reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Zaczynam dzisiaj stymulacje. Bo sie tak zmenopauzowalam ze juz gonapeptyl niepotrzebny. :)
Mam elonve (jednorazowy zastrzyk - tak rzadko stosowane, ze nawet w aptece w klinice tego nie maja ale w Krakowie jest).
I do tego menopur 150przez 2 dni a pozniej 75.
Encorton 10.

Rozmawialam o wlewach z osocza ale dr mowil ze to dopiero 3 transfer wiec jeszcze nie. Jakby co to przy crio mi zrobi.

A tak to bede miala crinone. Takze @chlopkers moge odsprzedac pare paczek lutinusa :)
Tez mialam tak, ze pierwsze dwa dni dawka uderzeniowa, a potem mniej tylko z moim przypadku to byl gonapeptyl iod 3 dnia dolozyli menopur.
Powodzenia

reklama
No upomnialam ale on mowi ze nie. A ze mu obie ufamy to sie nie bede upierac. Mam nadzieje ze wie co robi...

Teraz tylko mysle. 23 dni temu dostalam ten zastrzyk na menopauze. Z krwi wyszlo ze jesten mega wyciszona. I dzis mam zaczynac stymulacje. A jakos tak na logike nie powinnam miec @?? Dopiero teraz mi to do głowy przyszlo...
Nie. Ja bylam wyciszona na 3 miechy jak juz ci pisalam kiedys i pamietam, ze niby 3 mies mijaly 30.06 wiec myslalam, ze potem okres i pozniej stymukacja. Ide na wizyte 27.06 a on mowi, ze dzis zsczynamy i wykorzystamy to ze jestem wyciszona i nie bedzie trzeba podawac zastrzyku na wyciszenie. I faktycznie 2 dni na gonapeptylu (300) od 3dnia gonapeptyl 250 i menopur 75. 10dni stymulacji, otrivelle i punkcja [emoji4]

Na usg nie widac nadzerki. Nie widac tego w ogole przy zwyklym badaniu, oni musza tam zajrzec takim specjalnym narzedziem nie wiem jak to sie nazywa [emoji14] Ale w sumie przy punkcji czy transferze by widzieli wiec chyba by Ci powiedzieli chociaz lekarze bardzo to bagatelizuja. A moze to jakis chwilowy spadek prog. Najwazniejsze ze juz ok :)
ja miałam ostatnia punkcje w grudniu 2017 tazke mało prawdopodobne prędzej to usg już wszystko ok:)

A jakbys sprobowala szarym mydlem cos podzialac??
oktoniseptem psikam i mam ta masc od dermatologa hydrocortizon smarowałam z 3 razy a wczoraj lek dostałam ale nie widze jakiejś mega zmiany tak samo swędzi itp. Mam nadzieje ze to nie ta cala choroba skory u ciężarnych osówka czy jakos tak... na przedramieniach tez mi wyszla jakas pokrzywka a tu się nie depilowalam...encorton tez powinien zalagodzic bo go lykam 15 mg ... i nic

Dzieki dziewczyny.
W ogole nie chcieli mi sprzedac leku w Krakowie bo powiedzieli ze sie przepisy zmienily i musi byc napisane ze lekarz jest lekarzem na recepcie. A dr G ma tylko imie i nazwisko.

A druga zmiana: jezu czemu te leki tak stanialy???
Menopur 600 po 30zl!!!
A elonva po 80zl...
Zwariowalam.

Dzieki dziewczyny.
W ogole nie chcieli mi sprzedac leku w Krakowie bo powiedzieli ze sie przepisy zmienily i musi byc napisane ze lekarz jest lekarzem na recepcie. A dr G ma tylko imie i nazwisko.

Menopur 600 po 30zl!!!
A elonva po 80zl...
Zwariowalam.
a masz refundacje ? boja bez za menopur 1500 placilam 1530 a za elnowe 2500 zl

Dzieki dziewczyny.

Menopur 600 po 30zl!!!
A elonva po 80zl...
Zwariowalam.
Co Ty gadasz? Ja za menopur 3x600 + encorton zapłaciłam ok 500zł:oo:
Nie wzięłam paragonu więc nie wiem ile dokładnie kosztował, ale na pewno nie 30zł. Jakieś jaja:huh:

reklama
Do góry