reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurde Pani w aptece mówiła żeby najlepiej nie brac ale ile jeszcze mam się meczyc. Koleżanka co ma dwójkę dzieci mówi że nie wolno bo dziecko moze anemię mieć.
A moja bratowa jak była w ciazy to powiedzial jek lekarz wlasnie ze jesli juz cos ma brac to tylko apap.Ale jesli sie boisz to nie namawiam mozesz tez naturalnie zrobic oklad ze świeżej gniecionej kapusty (po babcinemu),polezec w ciemnym pokoju,pomasowac skronie. :)

reklama
@Koliberek
Super! Wszyscy czekali na mecz a ja na twoje wyniki. W ogóle z kolezanka byłam i mówię czekaj chwile bo muszę sprawdzic jakie wyniki. Ona pyta od kiedy ze mnie taki kibic ze wyniki śledzę po internetach z meczu na miescie a ja jej na to ze ważniejsze mam sprawy na głowie, ważniejsze gole niż jakieś tam kopane :p

Gratuluję
Za te 10 dni to pewnie chce przed wizyta wiedziec jaka beta jak będzie pęcherzyka szukał, wiem ze niektóre doktory chcą. Niby więcej nie trzeba ale ja bym sama dla siebie zrobiła za dwa dni żeby spojżeć jaki przyrostków 48h. Bo ta beta z 6 dnia to bardzo wczesna. Poza tym to będzie długie 10 dni i jeszcze jedna piekna beta uspokoi :)

Miło słyszeć ;) pójdę zrobię, ale teraz nie wiem czy w piątek ( tj.72h) czy czwartek ( tj.24h). Jak myślicie?

Oczywiście,że nie mam nic przeciwko - mogę zostać Bimbo :D. Jutro mamy wizytę w Ciechocinku i jeśli lekarz da nam zielone światło,to decydujemy się na transfer. Jakieś tam wątpliwości mam,wiadomo,że wolałabym żeby to nie odbywało się na wypowiedzeniu,ale może akurat ten transfer okaże się tym szczęśliwym. W ogóle jeszcze raz Ci dziękuję za pomoc :*. Super jest to,że są tacy ludzie jak Ty i reszta dziewczyn tutaj :*
Wspaniale!!!!!

A moja bratowa jak była w ciazy to powiedzial jek lekarz wlasnie ze jesli juz cos ma brac to tylko apap.Ale jesli sie boisz to nie namawiam mozesz tez naturalnie zrobic oklad ze świeżej gniecionej kapusty (po babcinemu),polezec w ciemnym pokoju,pomasowac skronie. :)
Apap lub paracetamol można brac-mi gin kazal brac przy przezuebieniu w razie goraczki tylko choinka nie moge sie doczytać jaka dawke max dziennue mozna wziac:/

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa! Aż się cieplej robi ma serduchu, bo wiem, że po drugiej stronie jest ktoś kto rozumie... tak naprawdę rozumie :).

Niezapominajka2018, mam nadzieję, że Twoja przygoda będzie się nieco lepiej od początku rozwijała, niż moja. Ile masz mrożaków? Jak dr zobaczyła nasze wyniki we wrześniu, i pytała kiedy zaczynamy protokół, powiedziałam jej, że nie wiem, bo w marcu mam ważny egzamin. Ona mi na to, "w marcu to już pani będzie w ciąży". Półtora roku później nadal nic... no ale walczymy.

Statam się być spokojna, ale po pierwsze zarodek słabo się dzielił i kompaktował, a po drugie jak na złość - na transfer jechałam zupełnie zdrowa, a dzień po - katar, ból gardła, stan podgorączkowy i tak do dziś, choć dziś jest dużo lepiej. Miała któraś tak? Jakoś za dużo tych chmur nad tym transferem, boję się mieć nadzieję.
Miłego dnia, laski :)
Ja niestety mam tylko jednego mrozaczka

Jeśli nie masz owulacji, to mniej więcej od 2-3 dnia cyklu powinnaś zacząć brać estrofem i będzie kontrolowany wzrost endometrium. Jak będzie już odpowiednio grube, to będzie włączony progesteron i wyznaczony termin transferu. :)
Jestem przerażona. Dzisiaj idę do lekarza. Boję się że ten mój urlop wszytko pokrzyżuje. Potrzebuje odpoczynku, poza tym wszystko zapłacone, urlop wzięty. Ale nie chcę tracić miesiąca.

reklama
Do góry