reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Odebrałam wynik [emoji7]dziś 14 dpt beta 225,8 [emoji7][emoji7][emoji7] (2 dni temu było 88,9). Czy myślicie, że jest już Ok? Mogę powoli się cieszyć? [emoji5]
Jak to po in vitro dzienna dawka progesteronu to 600, dzisiejszy wynik 42,17, a było 46,56. Czy powinnam przyjmować jeszcze więcej?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje wiedzialam ,że będzie dobrze

reklama
Gratulacje wiedzialam ,że będzie dobrze

Nie dociera to do mnie [emoji23] teraz czekamy na usg. Mój M mówi, że słysząc ode mnie co jeszcze jest do wykonania i dzięki czemu będziemy w końcu pewni tej ciąży, to stwierdził, że to dopiero będzie jak maleństwo się urodzi [emoji23][emoji23][emoji1303]pocieszny on jest [emoji5]

Odebrałam wynik [emoji7]dziś 14 dpt beta 225,8 [emoji7][emoji7][emoji7] (2 dni temu było 88,9). Czy myślicie, że jest już Ok? Mogę powoli się cieszyć? [emoji5]
Jak to po in vitro dzienna dawka progesteronu to 600, dzisiejszy wynik 42,17, a było 46,56. Czy powinnam przyjmować jeszcze więcej?

Gratulacje !:) Przyrost piękny, progesteron wysoki. Nic tylko się cieszyć :)

Ja biore zastrzyki. Nie jestem pewna wiec jesli sie myle to mnie dziewczyny poprawcie. Progesteron (luteina, duphaston, lutinus) zageszcza krew i przez to jest gorszy transport "substancji" do dzidzi zeby temu zapobiec bierzemy zastrzyki z heparyny (np. Neoparin) zeby tego uniknac.
Aha, no widzisz a ja właśnie nie miałam pojęcia o co z nimi chodzi ... Mój Pan doktor nie jest aż tak bardzo rozgadany,a z resztą o wszystkim się nie pamięta żeby zapytać. No i tych Neoparin mam wziasc łącznie 10,tzn zostało mi jeszcze 4 . Czy Wy też tak je bralyscie ?

Dziewczyny ile weryfikacji bety robicie?
Jesli ja zrobilam w 7dpt i powtorze w 9dpt to wystarczy? Jesli oczywiscie przyrost bedzie ok.

Kiedy idziecie na pierwsze usg po udanym transferze? W ktorym dniu?

Nie dociera to do mnie [emoji23] teraz czekamy na usg. Mój M mówi, że słysząc ode mnie co jeszcze jest do wykonania i dzięki czemu będziemy w końcu pewni tej ciąży, to stwierdził, że to dopiero będzie jak maleństwo się urodzi [emoji23][emoji23][emoji1303]pocieszny on jest [emoji5]

Hehe domyślam się że to musi być niesamowite uczucie :) teraz dbaj o siebie ,bo to najważniejsze :)

Dziewczyny ile weryfikacji bety robicie?
Jesli ja zrobilam w 7dpt i powtorze w 9dpt to wystarczy? Jesli oczywiscie przyrost bedzie ok.

Kiedy idziecie na pierwsze usg po udanym transferze? W ktorym dniu?

Ja mam zamiar wykonać jeszcze betę w 19 dpt i udać się do gina gdyż kończą mi się leki. Będzie to koniec 5 tygodnia.

Beta super i progesteron tez:)

Aha, no widzisz a ja właśnie nie miałam pojęcia o co z nimi chodzi ... Mój Pan doktor nie jest aż tak bardzo rozgadany,a z resztą o wszystkim się nie pamięta żeby zapytać. No i tych Neoparin mam wziasc łącznie 10,tzn zostało mi jeszcze 4 . Czy Wy też tak je bralyscie ?
Ja mam w domu 2opakowania. Ale z tego co mowil dr bede brac do konca pierwszego trymestru gdyz mam gesta krew... Skrzepy w próbce potrafia sie zrobic po pobraniiu i trzeba znow pobierac.... Ale nie wiem o co chodzi...

reklama
Ja biore do konca ciazy

Do góry