reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Styczeń to magiczny czas.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-01-21 KEHA termin porodu
2018-01-22 Justin87 wizyta monitorująca przed crio
2018-01-24 jasani usg 2 trymestru
2018-01-25 hope322 podglądanie maluszka <3
2018-01-25 RedHotChiliPepper28 wizyta pęcherzykowa
2018-01-25 HopeFul87 badania prenatalne
2018-01-29 Szczescie1986 beta
2018-01-30 Aguleczka29 wizyta u ginekologa prowadzącego
2018-02-02 Oczekiwanie2017 podglądanie maluszka <3
2018-02-02 zylwia podglądanie maluszka <3
2018-02-13 Zylwia usg 1 trymestru
2018-02-27 Aguleczka29 USG połówkowe, badania prenatalne
2018-04-05 meg86 termin porodu
2018-04-09 oczekująca 2790 termin porodu
2018-04-10 ludek termin porodu
2018-05-06 Evelin83 termin porodu
2018-06-13 jasani termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 termin porodu
2018-07-08 Aguleczka29 termin porodu
2018-07-16 hope322 termin porodu
2018-08-04 Weronika63 termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Hej Dziewczyny,
dzisiaj nie zaglądałam na forum, jutro będę nadrabiać. Mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku.
Nasz mały wypad weekendowy bardzo fajny. Hotel ze spa, to był strzał w 10. Od razu chce się żyć. ;)
Dobrej nocy Kochane. :*
W poniedziałek mam wizytę monitorującą cykl. Mogę prosić o wpisanie do kalendarza?

Dopisana :)

@Keha - wiekszosc z nas Cię nie zna, ale na pewno każda trzyma kciuki za szybki poród i możliwość przytulenia Maleństwa. Szczęśliwe zakończenia to co lubimy najbardziej.

@dżoasia - nie będę się rozpisywala, bo sama wiesz - kciuki nieustannie zaciśnięte przez nas wszystkie. Taka grupa wsparcia jak tu zdarza się naprawdę rzadko.

Leczę się w klinice w Uczkin Warszawie, byłam u wielu lekarzy, wydalam mnóstwo pieniędzy i szukałam miejsca gdzie zaczną mnie poważnie traktować bo wszędzie słyszałam że mam czas. Mam 27 lat. W końcu trafiłam tu. I wcale nie zapłaciłam mało i nikt mnie niska cena nie skusił. Jak każda placówka ma swoje dobre i złe opinie. Ale to świadczy że ludzie korzystają z tego miejsca. Ja uważam że trafiłam w miejsce gdzie w końcu nie patrzono że jestem młodą osobą, tylko mam lata starań i prób. Zanim mnie diagnozowali to chcieli cała dokumentacje medyczna jaka do tej pory zgromadziłam. tu także wkoncu zrobili mi takie badania gdzie w innych miejscach nie chcieli. Na przykład droznosc jajowodów. Gdzie indziej nie chcieli zrobić bo jestem za młoda i mam czas. W dwóch innych klinikach to słyszałam. Tu jak miałam robiona stymulacje to za każdym razem miałam badania krwi i monitoring z informacją co dalej robić. A u innych daj kasę ja dam leki i przyjdź za miesiąc. Z In vitro wydaje mi się że byłam dobrze poprowadzona. Klinika ma duże doświadczenie. Otrzymali dotacje od miasta. Choć ja z niej nie korzystam bo nie jestem z Warszawy. Wiem że wymienili w tym roku sprzęt na nowoczesny. Lekarza są profesjonalni i dbają o pacjenta. Bynajmniej ja tak czuję. Po punkcji na drugi dzień dzwonił do mnie lekarz z zapytaniem czy nic się złego nie dzieje. Informacje od embriologa mam bo dzwonił do mnie prawie codziennie z informacją jak się rozwijają zarodki. Więc wydaje mi się że źle nie trafiłam. Z polipem mam się zgłosić 4 dnia miesiączki na usg. I będzie usuwany w tym samym cyklu przed owulacja. Dlatego napisałam że mam zgłosić się za kilka dni. By móc porozmawiać co dalej oraz leczyć się dalej. Czy to złe podejście? Chyba nie. Czy mam lecieć 100 km by usłyszeć od lekarza że muszę najpierw usunąć polipa i co dalej z In vitro i żeby usłyszeć zapraszam jak za kilka dni jak pojawi się okres. Bo tylko wtedy można wypełnić zdiagnozować polipa którego przed stymulacja nigdy nie było ale w trakcie się pojawił.

Teraz chyba najważniejsze jaki plan macie dalej i co będzie po wycięciu polipa. Wiem, że na początku jest zwątpienie, ale tak jak dziewczyny pisały - potrafimy szybko się podnieść i walczyć dalej. Wierzę, że u Ciebie też tak będzie. W UCZKIN też są dobrzy lekarze więc myślę,że wiedzieli co robią a pewnych rzeczy po prostu nie są w stanie przeskoczyć. Ale wiedząc gdzie jest problem będą mogli zareagować i kolejna stymulacja pójdzie już dużo lepiej.

Mam nadzieje. Czekam na wizytę
Teraz chyba najważniejsze jaki plan macie dalej i co będzie po wycięciu polipa. Wiem, że na początku jest zwątpienie, ale tak jak dziewczyny pisały - potrafimy szybko się podnieść i walczyć dalej. Wierzę, że u Ciebie też tak będzie. W UCZKIN też są dobrzy lekarze więc myślę,że wiedzieli co robią a pewnych rzeczy po prostu nie są w stanie przeskoczyć. Ale wiedząc gdzie jest problem będą mogli zareagować i kolejna stymulacja pójdzie już dużo lepiej.

Laski, na rozluźnienie
1516523716-98e18a3e981b071e-aaaaaa.jpeg

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

reklama
Do góry