reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mi 17.03 tak srednio cholerka :/ mam rodzinna imprezke w ten weekend... [emoji24]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

no to bedzie kiepsko, to chyba jedyny termin. Mozemy sie spotkac w miare wczesnie bo ja po sniadaniu stad ruszam, musze zobaczyc tez o ktorej mialabym ewentualnie pociag do Torunia!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dziękuję Gosiu za odpowiedż-w tym tygodniu umówię się prywatnie do dobrej endokrynolog do której chodziłam kiedyś.

Murawa ja tez po moich wyjechanych anty zmienilam lekarza, ani ginekologowi ani endokrynologowi nie ufam, dlatego troche musze sie wstrzymac

Tak, Sorki to było do Pauliny.

A co gin na te plamienia? Czasem endo tak fiksuje i w sumie dobrze by było się dowiedziec czemu

jestem na etapie zmiany gina bo tamten nie dawal rady ze mna, tutaj mi mowia ze czysto jest, beta tez zerowa ale moze to natura i moj organizm tym razem potrzebuje wiecej czasu.

A co to za współczynnik?
ja to rozumiem jako zaleznosc. ten -(wspolczynnik)
w duzym uposzczeniu wskaźnik CD4/CD8 bardzo wysoki może oznaczać schorzenie o
charakterze autoagresji, w górnych granicach normy lub umiarkowanie
przekraczający normę zwykle jest u osób alergicznych,. Umiarkowanie obniżony u
osób z nawracającymi infekcjami gł. dróg oddechowych (nie u wszystkich), a
skrajnie niski lub 0 - u osób z AIDS.
To tak przesadnie wytlumaczone;)

a tutaj w jezyku Suahili;czyli z madrej strony

Oznaczenie odsetka oraz liczby bezwzględnej limfocytów CD4 i CD8 rutynowo wykonuje się w diagnostyce AIDS. W diagnostyce laboratoryjnej za wartość krytyczną przyjmuje się 200/µl limfocytów CD4. Warto pamiętać, ze stosunek CD4:CD8 zmniejsza się wraz z rozwojem choroby. Zależy to głównie od postępującego zmniejszenia liczby limfocytów CD4. Jest to także wskaźnikiem niezbędnym do wdrożenia i monitorowania leczenia.

Do identyfikowania zaburzeń składu podstawowych populacji i subpopulacji limfocytów krwi obwodowej stosuje się wystandaryzowane zestawy będące kombinacją przeciwciał monoklonalnych związanych z wybranymi fluorochromami i odpowiednie programy, które pozwalają na jednoczasową ocenę odsetka i liczby badanych populacji komórek, zapewniając zarazem standaryzacje i powtarzalność tej metody.

Podwyższony stosunek CD4:CD8 obserwuje się o u pacjentów z chorobami o podłożu autoimmunologicznym, ale także w diagnostyce niepłodności i u kobiet z nawracającymi poronieniami.

reklama
Przejmuję się w sensie ,że jestem wkurw... bo lekarz powinien zawsze pomagać a nie szkodzić!
mam namiar na dobrą endokrynolog,będę tez u Paśnika-żle ,że coś wyszło ,ale z drugiej strony się cieszę,bo wiem w jakim kierunku iść i co było przyczyna niepowodzeń...żałuję tylko,że tak póżno to zrobiłam :( bo straciłam 4 Kropki :(

Ja się zastanawiam, jak to jest możliwe, że nikt wcześniej Ci tego badania nie zlecił :( a lekarka faktycznie do wymiany... poszukaj dobrego ginekologa-endokrynologa.

Witam Was w tak słoneczną niedzielę. No ja do gina 23.03.2018 , a do dr Paśnika 12.04.2018. Po drodze panel tarczycowy i tak dalej. Trochę krwi upuszczę se z dłoni lub stopy bo tylko tu mam żył widoczne. Tak sobie Was czytam i ponaga mi to psychicznie. U nas dopiero 1 nieudane podejscie i brak mrożonek i niestety stara już jestem wiec czas ucieka - ale trza walczyć dalej - do banku po kredyt i do walki. Powiedziałam sobie że do końca roku ma się udać - choćby quwa miała chałupe zastawić ( żart - chyba ) Wiosna idzie trza jeszcze nadprogramowe kilogramy zgubić - oj cieżko bedzie - ciężko ;)

Kochana, a czemu tak od razu do tego Paśnika po jednym niepowodzeniu?

Do góry