reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dobrze trafiłaś.Tu nikt nie będzie Cię negatywnie oceniać.Mój M też ma mutacje CFTR,ale u mnie ok. Fajnie,że u Ciebie tez,to przynajmniej odpadło Wam badanie zarodków.Trzymam kciuki za kropka :-) :-) :-) Niech się wgryza i niech zostanie z Wami.Teraz się nie przemeczaj.Sama po drugim transferze chodIlam do pracy.Troche to taka terapia,zajmowanie sie praca,zeby nie myśleć za dużo.Rozumiem to.Gdzie się leczysz ?(ja też jestem z Wawy) i my jesteśmy w invicta (znamy już chyba wszystkich lekarzy,bo tak nam się poukladało).
Ja jutro planuję pójść po pierwsze ciążowe l4. Teraz jestem w 11tc,w tym tygodbi u mamy test PAPPaa,mam stresa,ale to dopiero w czwartek.Zwolnienie na razie na jakiś czas,może 2 tygodnie,zobaczymy.Jestem zmęczona i poczułam się dziś wykorzystywana,zreszta wrocilam dziś po 20 do domu,dojezdzam ponad godZinę w jedną stronę komunikacją,a wiecie jacy są ludzie.Więc czas na przerwę.
Kochana jesli masz az tak w pracy to czas tam nie wracac do konca macierzynskiego

reklama
Jutro mam robić betę, ale z tego co wy piszecie o waszych wartościach bety to mi raczej się nie powiodło. Jedna pisze.ze.w.8 dpt ponad 300 druga że w.7 dpt powinna być znacząca wartość bety a u mnie była marne prawie 15 i.zaznaczam.że to był 6 dpt, więc o jeden lub dwa dni więcej. Kurczę myślałam, łudziłam siee że.a.Może się uda, bo i tak brzuch mnie pobolewa jak na okres a większość z was też tak.miała jak się udało...myślałam że czerwiec będzie chociaż odrobinę szczęśliwy. No widocznie nie dane jest być.mi mamą...
Koliberku! Ja w styczniu 6dpt miałam betę 4, 8dpt było 16, 10dpt 38... Potem ładnie się rozkręciła i gdyby nie moja dziwna macica to wszystko mogłoby być ok....

Dobrze trafiłaś.Tu nikt nie będzie Cię negatywnie oceniać.Mój M też ma mutacje CFTR,ale u mnie ok. Fajnie,że u Ciebie tez,to przynajmniej odpadło Wam badanie zarodków.Trzymam kciuki za kropka :-) :-) :-) Niech się wgryza i niech zostanie z Wami.Teraz się nie przemeczaj.Sama po drugim transferze chodIlam do pracy.Troche to taka terapia,zajmowanie sie praca,zeby nie myśleć za dużo.Rozumiem to.Gdzie się leczysz ?(ja też jestem z Wawy) i my jesteśmy w invicta (znamy już chyba wszystkich lekarzy,bo tak nam się poukladało).
Ja jutro planuję pójść po pierwsze ciążowe l4. Teraz jestem w 11tc,w tym tygodbi u mamy test PAPPaa,mam stresa,ale to dopiero w czwartek.Zwolnienie na razie na jakiś czas,może 2 tygodnie,zobaczymy.Jestem zmęczona i poczułam się dziś wykorzystywana,zreszta wrocilam dziś po 20 do domu,dojezdzam ponad godZinę w jedną stronę komunikacją,a wiecie jacy są ludzie.Więc czas na przerwę.

Dzięki. Nie wiedziałam, że jest możliwość badania zarodków. U mnie całe szczęście ok, ale myślałam, że jak wyjdzie dodatnie, to rozważymy adopcję... choć to ciężki temat.
Co do roboty - jak masz możliwość idź na l4. Ja jestem jak najbardziej za pracą, jeśli oczywiście można, ale doskonale znam to "wykorzystywanie"... i czasem po prostu nie warto. Niektórzy ludzie powinni się palnąć w łeb. Walcz o swoje! :)

PS My w Novum

Jutro mam robić betę, ale z tego co wy piszecie o waszych wartościach bety to mi raczej się nie powiodło. Jedna pisze.ze.w.8 dpt ponad 300 druga że w.7 dpt powinna być znacząca wartość bety a u mnie była marne prawie 15 i.zaznaczam.że to był 6 dpt, więc o jeden lub dwa dni więcej. Kurczę myślałam, łudziłam siee że.a.Może się uda, bo i tak brzuch mnie pobolewa jak na okres a większość z was też tak.miała jak się udało...myślałam że czerwiec będzie chociaż odrobinę szczęśliwy. No widocznie nie dane jest być.mi mamą...
Tu kazda beta jest indywidualna i przypisana tylko do jednej osoby takze glowa do gory i czekam na wieści! :* kciukasy!

@Justin87 tak sie ciesze!! [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ja po wizycie. Po 1. @dżoasia pytalam o to czy komorki nk badane bez owulacji sa zaklamane, ale chyba nie zrozumial mojego pytania. Moze napisze w tej sprawie do dr Pasnika...
Po 2. Zamiast krotkiego protokolu ktory mialam miec tym razem, dostalam nie dlugi, a ultra dlugi :/ takze dostalam zastrzyk z diphereliny w tylek dzisiaj i mam sie za 3 tyg pokazac. Wtedy wjedzie gonapeptyl, chwile pozniej puregon i jakies cos o czym nie slyszalam, ale mowil ze beda wieksze dawki.
Punkcja i transfer przelom lipca i sierpnia...
I tak sie zastanawiam... w sumie po co mam wyhodowac np 20 komorek jak i tak 6 zaplodnia?
No wlasnie tez sie nad tym zastanawialam.Mnóstwo jajeczek jajniki jak winogrona a chocby 20 pobranych po ocenieniu bylo dobrych to i tak 6 walczy.A organizm rozwalony hormonami...No ale ustawa jest ustawą,prawo prawem ktore stanowi ze max 6 i koniec kropka :)

reklama
@Justin87 tak sie ciesze!! [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ja po wizycie. Po 1. @dżoasia pytalam o to czy komorki nk badane bez owulacji sa zaklamane, ale chyba nie zrozumial mojego pytania. Moze napisze w tej sprawie do dr Pasnika...
Po 2. Zamiast krotkiego protokolu ktory mialam miec tym razem, dostalam nie dlugi, a ultra dlugi :/ takze dostalam zastrzyk z diphereliny w tylek dzisiaj i mam sie za 3 tyg pokazac. Wtedy wjedzie gonapeptyl, chwile pozniej puregon i jakies cos o czym nie slyszalam, ale mowil ze beda wieksze dawki.
Punkcja i transfer przelom lipca i sierpnia...
I tak sie zastanawiam... w sumie po co mam wyhodowac np 20 komorek jak i tak 6 zaplodnia?
Kurcia, plan jest. Wydaje się dooobry :) Trzeba Doktorkowi zaufać. Po puregonie sa ponoć ładne jajca, przynajmniej rok temu była tu taka tendencja i faktycznie się to sprawdzało. W sumie ja nie pytałam czym będę stymulowana, ale trzeba se w kajet to wpisać, aż ciekawa jestem - a nie pomyślałam, :) A większe dawki może po to, żeby po uśpieniu dobrze jajniki rozbudzić i żeby było z czego wybierać :)

Do góry