reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam Was w tak słoneczną niedzielę. No ja do gina 23.03.2018 , a do dr Paśnika 12.04.2018. Po drodze panel tarczycowy i tak dalej. Trochę krwi upuszczę se z dłoni lub stopy bo tylko tu mam żył widoczne. Tak sobie Was czytam i ponaga mi to psychicznie. U nas dopiero 1 nieudane podejscie i brak mrożonek i niestety stara już jestem wiec czas ucieka - ale trza walczyć dalej - do banku po kredyt i do walki. Powiedziałam sobie że do końca roku ma się udać - choćby quwa miała chałupe zastawić ( żart - chyba ) Wiosna idzie trza jeszcze nadprogramowe kilogramy zgubić - oj cieżko bedzie - ciężko ;)
A to już po pierwszej nieudanej próbie wybierasz się do Pasnika ?
Ja przy pierwszej procedurze miałam podana blastke i zero śnieżynek no i oczywiście ta jedna podana też z nami nie została..w drugiej procedurze miałam podany 3dniowy zarodek i też niestety zero śnieżynek ale ta jedna kropeczka z nami została ❤ obecnie 17tc ;)
I tak z ciekawości pytam czemu już się wybierasz do Pasnika ?

reklama
Ten mały pulpecik walczył dzielnie by przyjść na świat i Twój bąbelek tez zawalczy!!Pozdrawiamy [emoji8][emoji8]
1520766360-e74212bd9dbe9e46-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jaaaj!Slicznosci ♡♡♡

A bylas u endokrynologa ?
Jesli tak to albo jest kiepska albo jest jeb... pisowcem przeciwnikiem in vitro. Jesli jeszcze mowisz ze obraz usg nie byl dobry to niestety masz hashi na 100% i do tego obnizajace sie ft3
Tsh przy hashi bardzo czesto jest na zadowalajacym poziomie to nie jest wskaznik czy hashi sie ma czy nie. Wskazuje na to zmieniony obraz tarczycy ktora ma obszary hypoechogeniczne lopatologicznie sa to dziury ktore w niej powstaly spowodowane hashi czyli niedoczynnoscia tarczycy plus mala jej objetosc oraz wysokie anty tpo.
Czy ty bierzesz juz eutyrox zlecony np przez gina czy jestes wogole bez lekow ?

Gosiu obraz usg był dokładnie taki jak mówisz!!! I przekazałam ten opis tej endokrynolog A ona mi mówi że to może tak wyglądać po sterydach do in vitro :growl: gdzie lekarz od ust od razu powiedział mi że z taka tarczyca to ja raczej w ciąży nie będę...
Jestem bez leków-jakieś 6 lat temu miałam leczona nadczynność...nic już nie rozumiem!:szok:
Idę jak najszybciej to skonsultować! A takie miałam wrażenie że raczej nie popiera tej metody:hmm:

Ja się zastanawiam, jak to jest możliwe, że nikt wcześniej Ci tego badania nie zlecił :( a lekarka faktycznie do wymiany... poszukaj dobrego ginekologa-endokrynologa.

Kochana, a czemu tak od razu do tego Paśnika po jednym niepowodzeniu?

Nie wiem Kochana-może mój lekarz w klinice sugerował się wywiadem-ze kiedyś miałam nadczynność???

Ja nie mogę sobie wybaczyć, że tak późno to ogarnęłam!!!

Dziewczyny, co do mojej kontroli po zabiegu, wszystko ok [emoji5] Macica pieknie wyczyszczona, endo cienkie, tylko 3 mm, ale to norma po lyzeczkowaniu i najwazniejsze, ze jajniki wrocily do stanu sprzed stymulacji [emoji4] Dostalam zaswiadczenie o zdolnosci do pracy i zgode na wszelkie aktywnosci fizyczne [emoji4] Jedynie z seksem mamy jeszcze zaczekac do zakonczenia krwawienia [emoji6] Tak wiec mozna powiedziec, ze dzisiaj definitywnie zamknelismy wszystkie sprawy dotyczace naszego pierwszego transferu.
Teraz skupiamy sie na biezacych sprawach, pracy, moim doktoracie, byc moze na budowie domu, a za 3 miesiace wracamy po kolejnego mrozaczka [emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem Kochana-może mój lekarz w klinice sugerował się wywiadem-ze kiedyś miałam nadczynność???

