reklama
Netiaskitchen
Fanka BB :)
Już nie będę :-) promise!!!No i super Teraz już się nie stresuj. I nie rób bety
gosia321
Nie za pape przed 35 rokiem zycia sie placi chyba ze lekarz z kliniki lub genetyk wystawi skierowanieNo ale mi się wydaje ze to usg w 12tc i połówkowe to refundowane są tak w ogóle każdej ciężarnej, nie tylko przed 35 rokiem. Chyba ze o czym innym mówisz? Znaczy ze np pappa jest refundowana?
misis188
Moj szczesliwy transfer byl zarodkow dwudniowych zarodki maja lepsze srodowisko w macicy niz na szkiełku. Trzymanie do blastki ma sens gdy problemem jest czynnik meski gdyz w tedy zarodki zatrzymuja sie w rozwoju na 3 dobie a u Ciebie czynnik meski nie wystepujeDziewczyny pytam Was bo Wy skarbnica wiedzy
Pewnie juz ten temat byl ale ja nie widzialam...
Co Wy w ogole myslicie o podawaniu 3 dniowych zarodkow? Jestem zla bo juz zdecydowali ze w piatek mam miec transfer, dlaczego nie poczekac do 5ej doby? Zaznacze ze mam bardzo lekka endometrioze wiec chyba przyswajalnosc zarodka jest gorsza wiec czy nie logiczne byloby dac szanse urosnac do blastocyty?
Jak to u was bylo?
misis188
Niestety badania prenatalne sa platne no chyba ze jest skierowanieNo ale mi się wydaje ze to usg w 12tc i połówkowe to refundowane są tak w ogóle każdej ciężarnej, nie tylko przed 35 rokiem. Chyba ze o czym innym mówisz? Znaczy ze np pappa jest refundowana?
Koniczyna82
Zależy ile masz tych zarodkow. To nie chodzi o to ze lepiej poczekac do piątej doby i zarodki zrobią się lepiej przyswajalne. Chodzi o to ze do piątej doby słabsze z mniejszymi szansami nie dotrwają. Czasem z kilku zarodkow żaden do blastocysty nie dotrwa. Dlatego poza oczywisci polityka konkretnejkliniki bo są takie co starają się trzyma. Zawsze do tej 5 doby najrozsądniej jest trzymać jeśli jest duzo zarodkow itotaka selekcjazebywiedziec które transferować. Albo jak nasienie kiepskie bo po 3ciej dobie włącza sie genom męski i jak coś jest nie tak to zarodki z kiepskich plemnikow właśnie odpadają po tej 3ciej dobie.Dziewczyny pytam Was bo Wy skarbnica wiedzy
Pewnie juz ten temat byl ale ja nie widzialam...
Co Wy w ogole myslicie o podawaniu 3 dniowych zarodkow? Jestem zla bo juz zdecydowali ze w piatek mam miec transfer, dlaczego nie poczekac do 5ej doby? Zaznacze ze mam bardzo lekka endometrioze wiec chyba przyswajalnosc zarodka jest gorsza wiec czy nie logiczne byloby dac szanse urosnac do blastocyty?
Jak to u was bylo?
Ja osobiscielubie system ze najładniejsze najlepiej rozwijające się zarodki 2 bierzesiew 3ciej dobie na swieżo a resztę trzyma do 5... No chyba ze naprawdę duzo jest zarodkow w tej 3 dobie. Ale nigdy tak ńie miałam bo nigdy nie mogłam mieć swiezegotransferu, zarodkow było duzo wiec trzymaliśmy do 5
Koniczyna82
Znaczy za pappe to rozumiem ale myślałam ze usg 11-13 to podstawowe przesiewowe badania niezależnie od wieku... koleżanki na NFZ dostawały na nie skierowania od gin w przychodni ciuszki nie posiada w gabinecieNie za pape przed 35 rokiem zycia sie placi chyba ze lekarz z kliniki lub genetyk wystawi skierowanie
Koniczyna82
ANo tak tak, ale mi chodzi o to, że może coś wylecieć z macicy po transferze, bo mi się zawsze coś poleje po wyciągnięciu tej strzykawki.
To chyba pozostałości tego czym wcześniej przepłukuje się przed transferem zanim wsadza pipetke. I to z pochwy wypływa.
reklama
Justin87
Ok. Moja schiza nie ma końca. Jestem znerwicowana i powinnam się leczyć, wszędzie widzę, że coś mogło się spieprzyć a to nie pomaga. Prawdziwa matka wariatka.A
To chyba pozostałości tego czym wcześniej przepłukuje się przed transferem zanim wsadza pipetke. I to z pochwy wypływa.
Podziel się: