reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wypisał mi tak:
ANA2(IIF)
allo-MLR
test limfocytotoksyczności
profil cytokinowy
NK Test - tu chodzi o test cytotoksyczności NK chyba
KIR
i dla męża: HLA-C

mówił, że on nie jest zwolennikiem immunofenotypu i że nie muszę robić. Ale myślę i chyba zrobię. Tylko nie mogę znaleźć gdzie w Krakowie. W Prokocimiu w cenniku jakoś nie pokazuje, ale przedzwonię to dopytam.
Wiesz może które z tych wymienionych badań trzeba robic w 2 fazie cyklu?
Edit: Już znalazłam. Napisał mi na innej karteczce, że test cytotoksyczności NK się robi w 2 połowie cyklu.
Kochana gratuluję chłopczyka!!!!!!!!! Cudownie!!!!!!!!!!! Tak się cieszę! Są już propozycje imion?

a to sorki. Coś mi się pomyrdało :*
No wlasnie nie ma:) Lenka miala byc przecież:) ns NK musisz sie zapisać

reklama
Mam wyniki !
7dpt beta 33,90
9 dpt beta 98,39
3 dniowy okruszek
Progesteron 11,56
Kwas foliowy 20 i strzalka w gore....

Dzuewczyny jest ok?
Powiedzcie mi zwlaszcza jesli chodzi o ten kwas foliowy i progesteron.
Biore
Lutinus 3x2 dowcipnie
Duphaston 3x1
Kurcze ten progesteron chyba nie za duzy

Mam wyniki !
7dpt beta 33,90
9 dpt beta 98,39
3 dniowy okruszek
Progesteron 11,56
Kwas foliowy 20 i strzalka w gore....

Dzuewczyny jest ok?
Powiedzcie mi zwlaszcza jesli chodzi o ten kwas foliowy i progesteron.
Biore
Lutinus 3x2 dowcipnie
Duphaston 3x1

Nie znam się na hormonach ale beta super!!! Gratuluję!!!! ;))))))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry. Ja znowu w nocy obudzona przez ból brzucha [emoji25]druga nic z rzędu i od rana cały czas boli. Nie wiem czy to normalne... Myśle, że cis jednak niedobrego się dzieje. Krwawień żadnych nie mam bo przy takiej ilości leków to chyba nie sposób aby były. Wizytę mam dopiero w poniedziałek u mojego miejscowego ginekologa. Także dla mnie wynik bety nie dał spokoju bo ten brzuch mnie wykańcza. Poza tym żadnych innych dolegliwości typu piersi czy apetyt. Codziennie rano się budzę i idę do toalety sprawdzać czy to oby nie koniec ☹️męczy mnie to strasznie, ehhh.....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też miałam takie bóle dlatego do chyba 10 tc brałam 3 x dziennie leki przeciwskórczowe. Jesteś teraz w terminie spodziewanej miesiączki, więc takie bóle są naturalne, a na inne objawy jeszcze za wcześnie. Bierz nospę i nie panikuj:)

No to będzie Leoś ;D

A wiesz może ile się czeka na to badanie? I nie wiesz może gdzie zrobić HLA-C?
Ja kolo miesiaca czekalam i bralam pierwszy wolny termin niezaleznie od dnia cyklu, mi nic nie miwil ze mam w konkretnym dc robic a ktos ostatnio pisał ze Pasnik mowil ze mizna robic kiedy indziej tylko trzeba lekarzowi potem powiedziec bo wartosci sa teoszke w tedy inne a tego drugiego badania to nie robilam wiec nie pomoge ale możesz ew zadzwonic do (to jest w Krakowie, chyba w tym budynku co Parens-klinika leczenia niepłodności). Ja część immunologi robilam u Sachy tam gdzie sie szczepilam i oni to do tego alabu wysylali

Ja wziela bym jeszcze relanium do tej nospy. A jak by nie przeszlo to jeszcze dzis na IP bym pojechala.
Mnie tez boli brzuch, ale w nocy spie. Jak jest mocny bol to biore nospe. Jak bardziej boli to biore nispe max i relanium po 1 szt. I przechodzi. Mam za to czeste i mocne bole glowy.... I czesto robi mi się niedobrze, ale nie wymiotuje. Piersi lekko wyczuwalne, wczesniej bardziej je czulam.
A duzo pijesz? bol glowy czesto wiaze sie z mala ilością plynow a w ciazy zapotrzebowanie jest jeszcze wieksze

reklama
W środę 21 ide do szpitala na histeroskopie :blink: Zawsze to krok blizej do transferu. Zdziwilam sie,ze w szpitalu zostaje na 3 dni. A nie wiecie czy po wyjsciu daja zwolnienie lekarskie jeszcze na pare dni? Bo niby w piątek bym wyszla,a weekend mam pracujacy i nie wiem jak to w pracy ogarnac. Odwieczny problem :oo:

Ło matko...a po co aż na 3 dni? Ja po 3h wychodziłam do domu, pytali czy chcę L4 ale nie brałam, następnego dnia szłam do pracy.

Do góry