reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynki może się orientujecie jak jest ze słuchaniem serduszka przez usg. Ja mam 6t4d ciąży, serduszko bije, zarodeczek ponad 1 centymetr, a serduszka nie słyszałam. Mój dr powiedział, że za wcześnie i nawet nie próbował mierzyć tętna, ale on ma stare usg, dzisiejsze fotki na tle tych, które robiłam w piątek u innej Pani doktor to śmiech, poza tym on nie przykłada się do obserwacji zarodka. Pani dr z piątku też mówiła, że za wcześnie na słuchanie serduszka, usg wyliczyło tętno na 133/min ale nic nie było słychać. Czy to słychać od razu jak jest bicie serca, czy od jakieś częstotliwości, czy to zależy od aparatu usg, czy od czego.
Kochana u nas w klinice maja swietny sprzęt i bylo tak.samo jak u Ciebie. Pan dr pokazal nam.bijace serduszko a uslyszelismy go na nastepnej.wizycie bodajze 2 tygodnie pozniej

No i mmie boli całe podbrzusze. Chodzić chodzę normalnie ale jakoś zaczynam się martwić.

Mnie nie bolało podbrzusze tylko cały brzuch, najbardziej właśnie powyżej pępka, aż przytykało w mostku. I brzuch wielki jak w zaawansowanej ciąży.
Po punkcji jajniki są trochę podziurawione więc ma prawo boleć

Dziewczynki może się orientujecie jak jest ze słuchaniem serduszka przez usg. Ja mam 6t4d ciąży, serduszko bije, zarodeczek ponad 1 centymetr, a serduszka nie słyszałam. Mój dr powiedział, że za wcześnie i nawet nie próbował mierzyć tętna, ale on ma stare usg, dzisiejsze fotki na tle tych, które robiłam w piątek u innej Pani doktor to śmiech, poza tym on nie przykłada się do obserwacji zarodka. Pani dr z piątku też mówiła, że za wcześnie na słuchanie serduszka, usg wyliczyło tętno na 133/min ale nic nie było słychać. Czy to słychać od razu jak jest bicie serca, czy od jakieś częstotliwości, czy to zależy od aparatu usg, czy od czego.

Dr musi zmienić parametry urządzenia. Niektórzy lekarze robią to na wczesnym etapie, inni odradzają. Mamaginekolog odradza przed 8tc. Mi dr puściła chyba ok 11tc. Nic się nie martw, to dla dobra Bejbika:) Na samym usg widać jak serduszko "pulsuje" i dr jest w stanie ocenić czy wszystko jest ok.

reklama
Mnie nie bolało podbrzusze tylko cały brzuch, najbardziej właśnie powyżej pępka, aż przytykało w mostku. I brzuch wielki jak w zaawansowanej ciąży.
Po punkcji jajniki są trochę podziurawione więc ma prawo boleć
Nie to ja aż takich objawów nie mam. Skonsultowaliśmy się już z doktorem który robił punkcję. Póki nie ma powiększonego obwodu brzucha, wymiotów, zatrzymania diurezy to ma tak prawo bolec. Więc zobaczymy we czwartek jak pojadę na transfer.

Do góry