Ja nie mogę sobie wybaczyć, że tak późno to ogarnęłam!!!
Zadreczysz sie takimi myslami. Nie masz wyksztalcenia medycznego i wg mnie to calkiem zrozumiale, ze na to nie spadlas. Skoro lekarze nawet nie ogarneli.. nie miej wyrzutow sumienia. Trzeba myslec o tym co bedzie, a teraz juz musi byc dobrze [emoji8]

ja to rozumiem jako zaleznosc. ten -(wspolczynnik)
w duzym uposzczeniu wskaźnik CD4/CD8 bardzo wysoki może oznaczać schorzenie o
charakterze autoagresji, w górnych granicach normy lub umiarkowanie
przekraczający normę zwykle jest u osób alergicznych,. Umiarkowanie obniżony u
osób z nawracającymi infekcjami gł. dróg oddechowych (nie u wszystkich), a
skrajnie niski lub 0 - u osób z AIDS.
To tak przesadnie wytlumaczone;)

a tutaj w jezyku Suahili;czyli z madrej strony

Oznaczenie odsetka oraz liczby bezwzględnej limfocytów CD4 i CD8 rutynowo wykonuje się w diagnostyce AIDS. W diagnostyce laboratoryjnej za wartość krytyczną przyjmuje się 200/µl limfocytów CD4. Warto pamiętać, ze stosunek CD4:CD8 zmniejsza się wraz z rozwojem choroby. Zależy to głównie od postępującego zmniejszenia liczby limfocytów CD4. Jest to także wskaźnikiem niezbędnym do wdrożenia i monitorowania leczenia.

Do identyfikowania zaburzeń składu podstawowych populacji i subpopulacji limfocytów krwi obwodowej stosuje się wystandaryzowane zestawy będące kombinacją przeciwciał monoklonalnych związanych z wybranymi fluorochromami i odpowiednie programy, które pozwalają na jednoczasową ocenę odsetka i liczby badanych populacji komórek, zapewniając zarazem standaryzacje i powtarzalność tej metody.

Podwyższony stosunek CD4:CD8 obserwuje się o u pacjentów z chorobami o podłożu autoimmunologicznym, ale także w diagnostyce niepłodności i u kobiet z nawracającymi poronieniami.

@annemarie, a podwyzszone to w jakich granicach. Mi wyszlo ponad norme 3.06 a norma pokazuje do 2.9! Mialoby sens bo z tych roznych wynikow wyglada ze inmunologia szwankuje u mnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja to rozumiem jako zaleznosc. ten -(wspolczynnik)
w duzym uposzczeniu wskaźnik CD4/CD8 bardzo wysoki może oznaczać schorzenie o
charakterze autoagresji, w górnych granicach normy lub umiarkowanie
przekraczający normę zwykle jest u osób alergicznych,. Umiarkowanie obniżony u
osób z nawracającymi infekcjami gł. dróg oddechowych (nie u wszystkich), a
skrajnie niski lub 0 - u osób z AIDS.
To tak przesadnie wytlumaczone;)

a tutaj w jezyku Suahili;czyli z madrej strony

Oznaczenie odsetka oraz liczby bezwzględnej limfocytów CD4 i CD8 rutynowo wykonuje się w diagnostyce AIDS. W diagnostyce laboratoryjnej za wartość krytyczną przyjmuje się 200/µl limfocytów CD4. Warto pamiętać, ze stosunek CD4:CD8 zmniejsza się wraz z rozwojem choroby. Zależy to głównie od postępującego zmniejszenia liczby limfocytów CD4. Jest to także wskaźnikiem niezbędnym do wdrożenia i monitorowania leczenia.

Do identyfikowania zaburzeń składu podstawowych populacji i subpopulacji limfocytów krwi obwodowej stosuje się wystandaryzowane zestawy będące kombinacją przeciwciał monoklonalnych związanych z wybranymi fluorochromami i odpowiednie programy, które pozwalają na jednoczasową ocenę odsetka i liczby badanych populacji komórek, zapewniając zarazem standaryzacje i powtarzalność tej metody.

Podwyższony stosunek CD4:CD8 obserwuje się o u pacjentów z chorobami o podłożu autoimmunologicznym, ale także w diagnostyce niepłodności i u kobiet z nawracającymi poronieniami.
Ufff dzięki ... czy mam zacząć się czymś martwić :szok:?

reklama
Dziewczyny, co do mojej kontroli po zabiegu, wszystko ok [emoji5] Macica pieknie wyczyszczona, endo cienkie, tylko 3 mm, ale to norma po lyzeczkowaniu i najwazniejsze, ze jajniki wrocily do stanu sprzed stymulacji [emoji4] Dostalam zaswiadczenie o zdolnosci do pracy i zgode na wszelkie aktywnosci fizyczne [emoji4] Jedynie z seksem mamy jeszcze zaczekac do zakonczenia krwawienia [emoji6] Tak wiec mozna powiedziec, ze dzisiaj definitywnie zamknelismy wszystkie sprawy dotyczace naszego pierwszego transferu.
Teraz skupiamy sie na biezacych sprawach, pracy, moim doktoracie, byc moze na budowie domu, a za 3 miesiace wracamy po kolejnego mrozaczka [emoji173]

Super ,że wszystko ok :-) :)

Do góry