reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziekuje[emoji173]
W moim przypadku wolalabym, zeby odbylo sie to bez zabiegu, bo niestety w mojej klinice, w przypadku lyzeczkowania, trzeba odczekac az 3 cykle przed kolejnym transferem. A bardzo bysmy chcieli wrocic po mrozaczki jak najszybciej. Ale zobaczymy czy zareaguje na leki, decyzje i tak podejmie moj gin.
Dziekuje Ci jeszcze raz za info [emoji9]
Dla mnie to wazne ze na spokojnie bede mogla wrocic od pon do pracy. W domu mam zdecydowanie za duzo czasu na glupie mysli, pomimo uplywajacego czasu coraz gorzej sobie radze z zaistniala sytuacja.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Rozumiem Cie doskonale. Ja miałam w zaleceniach po zabiegu pol roku przerwy, załamałam sie strasznie, to było w maju - a ja w depresji przez całe lato :(
We wrzesniu wrociłam do pracy, i tak zwlekałam z transferem bo sie bałam, że znowu cos bedzie nie tak. Podeszliśmy w grudniu - stwierdziłam ze jestem gotowa, ze jest do dobry czas, ze ida swieta i musze miec prezent pod choinke, i tak sie stało, miałam na gwiazdke dwie piekne krechy na teście ❤️ Dzisiaj zaczełam 14 tc ❤️ bardzo sie ciesze , wszystko jest w jak najlepszym porządku, ale tez chyba nie musze pisac jak bardzo drże o każdy kolejny dzien tej ciąży... i chyba nam to nie minie po takich przejściach.
Trzymam kciuki za Ciebie - zeby kolejny transfer byl tym szczesliwym - jak widzisz - udaje sie - Tobie tez sie uda :)

reklama
Dziewczyny, nie odzywałam sie ostanio, ale przeczytałam wszystko. Ale poniedziałek. Przykro mi znam ten ból i pamietam jak miałam pierwsze nieudane in vitro(zarodki słabo sie dzieliły) niby „tylko” czynnik męski i zero mrozakow a beta minus 1. Ja wierze, ze każdej sie uda. Krotki update co u mnie, byłam na sercu, zarodek 7.1 mm, pęcherzyk 20 mm, beta 110 000, dzis jest równo 5 tygodni od punkcji, doktor mowi, ze 6 tydzien +5 doba ciazy. Teoretycznie jest wszystko ok, ale mnie martwi beta bo 15 lutego była 16 000 i według kalkulatora w necie za wolno przyrasta. Podobno potem nie podwaja sie co 2 dni. Ehhhh

Nie przegapiłaś, chciałam wczoraj pisać ale córka mi nie dała bo ciągle coś chciała.

A więc było tak:
Mąż odwiózł córkę rano do przedszkola, ja przygotowałam pyszne śniadanko a do pudełka wysadzilam 3 testy po duża ilość serwetek i na górze karteczkę z napisem "cześć Tatusiu".
Jak tylko wszedł do domu i zasiadł przy stole przed samym jedzeniem mówię że mam coś dla niego i wręczania mu owo pudełeczko.
Otworzył patrzy uśmiech, potem grzebie i grzebie w końcu się dogrzebal oczy jak 5zł i cisza przez chwilę.
Pyta, naprawdę, ale naprawdę.... Jak to się stało. No i się popłakał - ja razem z nim oczywiście.

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Heh ja tez sie poplakalam [emoji4] eaz jeszcze gratuluje!

Napisane na SM-A700F w aplikacji Forum BabyBoom

Pierwsze podejście dlatego jestem w rozdrożu bo nie wiem co robić, jak nie będę badać to też zastanawiam się czy na świeżych czy zamrozić i kolejny cykl, słyszałam że lepiej w kolejnym tylko czy przeżyje rozmnażanie:(

Czarnego poniedziałku cześć dalsza :ninja2: moja beta
< 0.100 mlU/ml . Cyc do przodu , głowa do góry i dalej do przodu. Dopiero poczatek roku - jeszcze zdążymy sprawić sobie najpiekniejszy podarek pod choinkę. :)
Ale dzien!!! Tak najgorzej sie poddać ale naprawde za 2 dni człowiek inqczej spojrzy na ta sprawę. Dzis trzeba odreagować.

Dziewczyny, nie odzywałam sie ostanio, ale przeczytałam wszystko. Ale poniedziałek. Przykro mi znam ten ból i pamietam jak miałam pierwsze nieudane in vitro(zarodki słabo sie dzieliły) niby „tylko” czynnik męski i zero mrozakow a beta minus 1. Ja wierze, ze każdej sie uda. Krotki update co u mnie, byłam na sercu, zarodek 7.1 mm, pęcherzyk 20 mm, beta 110 000, dzis jest równo 5 tygodni od punkcji, doktor mowi, ze 6 tydzien +5 doba ciazy. Teoretycznie jest wszystko ok, ale mnie martwi beta bo 15 lutego była 16 000 i według kalkulatora w necie za wolno przyrasta. Podobno potem nie podwaja sie co 2 dni. Ehhhh
Powyzej 6000 rosnie juz zdecydowanie wolniej. Jak widzialas serduszko to bety juz nie rob bo to nie ma juz sensu. Gratuluje! Ehhh ten dziek serducha [emoji176] cale szczescie ze mam plytke z prenatalnych i czasami sobie odtwarzam [emoji1]

Dziewczyny, przykro mi ze takie paskudne wiadomosci z bet. Tule mocno

reklama
Powyzej 6000 rosnie juz zdecydowanie wolniej. Jak widzialas serduszko to bety juz nie rob bo to nie ma juz sensu. Gratuluje! Ehhh ten dziek serducha [emoji176] cale szczescie ze mam plytke z prenatalnych i czasami sobie odtwarzam [emoji1]

Ufff dziekuje, pocieszyłas mnie! Tak to niesamowite❤️Dziekuje za odpowiedz!

Do góry