reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dla mnie najgorsze były zatrzyki z menopuru a teraz neoparin. Cetrotide też byłam przerażona ale jakoś nie mam strasznych wspomnień bo igłę mają dobrą
a wkłucie na tej samej zasadzie? trzymamy fałd i robimy tak? no ja patrząc na tę igłę to już się boję, chyba w poniedziałek pójdę do ośrodka niech mi zrobią pierwszy zastrzyk

reklama
Dla mnie najgorsze były zatrzyki z menopuru a teraz neoparin. Cetrotide też byłam przerażona ale jakoś nie mam strasznych wspomnień bo igłę mają dobrą
Menopur? E nawet niezle mi szlo. Najgorzej neoparin. Naaaaajgooorzeeeej. [emoji33][emoji33]
Chociaz podobno prolutex gorszy.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny. Dostałam od swojego lekarza zastrzyki CETROTIDE na zatrzymanie owulacji. W poniedziałek pierwszy zastrzyk, patrząc na tę igłę niedobrze mi się robi. Jest o wiele dłuższa od Mensinorm, które mają krótkie igiełki, a tu normalnie szpryca taka, że już się boję. Czy któraś z Was miała taki lek i może mnie pocieszyć?
Ja też miałam cetrotid i normalnie robiłam i to nawet sama :D najgorzej wspominam prolutex bo jednak bolały później te miejsca po zastrzyku ;)

Menopur? E nawet niezle mi szlo. Najgorzej neoparin. Naaaaajgooorzeeeej. [emoji33][emoji33]
Chociaz podobno prolutex gorszy.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja psychiczna jestem bo mi wszystkie igły wchodzą jak marzenie :D
Do prolutexu trzeba sobie dokupić igły, ale lepiej mniejsze niż zalecają w ulotce (ja miałam 0,3x13) tylko po tym cholerstwie boli brzuch ale tylko przez kilka dni :p

Dziewczyny nie znam się zupełnie na tym, ale czy to że dopadła mnie znów choroba, zapalenie gardła czy może mieć to jakiś negatywny wpływ na te zastrzyki? i ogólnie na podejście do IVF?

Hej dziewczyny dziękuję za uspokojenie mojego niepokoju @misis188 tobie szczególnie [emoji4] dzisiaj byliśmy na wizycie dla uspokojenia niepokoju i mamy wielką niespodziankę dzisiaj pokazały się nam dwa maleństwa z bijącymi serduszkami jednej 0.42 cm drugi 0.46 cm[emoji173] mamy podwyższona dawkę duphastonu i odpoczywanie cieszymy się bardzo byle do przodu to już 6 tydz i 1 dzień
61b25a370e33fa0db37a1b8f4dee5caf.jpg
52b788c7d9c1ff5f0236a078543ce7f3.jpg
cb8661e93cda68a08a2c4d505b9fba80.jpg

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
cudownie :) gratulacje ❤❤❤♥

reklama
Do góry