reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Udanej zabawy [emoji1] [emoji1] i smacznego weselnego zarelka! [emoji16] my wlasnie wrocilismy z budowy, wczoraj popoludniu lali nam strop oraz schody i od tej pory ciagle (z krotka przerwa na sen) polewalismy beton, zeby nie popekal na tym goracu. Dlatego Was tak z doskoku nadrabiam [emoji4]
Dziewczyny, powiem Wam, ze teraz jak jest juz strop, to dopiero widac jakie bedziemy miec piekne widoczki [emoji16]
Chlopkers a może jakieś zdjecie tych widoczków:-) :)

reklama
Chlopkers a może jakieś zdjecie tych widoczków:-) :)
Bardzo chetnie, ale kurcze kiedys probowalam tu wstawic jakies zdj i mi wyskakiwala inf, ze za duzy rozmiar zdj [emoji52] ogarniala ktoras z Was moze kiedykolwiek taki forumowy problem techniczny? Wstyd sie przyznac, ale mega nieogarnieta jestem w nowych technologiach jestem [emoji16]

Duzo bylo przykladow, ze ostal sie jeden jedyny babel ktory byl transferowany i jest dzidzi, np nasza naj naj @zylwia :) a czego nie robic? Tego na co nie masz ochoty haaha :D
Dokładnie dżoasia :)@koliber091987 wszystko będzie dobrze trzeba tylko wierzyć:* ja wiem , że łatwo mówić ale byłam w tej sytuacji co Ty a jak się dowiedziałam , że nic nam nie zostało po telefonie od embriologa tak zaczęłam płakałać i masować brzusio .. blagalam żeby ze mną został ten kropeczek ✊ i właśnie w sierpniu przytule moja córeczkę ❤ jeszcze Joko86 ma synka ( urodzila w grudniu) i żadnych mrozaczkow :) zapamiętałam bo miałyśmy transfery w tej samej klinice :)
Będzie dobrze ! Musisz wierzyć ❤

Staram sie czytac na bierzaco chociaz od mojego wpisu ale nie nadazam a chciala bym:) wczesniej tez Was podczytywalam ale od poczatku tez jakos nie moge znalezc czasu bo dla mnie doba to zamalo nawet na zwykle domowe obowiazki:) z tym wyrostkiem to mialam tak samo ..lekarz oznajmil ze godzina i nie bylo by mnie na swiecie i tak sie zastanawiam jak kolezanka czy lekarz tak spapral ze tyle zrostow i nie drozne jajowody czy to tak poprostu jest naturalna konsekwencja gojenia po operacji i liczy sie fart jak sie zrastaja rany. Ja wlasnie czytalam duzo opini dobrych o prowicie i chcialam tam podejsc do zabiegu ale z tego co slysze to zrobilo sie =tasmowo= o gyncentrum katowice tez slyszalam a gdzies wyczytalam wyrzuty matki po iv ze przez znich urodzila chore dziecko i olali sprawe...nie wiem nie bylam nie widzialam. Kazdy chwali ostrawe ale wiadomo w kazdej klinice polowa chwali a polowa sie znajdzie co nie poleca . Dlatego mam metlik w glowie i strach ze sie nie uda , mrozaczkow nie bedzie a skad ja wezme na nastepny zabieg:( zwlaszcza bedac mieszkanka Polski...bo tylko u nas cyrki robia zamiast nam pomagac...

Prawda jest taka, że często chwalimy miejsca gdzie Nam się udało. Ja jestem z Provity i nie zamieniłabym mojej kliniki i lekarza na nic oraz nikogo innego :-)

Dokładnie dżoasia :)@koliber091987 wszystko będzie dobrze trzeba tylko wierzyć:* ja wiem , że łatwo mówić ale byłam w tej sytuacji co Ty a jak się dowiedziałam , że nic nam nie zostało po telefonie od embriologa tak zaczęłam płakałać i masować brzusio .. blagalam żeby ze mną został ten kropeczek ✊ i właśnie w sierpniu przytule moja córeczkę ❤ jeszcze Joko86 ma synka ( urodzila w grudniu) i żadnych mrozaczkow :) zapamiętałam bo miałyśmy transfery w tej samej klinice :)
Będzie dobrze ! Musisz wierzyć ❤

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, jakoś jak się słyszy takie rzeczy i przypadki to zlżej się robi, a powiedzcie mi czy ja mogę brać razem estrofem i Luteinę dowcipnie? Bo do tej pory brałam jedno a za pół godziny drugie, mogę o jednej godzinie wszystko razem?

Dzieki! [emoji4] to moze zdaze to tez zrobic, dla wlasnego spokoju przed crio. Bo zakladam ze to takie standardowe badania krwi na ktorych wyniki czeka sie maks kilka dni??? [emoji5] Z trombo zdazylam (oprocz mthfr wyszlo mi tylko PAI1 homo), ogarnelabym ten zespol antyfosfolipidowy i w razie koniecznosci kolejnych podejsc zostanie tylko immunologia. Ale to wiadomo ze w takim wypadku kierunek Lodz [emoji1]
Ok 1.5 tygodnia sie czeka. Ale z tego co kojarze pracujesz w labie wiec masz swoje dojscia na przyspieszenie :)

reklama
Ok 1.5 tygodnia sie czeka. Ale z tego co kojarze pracujesz w labie wiec masz swoje dojscia na przyspieszenie :)
Dobrze kojarzysz, ale to kurcze inne laboratorium. Pracuje w przemysle chemicznym i niestety z badaniami biolog./biochemicznymi czy diagnostyka medyczna nie mam nic wspolnego [emoji4] ale i tak jesli oddam krew na poczatku przyszlego tyg to i do ewentualnego podejscia do crio wyniki by byly. Zreszta nie wiadomo co wyjdzie z poniedzialkowych posiewow i jest duze prawdopodob., ze crio bedzie dopiero w lipcu

Do góry