reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

No właśnie tak myślałam że zdążę. To wyobraź sobie, że poszła nowa rura i zalaliśmy sąsiadów. Więc dzisiaj skuwaliśmy nowiuśkie płytki...

No tylko właśnie się zastanawiam czy brać to relanium? Skoro lekarka mówiła, że przepisuje mi je na wszelki wszelki wypadek i że mam je brać doraźnie jakby coś....
:szok::szok: no to niezle

reklama
To bedzie urlop w czerwcu:) co bedziesz szyc ciekawego? Ja w niedziele skonczylsm.szyc poszewki na poduszki balkonowe i jedna mi wyszla do d...py ale 2 pozostale pieknie:)
Ja chce zacząć ubrania :) na razie tylko poduszki, pieluszki, akcesoria dla dzieci, kocyki pościeli i takie tam. kosmetyczki duperele dla dzieci w okolicy. Wczoraj szyłam czarna pelerynę z kapturem dla pluszowego kota na przykład ;) bo doszłyśmy do niego rzep i do bluzki i jedna mała czarownica tańczy dziś z nim na balu. Tyle że kot był slodziakowy to podtanowiłyśmy go trochę umrocznić ;)

No właśnie nie bardzo wiem gdzie zrobić, pytałam poprzedniego lekarza bo chciałam to mówił ze nie wie. W Novum nie robią. Ktoś mi może kiedyś mówił gdzie w Warszawie można ale nie pamiętam, myślałam ze jak do Łodzi pojade to zrobią od razu wszystko :(

Jakieś podpowiedzi dziewczyny z Warszawy?
Kochana tych NK raczej nie zrobisz od razu bo sa zapisy. U nich na allo mlry tez sa zapisy a to robie w Krakowie bez zapisow. Mozesz zadzwonic tam do APC zapytac czy na NK sa zapisy a jesli tak to proponowalabym ci zadzwonic do szpitala do krakowa, wew 1406 -tam sa bardzo fajne kobiety i moze one Ci podpowiedza gdzue zrobic to badanie w Warszawie. To jest sxpital dzieciecy w Krakowie prokocimiu, ul. Wielicka bodajze

A jesli chodzi o kombinacje z przyspiezzeniem leczenia od Pasnika to i tak dupa. Plusem jest tylko to ze chyba nie bede musiala jechac na wizyte bo kazal sie odezwac i wysle recepty. Ale niestety od antybiotykow ktore dostalam do punkcji musi minac 10 dni zebym mogla brac leki immunosupresyjne wiec trudmo nie bede tu cudowac z wydluzaniem cyklu. Po stymulacji niech sobie moje jajniory dojda do siebie i zaczne wszystko pod koniec marca :)
Uczymy się cierpliwości, oj uczymy... mistrzyniami ZEN kuźwa mać zostaniemy niedługo :D

A jesli chodzi o kombinacje z przyspiezzeniem leczenia od Pasnika to i tak dupa. Plusem jest tylko to ze chyba nie bede musiala jechac na wizyte bo kazal sie odezwac i wysle recepty. Ale niestety od antybiotykow ktore dostalam do punkcji musi minac 10 dni zebym mogla brac leki immunosupresyjne wiec trudmo nie bede tu cudowac z wydluzaniem cyklu. Po stymulacji niech sobie moje jajniory dojda do siebie i zaczne wszystko pod koniec marca :)
Gosiu trzymam kciuki za piękne zarodeczki ;)
Pół na pół zapladniacie czy więcej M?
Trzymacie do 5 doby czy pozostawiasz to do decyzji embriologow?

Teraz spokojnie odpoczywaj a do transferu w marcu jest nas już dwie więc głowa do góry :tak:

Ja chce zacząć ubrania :) na razie tylko poduszki, pieluszki, akcesoria dla dzieci, kocyki pościeli i takie tam. kosmetyczki duperele dla dzieci w okolicy. Wczoraj szyłam czarna pelerynę z kapturem dla pluszowego kota na przykład ;) bo doszłyśmy do niego rzep i do bluzki i jedna mała czarownica tańczy dziś z nim na balu. Tyle że kot był slodziakowy to podtanowiłyśmy go trochę umrocznić ;)
Kurde super!!! Prowadzisz jakiegos bloga albo wrzucasz te swoje cuda gdzies??

reklama
Kochane wiesci po punkcji ;) pobrano 20 kumulusow na moment wyjscia z kliniki nie wiadomo ile jest dojrzalych. Nasienie emka 20mln plemnikow 1% ruchu wiec nie mozna zrobic magnetycznej separacji bo jest za maly ruch. Ale wierze ze wsrod tych 20 mln znajda sie te ktore dadza rade i bedziemy miec i zarodki emka i dawcy. Jestem tam otumaniona ze caly czas spie w drodze powrotnej no ale nie ma sie co dziwic jestem po 3 kroplowkach przeciwbolowych tak mnie nawalal prawy jajnik ze dostalam 2 w gratisie do standardu ;)
Trzymam kciuki za udane zaplodnienie Kochana! A Ty dzis nic nie rob tylko wypoczywaj[emoji5]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry