reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hmm...a co lekarz mówi? U mnie w 20dpt blastki byl pecherzyk i zarodek a beta prawie 10 tysięcy. Czyli teoretycznie ale powtarzam teoretycznie u Ciebie w 22 powinno byc. Ale rozne rzeczy juz tu na forum sie dzialy.

Nic w sumie, że nie widać i że betę zrobić i się zgłosić.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mam pytanie, a wiem że już ten wątek przewijał się wcześniej... Ale nie mogę teraz odnaleźć.
Znajoma miala podejrzenie zespołu polic.jaj. (a raczej nawet była leczona na to sterydem) i w ramach badań jej mąż również dostał skierowanie na badanie nasienia.
Sprawa wygląda następująco, u niej wyniki w normie, nawet wzorowe (I nawet pco wykluczył lekarz, a Amh ma ma poziomie koło 2,2 I jest przed 30tka grubo jeszcze więc w normie) . Dwa lata temu była w ciąży ale poroniła I od tamtego czasu ciąży brak. Dodatkowo ma tarczyce ale również pod kontrolą.
Za to u męża wyszły bardzo słabe parametry nasienia... Ale dosłownie wszystkie na łeb poleciały.
I tak myślę czy ten wynik jej męża był miarodajny, bo koleżanka mówiła że brał antybiotyk na 2 tyg przed pobraniem... A dzień wcześniej przenosili meble (bo w trakcie remontu są).
Suplementowala go przed badaniem również do tej pory witaminami dla mężczyzn( vitotal dla m.)
Dodam że nie pali i też niby trzyma w miarę dietę.
Co o tym sadzicie, czy po antybiotyku i wysiłku mogły być tak słabe wyniki?
Poradziłam jej aby powtórzył badanie za miesiąc. A w tym czasie może jakieś specjalne tabletki dodatkowo na wsparcie? Polecicie coś?
Z góry dziękuję ;)

Jeden gotowy
3b054b35d41766c925905b30d68b8194.jpg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Cudo
Misis buciki zrob z tej wloczki
Zerknij sobie na fb szydelkowy swiat agi
Normalnie boskie i tam sa tez owieczki

Witajcie KOCHANE! Dziękuję za wszystkie kciuki i ciepłe słowa. :) Badanie wyszło dobrze, kość nosowa i przezierność OK. Teraz czekam na wyniki badania krwi - ok 10 dni czyli przed Świętami będę wiedzieć na 100%:) Lekarz powiedział że po tym co zobaczył nie ma się co martwić o wyniki krwi:) Aaaaa i jeszcze jednio! WYGRAŁAM! NA 80% jest córcia Anastazja;)
Super informacje ;) gratuluje coreczki oby sie potwierdzilo

Dziewczyny mam pytanie, a wiem że już ten wątek przewijał się wcześniej... Ale nie mogę teraz odnaleźć.
Znajoma miala podejrzenie zespołu polic.jaj. (a raczej nawet była leczona na to sterydem) i w ramach badań jej mąż również dostał skierowanie na badanie nasienia.
Sprawa wygląda następująco, u niej wyniki w normie, nawet wzorowe (I nawet pco wykluczył lekarz, a Amh ma ma poziomie koło 2,2 I jest przed 30tka grubo jeszcze więc w normie) . Dwa lata temu była w ciąży ale poroniła I od tamtego czasu ciąży brak. Dodatkowo ma tarczyce ale również pod kontrolą.
Za to u męża wyszły bardzo słabe parametry nasienia... Ale dosłownie wszystkie na łeb poleciały.
I tak myślę czy ten wynik jej męża był miarodajny, bo koleżanka mówiła że brał antybiotyk na 2 tyg przed pobraniem... A dzień wcześniej przenosili meble (bo w trakcie remontu są).
Suplementowala go przed badaniem również do tej pory witaminami dla mężczyzn( vitotal dla m.)
Dodam że nie pali i też niby trzyma w miarę dietę.
Co o tym sadzicie, czy po antybiotyku i wysiłku mogły być tak słabe wyniki?
Poradziłam jej aby powtórzył badanie za miesiąc. A w tym czasie może jakieś specjalne tabletki dodatkowo na wsparcie? Polecicie coś?
Z góry dziękuję ;)
Kochana lek mogl miec wpływ na jakosc nasienia. Wazne jestvtez jak podnosi-pani dr uczyla kiedys mojego meza jak ma dzwigac. Sa rozne tabletki dla fecetow, moj bral Profertil. Badaniw niech powtorzybale najwczesniej za 3 miesiące.

reklama
Do góry