniejszą rzeczą w całej procedurze. Twój lęk jest naturalny, wpisany w naturę ludzką pewnie tak jak lęk przed śmiercią. Tylko że narkoza przy ib vitro nie stanowi zagrożenia i jest delikatna. Zobaczysz po przebudzeniu, że strach miał wielkie oczy.

reklama
Do góry