reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cóż kochana pozostało Ci tylko kupić krem na rozstępy.
Brawo!!!!![emoji2][emoji2][emoji2][emoji2][emoji2][emoji2][emoji2]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Przy obecnych siniakach to chyba tylko coś do odkażania ran mi trzeba kupić ...strupki siniaki , mój brzuch dla mnie jest piękny ale jak doktorek zobaczy to się przestraszy :p

@dżoasia tule mocno! :(
@zylwia @Never give up dziekuje za kciuki. Juz w domku. Pobrano 27 komorek. I niestety transferu w sob nie bedzie i jestem zalamana:( bo ja bylam w programie rzadowym. A rzadowy obejmuje tylko na swiezych zarodkach. Wiec on juz sie dla mnie zakonczyl i musze na nowo placic terraz za criotransfer. Dla mnie to takie naciaganie troche. Bedac w rzadowym za wjzyty juz sie nie placi. Teraz za wszelkie kontrole juz znowu tak. Jak dowiedzialam sie ze transferu nie bedzie zrobilo mi sie goraco. Ze zlosci smutku i wszystkiego. I mimo ze mialam juz wychodzic to znowu wzieli mnie na lozko. A i w invikcie zostaje sie w swojej koszuli od poczatku do konca:)
@NadziejaJest masz podejrzenie pewnie hiperki i dlatego. Na razie poczytaj dokładnie umowę co w niej było zawarte abyś wiedziała o co walczysz.
A na chwilę obecną 3mamy mocno kciuki aby jak najwięcej dziidziusiów było z tych 27 komórek :*

Dziewczyny dzieki za kciuki dzis. Jesteście kochane. Usg trwało 15 minut, lekarz aż spytał ile mam lat bi myślał ze młoda bardzo bo przeziernosci 0.5 mm . Ogólnie wszystko wyszło bardzo dobrze wiec kamień z serca... powiedział ze nie widać płci! Poczekam na to chwile.
Najważniejsze oby zdrowo rósł w brzuszku u mamusi ! :biggrin2:

Cudownie!!!!! :):):)
Więc cuda się zdarzają a ja jadę oglądać nową sypialnię.... :p
tyle, że nie wiem za co zrobię kolejny transfer jak kupię nowe meble :D :p hahaha
Nie będzie potrzebny transfer :D transfer zrobisz dopiero za jakiś czas, jak transfer łóżkowy trochę podrośnie :p więc pieniądze zdarzysz oszczędzić do tego czasu :D

Na czwartkowym usg zapewne to zobacze[emoji23][emoji23][emoji23]
b2a92621410f322b89562b595a3527ae.jpg

0d1ysek22oaj77fx.png

reklama
Ja mialam 5 pelnych procedur..przy pierwszej pobrali 15 oocytow i 9 oddalismy do dawstwa. Pozniej przy 2 kolejnych procedurach mialam tylko po 3 oocyty wiec nie bylo nadwyzek, przy 4 pobrali 30 oocytow i bodajze 12 bylo mrozonych i zapladbialam je przy 5 procedurze razem ze swiezymi. Z tych 12 zaplodnily sie tylko 2 dobajze i mam 1 zarodek w 3 dobie zamrozony. Jesli masz refundacje to na prawde lepiej sie stymulowac. Ja nawet nie majac refundacji.wolalam podejsc do kolejnej procedury a w klinice gdzie sie leczylismy tej ostatniej.maja na prawde bardzo dobre labolatoriym i przy wyborze plemnikow mielismy dodatkowo MSOME. Ze swiezych zapladnianych nie zaplodnil sie jeden czy 2 oocyty-już nie pamietam dokladnie a te mrożone to porazka. Ja nikomu nie chce bron Boże mówić co ma robic ale jesli ja stalabym przed takim wyborem teraz wiedzac ze nie moge zaplodnic wszystkich oocytow bo np 2 procedura to oddalabym do dawstwa ale to zrobilabym ja a wybor nalezy do kazdej z nas. Bo ty masz dopiero 1 procedure i z tej procedury jeszcze jeden zarodek prawda?

My tez mieliśmy msome, tak mam 1 procedurę i został ten jeden mrozak. Dlatego cieszę się ze jestem tutaj bo jednak sporo można się dowiedzieć, tutaj akurat nasza walka czas (czekanie) no i ogromna kasa

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry